Kaunietė pasigedo „Knygų namelio“: nejaugi jis nebereikalingas? | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kaunietė pasigedo „Knygų namelio“: nejaugi jis nebereikalingas?

Organizatorių nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas
Dalintis:

Penktadienį į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi Studentų skvero atnaujinimu besidžiaugianti, tačiau dėl dingusio „Knygų namelio“ liūdinti kaunietė. Moteris klausia – nejaugi akademinėje erdvėje jis nebereikalingas?

„Dingo Studentų skvere buvęs „Knygų namelis“. Vieta itin patogi dalintis knygomis, juolab erdvė akademinė. Namelis visada būdavo pilnas. Skverą sutvarkė, namelį išmetė ar sunaikino.

Kaune įprasta naikinti bibliotekas, gal miesto tvarkytojams ir „Knygų namelis“ šioje vietoje nereikalingas?“ – teiravosi namelio Studentų skvere pasigedusi kaunietė.

„Knygų namelis“ Studentų skvere / Organizatorių nuotr.

Norėdami išsiaiškinti, kurgi ir kodėl dingo miesto erdvėje integruota biblioteka, „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į Vytauto Didžiojo universiteto atstovus, kurie patikino, jog norint namelį sugrąžinti, dėl to reikėtų tartis su Kauno miesto savivaldybe.

„Namelis buvo nuimtas prasidedant Studentų skvero rekonstrukcijai. Po rekonstrukcijos, kadangi tuomet nebuvo išreikšto visuomenės intereso, namelis nebuvo sugrąžintas. Norint jį sugrąžinti, reikėtų tai derinti su Kauno miesto savivaldybe“, – teigė Vytauto Didžiojo universiteto atstovai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Kauno Studentų skvere „Knygų namelis“ buvo atidarytas 2015 metais. Tuo metu namelis jau nuo pirmosios atidarymo dienos tapo daugelio Studentų skvero praeivių traukos centru.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

2
5
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.