Konkurentų neatsirado: LSU rektore perrinkta D. Rėklaitienė | Kas vyksta Kaune

Konkurentų neatsirado: LSU rektore perrinkta D. Rėklaitienė

Diana Rėklaitienė / LSU nuotr.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) rektore penkerių metų kadencijai perrinkta anksčiau šias pareigas ėjusi socialinių mokslų daktarė, profesorė Diana Rėklaitienė. Tai paaiškėjo šiandien vykusiame LSU Tarybos posėdyje.

Pirmajai kadencijai Tarybos sprendimu D. Rėklaitienė buvo išrinkta 2018-ųjų gruodį ir taip tapo pirmąja rektore moterimi Lietuvos universitetų istorijoje. Dar metus prieš tai D. Rėklaitienė buvo laikinoji LSU rektorė.

„Gyvename labai neapibrėžtu metu, kai vienintelis aiškus dalykas yra nuolatinis visuomenės gyvenimo kitimas, todėl labai svarbu yra sutelkti bendruomenę dirbti kartu. Reikia gebėti prisitaikyti prie pasaulinių geopolitinių, demografinių ir tvarumo aktualijų, tad universitete kyla daug darbo organizavimo, komunikacinių, studentų rengimo ir studijų programų bei mokslinių tyrimų turinio iššūkių.

Tai yra svarbiausi dalykai, kuriuos, įgyvendindami naująją LSU strategiją, akcentuosime per ateinančius penkerius metus“, – kalbėjo LSU rektorė.

Asociatyvi / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

D. Rėklaitienė 1995 m. Lietuvos kūno kultūros akademijoje (dabar – LSU) baigė kineziterapijos bakalauro studijas, o 1997 m. tapo kineziterapijos magistre. 2003 m. jungtinėje tuomečių Lietuvos kūno kultūros akademijos ir Vilniaus pedagoginio universiteto doktorantūroje apgynė socialinių mokslų (edukologijos) daktaro disertaciją.

Nuo 1997 m. dirbo asistente ir lektore tuometėje Lietuvos kūno kultūros akademijoje. Nuo 2009 m. – Taikomosios fizinės veiklos katedros docentė. 2009–2011 m. dirbo Rekreacijos, turizmo ir sporto vadybos katedros vedėja, o nuo 2014 m. vadovavo LSU Treniravimo mokslo katedrai. Nuo 2015 m. – LSU Senato narė, o 2016 m. tapo LSU Tarybos nare. Nuo 2022 m. D. Rėklaitienė yra ir Nacionalinės sveikatos tarybos narė.
LSU rektorių penkerių metų kadencijai ir ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės viešo konkurso būdu renka, skiria į pareigas ir iš jų atleidžia universiteto Taryba.

„Rektorės išrinkimas antrajai kadencijai yra natūralus jos jau atliktų darbų įvertinimas ir pasitikėjimo išraiška. Savo energija, tikėjimu universiteto ateitimi ir gebėjimu sutelkti komandą bendrai veiklai D. Rėklaitienė yra puiki LSU bendruomenės lyderė, garbingai atstovaujanti ir reprezentuojanti universitetą Lietuvoje bei užsienyje“, – teigė LSU Tarybos pirmininkas Ritoldas Narmontas.

Lietuvos sporto universitetas yra vienintelis specializuotas sporto ir sveikatingumo krypčių universitetas Baltijos šalyse, jau beveik devynis dešimtmečius vienijantis treniravimo, kineziterapijos, visuomenės sveikatos, fizinio ugdymo ir sporto vadybos mokslo kryptis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA