Kauno baidarininkų kraityje – 33 medaliai ir pagerintas grupės olimpinės distancijos laikas – Kas vyksta Kaune

Kauno baidarininkų kraityje – 33 medaliai ir pagerintas grupės olimpinės distancijos laikas

Lietuvos mokyklinio amžiaus baidarių ir kanojų sprinto irkluotojai / „Bangputys“ nuotr.
Lietuvos mokyklinio amžiaus baidarių ir kanojų sprinto irkluotojai / „Bangputys“ nuotr.

Liepos 26-28 dienomis į Šiaulius rinkosi visos Lietuvos mokyklinio amžiaus baidarių ir kanojų sprinto irkluotojai. Čempionatas šiais metais vyko Talkšos ežere, kur net tris dienas atletai varžėsi visose Tarptautinės kanojų federacijos sprinto rungties distancijose.

Kauno sporto mokyklos „Bangputys“ auklėtinių startus vainikavo užtikrintos pergalės. Irkluotojai rungėsi 1000, 500 ir 200 metrų distancijose, rašoma Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos pranešime žiniasklaidai.

1000 m Olimpinėje distancijoje bronzą iškovojo Emilijus Poviliūnas vyrų, o Deimantė Stankūnaitė moterų jaunių grupėse. Vaikų iki 14 metų grupėje šią distanciją greičiausiai įveikė Rokas Žukauskas ir pagerino nacionalinį šios grupės geriausią distancijos laiką šešiomis sekundėmis.

500 m Olimpinėje distancijoje dvivietėje valtyje, vaikų grupėje iki 14 metų, antrus metus iš eilės triumfavo Vėjo Mackėlos ir Roko Žukausko duetas. Ši berniukų įgula nugalėjo ir 200 bei 1000 metrų distancijose. Mergaitės Miliauskaitė Goda ir Anika Rana 500 metrų įveikė trečios, o Stankūnaitė Deimantė su Ūla Matulevičiūte iš Vilniaus tapo jaunių merginų grupės vicečempionėmis. Deimantė taip pat laimėjo šios distancijos jaunių sidabrą keturvietėje įguloje.

Lietuvos mokyklinio amžiaus baidarių ir kanojų sprinto irkluotojai / „Bangputys“ nuotr.

500 m ir 200 m distancijose vienvietėmis baidarėmis tarp berniukų iki 14 metų greičiausias buvo Vėjas Mackėla, Rokas Žukauskas iškovojo du sidabrinius medalius. 1000 metrų dviviete valtimi antrąją vietą iškovojo Guoga Martynas su kolega iš Panevėžio, o Bajerkevičius Kipras su Martynu Guoga laimėjo bronzą jaunių grupėje.

Tarp jaunių merginų Deimantė Stankūnaitė su kolege iš Klaipėdos finišavo trečios – taip pat kaip ir jaunių vyrų keturvietės valties Kauno įgula – Bajerkevičius Kipras, Guoga Martynas, Poviliūnas Emilijus, Zalatorius Gustas.

200 metrų dviviete baidare jaunės merginos Deimantė su Ūla finišavo trečios. Berniukai Simas Nekrošius su Edvinu Berželoniu iš Vilniaus 200 metrų taip pat įveikė treti. 200 metrų keturvietėmis valtimis antrą vietą iškovojo Kipro, Martyno, Emilijaus ir Guogos įgula tarp jaunių vyrų, o tarp jaunių moterų antros buvo Deimantės, o trečios Nasevičiūtės Beatos įgulos su kolegėmis iš kitų miestų.

Čempionatą vainikavo varžymasis MIX dvivietėmis baidarėmis 200 metrų distancijose, kur irkluoja skirtingų lyčių atstovai. Simas Nekrošius su kolege iš Vilniaus Mėta Matulevičiūte prieš išvykdami smagiai „trinktelėjo durimis“ nuraškydami auksą vaikų iki 14 metų grupėje.

Audringą sekmadienio vakarą namo Kauno atletai vežėsi 9 aukso, 10 sidabro ir 14 bronzos medalių!

Kauno sporto mokyklos „Bangputys“ baidarininkų komandai vadovavo treneriai Kęstutis Janušauskas ir Vytenis Atkočiūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA