V. Matijošaitis ir Kauno tarybos nariai iš „čekiukų“ skandalo išlipo sausi – Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis ir Kauno tarybos nariai iš „čekiukų“ skandalo išlipo sausi

Asociatyvi / Archyvo nuotr.
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Ketvirtadienį iniciatyvos „Skaidrinam“ autorius ir įgyvendintojas Andrius Tapinas socialinio tinklo Facebook paskyroje paskelbė, kad meras Visvaldas Matijošaitis ir Kauno tarybos nariai iš vadinamojo „čekiukų“ skandalo išlipo sausi. Kaip skelbė naujienų agentūra BNS, Kauno apygardos teismas konstatavo, kad prokurorai pagrįstai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl praėjusios kadencijos Kauno miesto savivaldybės tarybos narių išmokų pagristumo ir galimo dokumentų klastojimo.

Visuomenininkas A. Tapinas įraše teigia, kad prokurorams nutraukus ikiteisminį tyrimą, buvo atlikti visi įmanomi teisiniai veiksmai.

„Rašėm skundą aukštesniam prokurorui, atmetus rašėm skundą apylinkės teismui, atmetus rašėm skundą apygardos teismui ir šiandien gavom paskutinį neigiamą atsakymą – Kauno apygardos teismas irgi mūsų skundą atmetė.

Tai galutinis verdiktas ir reikia pripažinti, jog Kauno politikų taktika – apsimesti ištiktais amnezijos, raštu pateikti atsakymus, kad neprisimeni, kur leidai pinigus, neprisimeni, nei kada, nei kur važiavai pas rinkėjus, neprisimeni, kuriose degalinėse pylei benziną, o čekių nerinkai, nes nebuvo būtina – suveikė“, – rašo A. Tapinas.

Pasak A. Tapino, Kauno meras ir „Vieningas Kaunas“ turėtų pirkti padėkos tortą konservatoriui Andriui Kupčinskui, nes, anot A. Tapino, būtent jo valdymo metais buvo priimta absurdiška tvarka, kad politikams nereikia atsiskaitant pateikti jokių dokumentų, pagrindžiančių gautų viešųjų pinigų išlaidas.

„Jeigu ne šis sprendimas, Kauno ir Kauno rajono politikai – dabartiniai merai ir dabartiniai ministrai tokie kaip Kairys ar Skaistė turėtų tikrai rimtų problemų“, – įsitikinęs visuomenininkas.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad kitiems šalies merams, kurie sąžiningai nešė „čekučius“, baigėsi ne taip gerai – pirmadienį Kauno apygardos teismas dėl piktnaudžiavimo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis kaltu pripažino Jonavos rajono merą Mindaugą Sinkevičių.

Kaip skelbė naujienų agentūra ELTA, Jonavos vadovas nuteistas dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, turto pasisavinimo, jam skirta 12,5 tūkst. eurų baudą, trejiems metams atimti galimybę dirbti valstybės tarnyboje.

Taip pat primename, kad po visuomenininko A. Tapino iniciatyvos „Skaidrinam“ ir kilusio skandalo dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo daugybė savivaldybių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA