Sporto entuziastai surengė netikėtą treniruotę ant 16-aukščio stogo | Kas vyksta Kaune

Sporto entuziastai surengė netikėtą treniruotę ant 16-aukščio stogo

Ankstų šeštadienio rytą ant vieno Aukštųjų Šančių 16-aukščio namo stogų trumpam atsidarė sporto salė – laimės treniruotę čia surengė išradingieji bendruomenės „Šešios Trim“ treneriai. Sportuodami ant vieno aukščiausių Kauno daugiabučių jie spėjo pasigėrėti ir įspūdingo grožio miesto panorama.

Susitiko ant stogo

„Laimės dienai“ skirtoje akcijoje dalyvavo linksmasis „Šešios Trim“ bendruomenės trenerių šešetukas: Mindaugas Šatkus, Rūta Krasnickaitė, Brigita Vidžiūnienė, Dovydas Drevinskas, Sigita Neverauskaitė ir Arūnas Gurskas.

Komanda originaliai sureagavo į šių metų „Laimės dienos“ šūkį: „metas pakilti“. Laimės treniruotė prasidėjo 8.35 val. ir tęsėsi apie 20 min. Ją užbaigė energingi funkciniai pratimai, skambant šių metų Lietuvos atstovų eurovizinei dainai: „The Roop“ – „Discoteque“.

Gamino laimės hormonus

Sporto bendruomenės „Šešios trim“ įkūrėjas, treneris Mindaugas Šatkus pasakojo, kad treniruotė vyko, veikiausiai, aukščiausioje vietoje, kurioje yra tekę sportuoti šiai bendruomenei. O sportuoti jiems teko pačiose netikėčiausiose vietose: oro uoste, geležinkelio stotyje, plaukiančioje baržoje, karo muziejuje, dramos teatre ir pan. Komanda prasitarė neatmetanti galimybės pasportuoti ir aukščiausiame Lietuvos statinyje – televizijos bokšte (326,5 m) Vilniuje.

„Padangų ar virvių, kaip įprastai mėgstame, šįkart netempėme. Ant stogo darbavomės su savo kūno svoriu, atlikome funkcinius pratimus. Siekėme būdami aukštai pasigaminti laimės hormonų“, – pasakojo M. Šatkus.

Svarbiausia – judėti

Kita bendruomenės trenerė Rūta Krasnickaitė akcentavo, jog treniruotė stogo – tai dar vienas būdas parodyti žmonėms, kad sportui nėra netinkamų vietų. „Treniruotė ant stogo – tai raginimas žmonėms suteikti daugiau laisvės mintyse ir siekis griauti nusistatymus ar stereotipus. Treniruotėje rodytus pratimus kiekvienas gali atlikti kur bebūtų, kad ir vienas“, – kalbėjo R. Krasnickaitė.

Kokios pašnekovų „Laimės dienos“ žinutės kauniečiams? „Svarbiausia, kad žmonės nenustotų judėti. Nesvarbu, kad karantinas, kad sporto klubai, baseinai uždaryti ir nėra galimybės sportuoti pamėgtoje vietoje. Svarbiausia – nepamiršti judesio! Jau pavasaris, netrukus vėl viskas bus gerai, tikimės, netrukus grįš ir gyvos „Šešios Trim” treniruotės“, – viliasi M. Šatkus.

„Kaip nuo stogo atsivėrė miesto platumos, taip ir žmonėms linkiu į situaciją žvelgti plačiau. Raginu neapsiriboti tik keturiomis sienomis. Nors esame apriboti fiziškai, bet tai nereiškia, kad turime apriboti ir savo mintis, vidinę laisvę, svajones, siekius. Judesys – būdas leisti sau atsipalaiduoti ir žiūrėti plačiai į viską, kas vyksta aplink. Judėkime!“, – skatino R. Krasnickaitė.

„Laimės dienos” programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA