P. Kalpoko gatvė neišsivaduoja nuo smegduobių – Kas vyksta Kaune

P. Kalpoko gatvė neišsivaduoja nuo smegduobių

Smegduobė I. Kalpoko g. / Skaitytojo nuotr.
Smegduobė I. Kalpoko g. / Skaitytojo nuotr.

P. Kalpoko gatvėje vėl atsivėrė smegduobė. Apie įgriuvą važiuojamoje kelio dalyje jau buvo pranešta praėjusią vasarą, toje pačioje vietoje skylė atsivėrė ir šios liepos viduryje. Užpylus atsinaujinusią įgriuvą – dar viena pastebėta kitoje vietoje.

„P. Kalpoko g. Kaune yra didelės bėdos su nuotekomis. Visą laiką kemšasi jos. Dabar išvis nuo Savanorių pr. įsukus yra atsivėrusi smegduobė, kurią ten tvarkė naujai prieš metus kokius ir vėl viskas išplauta.

Per šulinius veržiasi vanduo visą laiką. „Kauno vandenų“ darbuotojai po kiekvieno lietaus važiuoja, keikiasi, kad savivaldybė išasfaltavo, turėjo pakeisti vamzdžius, nieko nepakeitė, pastoviai užneša visokiais žvyrais ar kitais dalykais“, – „Kas vyksta Kaune“ situaciją liepos 17-ąją nupasakojo skaitytojas.

Anot Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, minėta įgriuva užpilta skalda ir bus užasfaltuota dar šią savaitę.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad toje pačioje gatvėje smegduobė buvo atsivėrusi ir praėjusių metų rugpjūčio mėnesį.

„2023 m. rugpjūčio 10 d. ties P. Kalpoko g. 13 namu važiuojamoje kelio dalyje atsivėrus duobei, „Kauno vandenys” atliko šioje vietoje esančių buitinių bei lietaus nuotekų tinklų televizinę diagnostiką. Nustatyta, kad įgriuva susiformavimo dėl lietaus kanalizacijos vamzdžių jungties nesandarumo. Tąkart vamzdis pakeistas ir įgriuva sutvarkyta“, – šį antradienį naujienų portalui komentavo A. Pakalniškis.

Dar viena nauja smegduobė

Komentuodamas situaciją apie liepos 17-ąją atsivėrusią smegduobę A. Pakalniškis teigė, kad P. Kalpoko g. „įgriuvos susidarė dėl galimai dar tarpukario metu pakloto ir šiuo metu neeksploatuojamo (nepavaizduoto turimoje dokumentacijoje) nuotekų vamzdžio.“

Šį antradienį jis taip pat nurodė, kad siekiant išvengti pakartotinų įgriuvų susidarymo, užaklintas nuotekų vamzdis Kanklių g. betranšėjiniu būdu bus perjungtas į funkcionuojantį nuotekų tinklą P. Kalpoko g.

Tačiau apie vis naują smegduobę pranešantis kaunietis vėl turi žinių: „Nauja smegduobė P. Kalpoko g.“, – prierašu prie nuotraukos trečiadienį dalijosi vyras.

Kaip matyti nuotraukoje, dar viena smegduobė atsivėrė prie pat P. Kalpoko g. esančio šulinio.

Smegduobė P. Kalpoko g. / Skaitytojo nuotr.

Kauniečiai tapo smegduobių medžiotojais

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad praėjusią savaitę kauniečiai įspėjo ir apie Rietavo gatvėje atsivėrusią smegduobę.

Kiek seniau dar viena smegduobė buvo pastebėta ir Kauno centre.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA