„Laimės dieną“ po miestą pasklis išraiškingi „dezinfekuotojai“ | Kas vyksta Kaune

„Laimės dieną“ po miestą pasklis išraiškingi „dezinfekuotojai“

Kauno šokio teatro ,,Aura" šokėjai./ Organizatorių nuotr.

Kovo 20 d. (šeštadienį) Kaune ketvirtą kartą bus minima „Laimės diena“. Po Kauno miestą ir rajoną pasklis staigmenos kauniečiams. Tiesa, dėl karantino tikslios jų buvimo vietos ir valandos neskelbiamos. Tačiau keliose iniciatyvose bus galima sudalyvauti saugiai.

Senamiestyje ir centre pasklis „dezinfekuotojai“

Kauno šokio teatro „Aura“ vadovė Birutė Letukaitė atskleidė, kad „Auros“ šokėjai kartu su Kauno valstybinio muzikinio teatro šokėjais ir dainininkais surengs teatralizuotą eiseną nuo Senamiesčio, per Laisvės alėją, iki pat Soboro (Kauno Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios). Šokėjai vaizduos dezinfekuotojus: bus su kaukėmis, specialiais kostiumais. Jie sieks „išdezinkefuoti“ praeivių laimę, kad į miestą vėl sugrįžtų džiugūs veidai ir gera atmosfera.

Kauno šokio teatro ,,Aura” šokėjai./ Organizatorių nuotr.

„Šiuo metu didžiausia laimė yra būti gyvu. (…) Kai neliko koncertų, pasirodymų menininkams liūdnesnis periodas, juk negalim pasirodyti renginiuose, sulaukti žiūrovų dėmesio, o jis būtinas artistams“, – pabrėžė B. Letukaitė.

Karantino metu „Aura“ susitelkė į kūrybinį procesą: kuria naują spektaklį, ruošiasi projektams. B. Letukaitė pažymėjo, kad nors šokėjų darbas prasideda 10 val., bet jie jau apie 9 val. rikiuojasi prie durų. Vakare nustojama repetuoti 18 val., bet ir 19 val. šokėjai vis dar salėje.

,,Nes nėra kur eiti, belieka tik namai. Viskas uždaryta. Visa laimė ir džiaugsmas – būti repeticijų salėje. (…) Per ,,Laimės dieną” išdezinfekuosime miestą, kad laimė vėl pargrįžtų į žmonių širdis!“, – kalbėjo B. Letukaitė.

Paroda – „Teatro galerija 100: asmenybės kuria istoriją“ išsidėsčiusi Nacionalinio Kauno dramos teatro kiemuose./ R. Tenio nuotr.

Kvies pasivaikščioti teatro kiemais

Nacionalinis Kauno dramos teatras kovo 20 d. kvies savarankiškai pasivaikščioti Kauno dramos teatro kvartale ir apžiūrėti teatro šimtmečiui skirtą parodą – „Teatro galerija 100: asmenybės kuria istoriją“.

Parodoje savo darbus pateikia menininkai Vytenis Jakas, Valda Verikaitė, Miglė Zdanavičiūtė, Aleksas Andriuškevičius, Tadas Vosylius, Milena Pirštelienė, Dainius Ščiuka, Tadas Vincaitis-Plūgas, Karolis Grubys. Jie naudoja skirtingus išraiškos būdus: keramikos miniatiūras, fotografiją, grafičius, stiklą, smėlio ir vaizdo instaliacijas. Į parodą po atviru dangumi galima patekti pro Teatro arką iš Laisvės alėjos arba įžengti iš Kęstučio gatvės.

„Kviesim žmones pasivaikščioti teatro kiemais, pažinti objektų istorijas, nusifotografuoti“, – sakė Nacionalinio Kauno dramos teatro atstovė Jolanta Garnytė-Jadkauskienė.

Aktorius A. Gaučas./ Organizatorių nuotr.

Šio teatro edukacinės veiklos koordinatorė Inga Samoškaitė ,,Laimės dieną” su aktoriumi Andriumi Gauču pradžiugins Kauno spec. poreikių mokyklos ugdytinius – dovanos jiems kelias dirbtuves, kurių metu supažindins su teatro menu, aktorių darbo specifika. Tai įžanga į gegužės 26-29 d. vyksiantį edukacinį festivalį vaikams ir jaunimui „Nerk į teatrą“.

Aitvaras./ R. Tenio nuotr.

Ragina papuošti aplinką lėktuvais, aitvarais

2021 m. „Laimės dienos“ šūkis – „Metas pakilti!“. Anot organizatorių, šįmet renginio metu daug dėmesio bus skiriama emocijoms ir jausmams. „Kviesdami pakilti – mes kviečiame kartu atrasti būdų kaip praskaidrinti kasdienybę“, – teigia „Laimės dienos“ organizatoriai.

Kviečiama papuošti savo namus, biurą ar transporto priemonę pakilimą vaizduojančiais simboliais: aitvarais, popieriniais lėktuvėliais, sparnų motyvais, gėlių pūkais, sukurti sveikos mitybos patiekalų išsinešimui, su seniai matytu bičiuliu praskrieti dviračiu mėgstamu maršrutu, pakviesti kaimynus pusryčių, pietų ar vakarienės balkonuose ir pan.

Įvairi programa

Kovo 20 d. (šeštadienį) Kaune vyks galybė ,,Laimės dienos” iniciatyvų:
8:00-21:00 / KAUNO ŽVĖRIS PASEKS JUMS LAIMĘ

Visus atvykstančius, išvykstančius ir laukiančius sugrįžtančių Kauno geležinkelio stotyje šį šeštadienį kviečiame pasiklausyti įgarsintos audio pasakos. Kartu su Kaunas 2022 minint Laimės dieną, belaukiant savojo traukinio, nuobodžiauti neleis kas valandą (nuo 8 iki 21 val.) skambanti pasaka apie laimę iš Kauno Žvėries pasakų knygos „Kaip šiltą vasaros naktį Žvėris kalbasi su virėju Vasiliausku apie laimę“. Pasaką įgarsino Rytis Zemkauskas.

8:00–21:00 / LAIMĘ GROJANTIS AUTOBUSAS
Į Kauno rajoną išvažiuos skambantis autobusas. Kauno rajono žmonės galės išgirsti gatvėse ir skersgatviuose skambantį „Laimės autobusą“ – pro autobuso langus skries sveikinimai ir linkėjimai Laimės dienos proga – specialiai šiai dienai parinkti gražiausi muzikiniai kūriniai.

8:30–9:00 / PAKYLAM!

Kaunas 2022 kartu su sporto entuziastais Šešios Trim kviečia pakilti iš lovų ir Laimės dieną pradėti su energinga treniruote, kuri garantuotai padidins laimės hormonų kiekį. Sportininkai pakils ant vieno iš aukščiausių Kaune esančių daugiabučių stogų. Visiems ant stogo lipti nereikės – galėsite sportuoti stebėdami tiesioginę transliaciją.
9:00–19:00 / 20 LAIMĖS STOTELIŲ. ORIENTACINIS ŽAIDIMAS
Pasivaikščiojimas po pavasarišką Kauną, sekant mobilios programėlės nuorodas ir atliekant smagias užduotis. Žaidimo QR kodas bus paskelbtas Istorinė LR Prezidentūra Kaune paskyroje žaidimo dieną 9 val. ryto. Daugiau informacijos: Orientacinis žaidimas „20 Laimės stotelių“ (K20).

9:00 / DISCOTEQUE

KTU pučiamųjų grupė „The BrassBees” ir KTU šokių studija „Modance“ ruošia „karantininę“ grupės THE ROOP kūrinio „Discoteque“ versiją. Ją išgirsti galėsite čia: bit.ly/Discoteque.
10:00–18:00 / LAIMĖ GYVENA MUZIEJUOSE
Po ilgos pertraukos duris atveria daugelis muziejų ir galerijų, todėl nepraleiskite progos ir Laimės dienos proga padovanokite sau ir artimiesiems kultūringas pramogas. Daugelio atvykstančiųjų lauks malonios staigmenos ir lankytojų išsiilgę muziejų bei galerijų darbuotojai. Sukurkime šventę ne tik sau, bet ir kitiems!
10:00–20.00 / PADŽIAUK AITVARĄ. MENINĖ INSTALIACIJA
Atėjus pavasariui kviečiame išsitraukti žiemos miegu miegojusius aitvarus, padžiauti ir išvėdinti. Ruoškimės artėjančiam 2021 m. Aitvarų festivaliui! Šviesos g. 18, Kluoniškių k., Zapyškio sen. (Zapyškio lauko estrada).
10:00–17.00 // SKRYDIS. NUO ALEKSANDRO IKI ALGIO
Lietuvos aviacijos muziejaus lauko parodoje „Skrydis. Nuo Aleksandro iki Algio“ atsiskleidžia aerodinamikos ir kūrybinių interpretacijų sintezė. Tai skrydžio tema, atskleista menininko Algio Griškevičiaus fotografijose, papildytose aviacijos Lietuvoje pradininko Aleksandro Griškevičiaus citatomis iš leidinio apie Žemaičio garlėkį. Lietuvos aviacijos muziejus.
10:00-11:00 / NEĮPRASTA MANKŠTA NAMUOSE SU OLIMPINE VICEČEMPIONE AUSTRA SKUJYTE
Olimpinė vicečempionė Austra Skujytė pakvies visus saugiai mankštintis namuose ir aktyviai pradėti savaitgalį. Žinoma sportininkė ir trenerė parodys įvairius pratimus, kuriuos gali atlikti visi – nuo vaiko iki senjoro. Stebėti galima čia:  www.youtube.com/watch?v=4Njf1rs0kbs
10:00–22:00 / LAIMINGAS PORTRETAS
Užsukęs į Kauno Akropolį, ieškok Laimės dienos stendo, fotografuok save arba draugus – ir įkelk nuotrauką į Facebook ar Instagram žymėdamas @kaunas2022 ir #kaunas2022. Laimės dieną vienam laimingajam padovanosime skrydį parasparniu!
11:00 / KTU ACTIVATed
Siūlome nuotaikingą treniruotę Zoom plaformoje, prie kurios galėtų prisijungti visi norintys asmenys: https://liedm.zoom.us/j/4470950824
11:00–16:00 / LAIMINGAS ŠUOLIS
Kviečiame aktyviai praleisti keletą minučių, šokinėjant ant batuto ir pasidaryti laimingo šuolio nuotrauką, užrašyti savo emocijas ir raštelius kaip palinkėjimus ir palikti dėžutėje. Kauno g. 21, Ežerėlis (Ežerėlio parkas).
11:00–18:00 / KILK IR SKINK LAIMĖS PIEVA @kamerinis
Pasidarykite sau iškylą iš namų į Laimės pievą – parneškite gėlę tam, kuris jaučia gėlą. Pasidalink gėlėtu selfiu su @kauno_miesto_kamerinis_teatras nuoroda, o mes jūsų foto linkėjimu pasidalinsime dar plačiau.
∙ Kęstučio g. 74a, V. Jako kūrinys „Déjà vu“, Kauno miesto kamerinis teatras kieme.

11:00–21:00 DAIGINAM LAIMĘ

Kauno menininkų namai kviečia kaimynus ir bičiulius į akciją „Daiginam laimę“, kurios metu, atliepiant temą ir sutampančią Tarptautinę žemės dieną, bus platinami laiškai su žinute ir augalų sėklomis.
11:00–00:00 / HAPPY HOURS x LRT OPUS

Speciali LRT OPUS garso transliacija Kauno autobusų stotyje ir „Kaunas 2022” biure. LRT OPUS jungiasi prie Laimės dienos ir siūlo nepamiršti kasdien vis anksčiau kylančios saulės, artėjančios vasaros ir atsigaunančios kultūros. Specialioje transliacijoje, kurią galėsite stebėti portale LRT, nuo ryto iki vakaro džiuginsime

LRT OPUS klausytojus išskirtinėmis laidomis, kurių metu bus apžvelgti vedėjų, klausytojų bei atlikėjų laimės grojaraščiai, galėsite klausytis laidų vedėjų-atlikėjų pasirodymų ir juos matyti.
Laidų vedėjai Kristupas Naraškevičius, Richardas Jonaitis, grupės „Garbanotas“ nariai Mantas ir Šarukas Joneikiai, Tautvydas Gaudėšius-FC Baseball, grupės „shishi“ narės Dominyka Kriščiūnaitė ir Giedrė Nalivaikaitė, grupės „Solo Ansamblis“ vyrukai Jonas Šarkus su Giedriumi Kiela bei Tomas Lukaševičius parengs specialias laidas. Sulauksime akustinių pasirodymų, kūrinių interpretacijų ir #SOLODISKOTEKOS. Visos transliacijos metu ne tik girdėk, bet ir matyk, kas vyksta naujoje LRT OPUS studijoje portale LRT.lt.
Programa:
11.00–14.00 – „Savaitgalio žemėlapis“ su Kristupu Naraškevičiumi
14.00–15.00 – „Švelnūs tardymai“ su Richardu Jonaičiu
15.00–16.00 – „Garbanota banga“ su Mantu ir Šaruku Joneikiais
16.00–17.00 – „Beisbolas“ su Tautvydu Gaudėšiumi-FC Baseball
17.00–18.00 – „shishi klausykla“ su Giedre Nalivaikaite ir Dominyka Kriščiūnaite
18.00–19.00 – „#SOLODISKOTEKA“ su Jonu Šarkumi ir Giedriumi Kiela
21.00–23.00 – „LRT OPUS klubas“ su Tomu Lukaševičiumi
∙ Visoje Lietuvoje – LRT OPUS vaizdo ir garso transliacija portale LRT.lt, radijo bangomis Vilniuje – 98.3, Kaune – 98.0

11:00–16:00 / PUOTOS ZINAS. ŽAIDIMAS PUOTA

zino dalinis atidarymas, „orientacinės žaidynės“. 5 vietose bus paslėpta po 10 Puotos zinų. Užuominus, kur rasti rasti zinus bus patalpintos Instagram’e ir Facebook’e: https://facebook.com/puota2022 ; https://instagram.com/puota2022/

12:00–16:00 / TEATRO GALERIJA 100: ASMENYBĖS KURIA ISTORIJĄ
Kai visi esame pasiilgę vieni kitų – mes žiūrovų, o jie mūsų – susitikime šalia teatro veikiančioje galerijoje, kuri vadinasi „Teatro galerija 100: asmenybės kuria istoriją“. Pakilia emocija ir įdėmiu žvilgsniu kviečiame įsižiūrėti, išanalizuoti 11 skirtingų darbų ir objektų, kuriuos, atspindėdami teatro istoriją, sukūrė šiuolaikiniai menininkai. Laisvės alėja 71, Kaunas( fasadas); Kęstučio g. 62 , Kaunas (Mažųjų scenų kiemelis).
12:00–13:30 / EKSKURSIJA ŽALIAKALNIS.MUZIKA
Kauno miesto muziejus kviečia į nemokamą ekskursiją po Žaliakalnį – slėpiningą, ąžuolų prieglobstyje paskendusį Kauno art deco perlą, kupiną romantiškų istorijų apie iškilias asmenybes, liudijantį Lietuvai svarbius istorinius įvykius ir datas. Ekskursiją pradėsime prie M. ir K. Petrauskų skyriaus pasakojimu apie Žaliakalnį. Vėliau pakviesime pasivaikščioti jaukiomis Žaliakalnio gatvelėmis ir aplankyti žymius kompozitorius, dainininkus ar muzikantus menančias vietas ir pastatus. Būtina registracija: tel. +370 610 82 503, el. p. kasa@kaunomuziejus.lt. Kauno miesto muziejus K. ir M. Petrauskų skyrius, K. Petrausko g. 31
12:00–12:02 / VIRTUALUS ŠOKIO SVEIKINIMAS
Šių metų Laimės dienos šūkis: „Metas pakilti“. Virtualus šokio pasirodymas (Judesio Laboratorija Kaunas/

Marius Pinigis) bus filmuojamas ant pagrindinių holo laiptų, kas ir simbolizuos kilimą aukštyn. KKC / Kauno kultūros centras| Facebook
12:00 LAIMINGI VEIDAI
Pagalvok, kaip tu atrodai, kai esi laimingas? Ir ant jau paruoštų lapelių-atvirukų su žmogaus veido siluetu, nupieški savo laimingą veidą. O jei tu ir taip laimingas – tai dar geriau! Tegul tavo šypsena būna didžiausia iš visų! Tad vaikščiodamas Vilijampolėje, Neries parke, ieškok stendų su Laimės dienos ženklu ir Laimės dienos šypsenų kolekciją. Neries parkas, netoli Jurbarko g. 2
12:00–17:00 / LAIMĖS MARATONAS
Laimės maratonas – tai beveik 5 valandos šypsenos su Laimės Dieta ir Rimantė Kulvinskytė: pokalbiai apie laimę su įvairių sričių specialistais, mokslininkais, įkvepiančios sėkmės istorijos ir emocinio intelekto trenerių dovanojami praktiniai kasdienio gyvenimo džiaugsmo patarimai. Pasinaudokite išskirtine galimybė atsigręžti į save: praplėsti akiratį, išmokti kvėpavimo, nerimo paleidimo ir savistabos praktikų. Laimės Dieta facebook puslapyje.
12:00–14:00 / KINO PAVASARIO VIDEO IR GARSO MENO INSTALIACIJA
Siekdamas tarpdiscipliniškumo ir kinui artimos kalbos, festivalis vizualinio identiteto kūrybos procese 2020 ir 2021 m. daug dėmesio skyrė video raiškai. Taip pernai ir šiemet gimė po instaliaciją, interpretuojančią festivalio metų temas („Ateitys“ bei „Veikti ar / ir būti?“). Naujasis kūrinys – įvairių sričių menininkų bendradarbiavimo rezultatas, atskleidžiantis metų temos nuotaikas, suvokimą ir pajautimą per video darbų bei specialiai kurtos muzikos dermę. Kauno autobusų stotis, Vytauto pr. 24.

12:01–23:59 TRUMPAMETRAŽIS FILMAS DOVANŲ
Laimės dienos proga visiems žiūrovams Lietuvoje Kino pavasaris dovanoja trumpametražį animacinį filmą „Normalu“ iš šių metų festivalio programos. Apie filmą: Danis turi stebuklingą galią: vos spragtelėjęs pirštais, jis gauna viską, ko nori. Gyvenimas jam atrodo nuobodus, tad siekdamas save pradžiuginti jis ima vartoti magiškuosius miltus, bet jie vieną dieną baigiasi… Žiūrėti čia: http://filmai.kinopavasaris.lt

12:00–15:00 / ŠOKANČIOS GYVOS SIENOS
Laimės dieną kviečiame pasivaikščioti po pavasarėjantį Kauną ir aplankyti visas grafiti meno darbais papuoštas Kauno sienas (gyvosienos.kaunas ) O jei eisite nuo 12 iki 15 val, nenustebkite, kad kai kurios jų dar ir „šoks”!!! Kauno linijinių šokių klubai taip jungiasi švęsti Laimės dieną. Maršrutas nuo Soboro link Rotušės (7 stotelės, visos reikalingos nuorodos ir informacija apie stoteles išmaniojoje programėlėje – Actionbound. Pirmoji stotelė – Soboras.
13:00 / LAIMINGI LANGAI
Kauno miesto savivaldybė jungiasi prie „Laimės dienos 2021“ programos. Drauge su koncertine įstaiga „Kauno santaka“ visiems Laisvės alėjos praeiviams dovanosime orkestro „Ąžuolynas“ pasirodymą tiesiai pro mūsų administracijos pastato (Laisvės al. 96) langus. Saugiai, linksmai, kitaip. Tegul toks muzikinis netikėtumas tampa priežastimi, pamiršus kasdienius rūpesčius, nuoširdžiai nusišypsoti.
Laisvės al. 96.
14:00–15:00 / LAIMĖ – SUSTOJOTE! VYKSTA ŠOKIS!
Vienoje iš Kauno miesto centre ar jo prieigose esančių, gerai matomų iš įvairių pusių, sankryžų, pakaitomis degant raudonai šviesai Nuepiko kartu su Kauno šiuolaikinio šokio ir cirko atstovais vykdys šokio pasirodymus, improvizacijas. K. Mindaugo pr. ir A. Mickevičiaus g. sankryža šalia Akropolio.
15:00–18:00 / IŠDEZINFEKUOTA LAIMĖ
Laimės dieną pagrindinėse Kauno senamiesčio gatvėse bei Laisvės alėjoje galėsite sutikti
Šokio Teatras Aura / AURA Dance Theatre ir Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto trupė šokėjus. Iš minios atskirsite juos iš kaukių ir išskirtinio įvaizdžio. Eisenoje pamatysite, jų laimės transformaciją – įsikūnijimą į skirtingus personažus ir jų kūno judesių improvizacijas. Vilniaus g. ir Laisvės al.
15:00–16:00 / UŽBURTAS KALNAS. VIRTUALUS SPEKTAKLIS
„Auksiniu scenos kryžiumi“ įvertintame spektaklyje pasakojama apie kalno papėdėje įsikūrusias skirtingų tikėjimų tautas, nuo saulėtekio iki saulėlydžio gyvenančias pagal savo papročius ir tradicijas ir niekaip negalinčias sutarti, kieno religija yra svarbesnė, kieno Dievas yra galingesnis. Netikėtai kalno viršūnėje įsiplieskus žiburiui, pasklinda gandas, kad, jei koks drąsuolis palies jį ranka, žmonės taps laimingi iki pat amžių pabaigos. Viską pametę dėl pažadėtos laimės, pamiršę savo namus, vaikus ir tėvus, tautų atstovai puola ropštis į debesis siekiančią viršukalnę. Begalinis noras paliesti Laimės žiburį priverčia per amžių amžius besikivirčijančius kaimynus pamiršti pykčius ir drauge siekti tikslo. Kauno valstybinis lėlių teatras paskyroje.
16:00–17:00 / AKIMIRKŲ SKULPTŪROS. JUDESIO INSTALIACIJA
Tai laikina intervencija į aplinką, kintančią ir prisitaikančią priklausomai nuo sąlygojančių aplinkybių: erdvės, laiko, publikos, vykstančio veiksmo aplinkoje. Kauno pilies žalioji zona Neries pakrantėje.
19:00–23:55 / ŠVIESŲ INSTALIACIJA
Tušti namai – tamsūs langai. Šviesa languose – gyvybė, jaukumas, šiluma. Kauno kultūros centre esate laukiami visada! Kviečiame pasidaryti į šviesų instaliacijas Kauno kultūros centro pastato languose.
Vytauto pr. 79.
PILNA LAIMĖS DIENOS PROGRAMA čia.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA