Atveria įdomiausias Kauno tvirtovės VI forto erdves – Kas vyksta Kaune

Atveria įdomiausias Kauno tvirtovės VI forto erdves

Kauno tvirtovės VI fortas./Organizatorių nuotr.
Kauno tvirtovės VI fortas./Organizatorių nuotr.

Antrą kartą šią vasarą atsiveria Kauno tvirtovės VI forto erdvės. Rugpjūčio 17-ąją dalyviai žygiuos į vakarines ekskursijas po šį karybos ir fortifikacijos paveldo objektą. Ekskursijos vyks 16 ir 17 val. Reikalinga registracija.

Ekskursijos metu dalyviai sužinos apie fortų statybos strateginę reikšmę, VI forto funkcionalumą I Pasauliniame kare ir vėlesniais laikotarpiais, kartu su gidu pasivaikščios įdomiausiose VI forto erdvėse.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos ekspozicijos kolektyvas kviečia aplankyti forto vietas, kurios ekskursijų metu įprastai yra aplenkiamos, bei išgirsti pasakojimų, kurių ekspozicijos lankytojai įprastai neišgirsta.

Ekskursijų metu pamatysite ne tik jau anksčiau rodytus mūrus, kareivines, parako sandėlius, centrinę poterną.

Šių dviejų ekskursijų metu bus pasiūlyta išskirtinė galimybė eiti antruoju gynybiniu žiedu ir apžvelgti dar tik kartą rodytą kairinį puskaponierių.

Po ekskursijos dalyviai keliaus į ekspozicijos edukacinę klasę, kur vaišinsis arbata, apžiūrės forto teritorijoje aptiktus radinius ir pabendraus.

Savo pačių patogumui reikia apsiauti tinkamą avalynę. Antrasis forto žiedas taip pat pasižymi gana nelygiu reljefu, nepritaikytu vaikų vežimėliams.

Teminės ekskursijos bilietų kainos: suaugusiems – 5 EUR, Moksleiviams, studentams (pateikus pažymėjimą) – 2,50 EUR, šeimai (1–2 suaugusieji + 1 ir daugiau vaikų iki 18 m.) – 10 EUR.

Dalyvių skaičius ribotas. Registracija telefonu: +370 660 07135.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA