Vis daugiau jaunuolių renkasi sporto mokslo studijas – Kas vyksta Kaune

Vis daugiau jaunuolių renkasi sporto mokslo studijas

Rugsėjo 1-osios studentų eisena
Asociatyvi / Rugsėjo 1-osios studentų eisena / R. Tenio nuotr.
Rugsėjo 1-osios studentų eisena
Asociatyvi / Rugsėjo 1-osios studentų eisena / R. Tenio nuotr.

Nuo šio pirmadienio iki rugpjūčio 22 d. (ketvirtadienio) 15 valandos vyksta būsimų pirmakursių papildomo priėmimo antrasis etapas, tad stojantieji gali teikti prašymus į likusias laisvas studijų vietas.

Lietuvos sporto universitetas (LSU) praneša, kad kvietimai studijuoti bus išsiųsti stojantiesiems iki rugpjūčio 26 d. 12 val. Sutartis stojantieji galės sudaryti elektroniniu būdu (nuo rugpjūčio 26 d. 15 val.) arba atvykę į aukštąją mokyklą (nuo rugpjūčio 27 d. 8 val. iki 28 d. 16 val.).

Priėmimo į LSU rezultatai pastaruosius kelerius metus vis gerėja, tad šį rudenį Lietuvos sporto universiteto slenkstį peržengs dar daugiau studentų.

Universiteto atstovų teigimu, šiemet LSU per pagrindinį priėmimo etapą pasirašytos 236 studijų sutartys (2023 m. – 199), o tai – 15,68 proc. daugiau būsimų studentų nei praėjusiais metais. Iš viso studijuoti jau buvo pakviesti 287 asmenys (2023 m. – 237).

Jei šiemet į valstybės finansuojamą LSU studijų sutarčių skaičius panašus kaip pernai, – 81 (2023 m. – 84), tai į valstybės nefinansuojamas vietas pasirašytos net 155 sutartys. Lyginant su 2023 metais, kai į valstybės nefinansuojamas vietas buvo pasirašyta 115 sutarčių, fiksuojamas net 25,81 proc. padidėjimas.

Treniravimo sistemų studijų programa šiemet ir vėl patenka į populiariausių Lietuvos universitetų siūlomų programų dešimtuką bei rikiuojasi devintoje vietoje. Pirmu pageidavimu norą studijuoti šioje programoje išreiškė 195 asmenys, 113 iš jų buvo pakviesti, o sutartis pasirašė 94 pirmakursiai (2023 m. – 87). Žymūs pasirašiusiųjų studijų sutartis skaičiaus pakilimai taip pat fiksuojami LSU studijų programose „Pratimai, mityba ir streso valdymas“ (padidėjimas – 45,8 proc.), „Sporto ir turizmo vadyba“ (92,86 proc.) ir „Kineziterapija“ (16,7 proc.).

„Šiemet stojimo rezultatai labai geri, – kalbėjo LSU rektorė Diana Rėklaitienė. – Vienodi reikalavimai tiek stojantiems į valstybės finansuojamas, tiek į nefinansuojamas vietas nesumažino pasirinkusių studijuoti LSU studijų programose skaičiaus. Džiaugiuosi, kad pirmu noru daug būsimų studentų pasirinko ne tik tradiciškai populiariausias sporto krypties, Kineziterapijos ir Sporto ir turizmo vadybos studijų programas, bet šiemet, daugiau moksleivių rinkosi labai reikalingas Visuomenės sveikatos ir fizinio aktyvumo bei Fizinio ugdymo studijas. Nauji reikalavimai nesutrukdė būsimiems LSU studentams įveikti aukštesnę kartelę, todėl labai tikimės, kad prie LSU bendruomenės prisijungs motyvuoti, gerai pasirengę ir aktyvūs studentai.“

Šiais metais daugiau, net 342, stojančiųjų LSU rinkosi pirmu prioritetu. 2023 metais tokių buvo 189, o tai – net 80 procentų daugiau.

„Gera tai, kad šiais metais sulaukėme daugiau studentų ir vykdysime studijas visose bakalauro studijų programose. Norėčiau pažymėti, kad nepaisant kitų universitetų kuriamų panašių programų, išliekame specializuota aukštoji mokykla, kurią vertina šalies jaunimas, o pirmo kurso studentų skaičius pastaraisiais metais ne tik išlieka stabilus, bet ir didėja“, – pridėjo LSU studijų prorektorė Jūratė Požerienė.

LAMA BPO (Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti) duomenimis, stojantieji į šalies aukštąsias mokyklas šiemet per pagrindinį priėmimą sudarė daugiau nei pernai studijų sutarčių dėl valstybės finansuojamų vietų. Universitetuose ir kolegijose iš viso sudarytos 16 447 studijų sutartys (2023 m. – 17 713), iš jų 11 476 – dėl valstybės finansuojamų studijų vietų (2023 m. – 11 365). Universitetuose studijas pradės 10 468 pirmakursiai (2023 m. – 10 340), iš jų 8 062 – valstybės finansuojamose vietose (2023 m. – 8 079).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA