Dezinfekcinis rūkas – naujas higienos standartas | Kas vyksta Kaune

Dezinfekcinis rūkas – naujas higienos standartas

Pastarųjų metų patirtis rodo, kad laisvė ir viruso plitimo kontrolė yra itin trapūs reiškiniai. Ekspertai įspėja – jei neišliksime budrūs ir susitelkę, istorija pasikartos, atnešdama naujas viruso bangas ir griežtinimus. Kaip jau visi žino, infekciją suvaldyti padeda tinkamas patalpų valymas, vėdinimas, paviršių dezinfekavimas, rankų higiena, asmens apsaugos priemonių dėvėjimas.

Nauja patalpų dezinfekavimo technologija

„Užteršti paviršiai yra vienas COVID-19 viruso plitimo kelių. Virusas nematomas ir gali būti nešiojamas besimptomiu būdu sergančių žmonių. Palietus virusu užterštą paviršių ir tada nesąmoningai palietus savo veidą galima užsikrėsti net neturėjus tiesioginio kontakto su viruso nešiotoju. Dėl šių priežasčių, investicijos į viešųjų erdvių dezinfekcijos prevenciją yra ypatingai svarbios”, – teigia Jolanta Kuklytė, Šeškinės poliklinikos infekcijų kontrolės tarnybos vadovė.

Kaune įsikūrusi bendrovė siūlo išeitį – jų sukurta patalpų dezinfekavimo technologija „Dezifog” – unikali ir itin veiksminga. Ji jau pelnė pripažinimą, o preparato poreikį smarkiai sustiprino tebesitęsianti kova su koronavirusu.

Įmonės „Efektyvūs saugos sprendimai” vadovas Tomas Degutis paaiškina, kuo šis išradimas yra toks ypatingas. Milžinišką rūko kiekį per trumpą laiką gaminančios mašinos buvo naudojamos jau anksčiau. Dažniausiai – apsaugai nuo vagių.

Didžiausia naujiena yra tai, kad lietuviams pavyko sukurti tokį biocidinį skystį, kuris labai efektyviai naikina įvairiausio tipo virusus, bakterijas bei grybelius.

„Efektyvių saugos sprendimų” specialistų sukurtu skysčiu galima dezinfekuoti įvairių paskirčių ir dydžių patalpas bei transporto priemones. Rūkas nekenkia jokiems paviršiams – augalams, popieriui ar elektronikai.

„Dezifog” dezinfekcinis rūkas / Organizatorių nuotr.

„Dezifog” jau tapo populiaria ir itin efektyvia išeitimi, sprendžiant patalpų bei paviršių dezinfekcijos klausimą.

„Atsakingos ir modernios įmonės jau investuoja į šią patogią prevencinę priemonę, tikime, kad ateityje tai bus naujas higienos standartas”, – teigia T. Degutis ir priduria, kad „Dezifog” skystis buvo ištirtas, išbandytas ir patvirtintas Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC).

Kauno Akropolis „Dezifog” naudoja jau nuo pirmosios COVID-19 bangos

„Lankytojų ir darbuotojų saugumas yra svarbiausias mūsų prioritetas. Tam dedame visas pastangas. Todėl nuo pat pandemijos pradžios Kauno „Akropolis“ atsakingai laikosi visų Vyriausybės nurodymų bei savo ruožtu taiko papildomas apsaugos priemonės, pastato viduje užtikrinant aukščiausius higienos standartus“, – teigia Brigita Kuodytė, prekybos centro Kauno „Akropolis“ valdytoja.

„Dezifog” dezinfekcinis rūkas / Organizatorių nuotr.

Jos teigimu, visos pandemijos metu prekybos centre dvigubai sustiprinti apsaugos pajėgumai, skirti srautų reguliavimui, būriavimosi ir kaukių dėvėjimo kontrolei, papildomai dezinfekuojami dažniausiai liečiami paviršiai, maksimaliai padidintas šviežio oro tiekimas per vėdinimo sistemas.

Siekiant dar labiau sustiprinti valymą bei apsaugą nuo viruso plitimo, periodiškai atliekamas dezinfekavimas rūko dezinfekcine sistema „Dezifog“. Tai leidžia per itin trumpą laiką išdezinfekuoti didelius bendrųjų erdvių plotus ir smulkiausius prekybos centro paviršius.

„Imdamiesi inovatyviausių priemonių kovojant su pandemija, siekiame užtikrinti, kad Kauno „Akropolyje“ būtų suvaldytos visos pandemijos keliamos rizikos ir pilnai užtikrintas visų mūsų saugumas. Tai ypač svarbu prieš prekybos centrui vėl atveriant duris didesniam lankytojų skaičiui“, – teigia B. Kuodytė.

Apie stiprų Kauno „Akropolio“ pasirengimą valdant pandemijos keliamas rizikas patvirtina ir tarptautinis COVID-19 saugumo sertifikatas. Jis įrodo, kad prekybos centras yra pasiruošęs saugiai aptarnauti pirkėjus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA