Socialiniuose tinkluose išgarsėjusi istorikė K. Petrauskė kviečia į diskusiją - Kas vyksta Kaune

Socialiniuose tinkluose išgarsėjusi istorikė K. Petrauskė kviečia į diskusiją

Istorikė Kristina Petrauskė./Asmeninio albumo nuotr.
Istorikė Kristina Petrauskė./Asmeninio albumo nuotr.

Spalio 24 d. (ketvirtadienį) 17.30 val. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Vytauto g. 21, Garliava) istorikė Kristina Petrauskė skaitys viešą paskaitą „Chistorikė: ar istorija yra raktas į dabartį?”. Renginio metu vyks diskusija.

Kodėl svarbu mokėti skaityti istoriją? Nes šiandien pasaulis keičiasi taip greitai ir stipriai, kaip niekada anksčiau. O istorija padeda išvengti praeities klaidų ir įkvepia geresnėms idėjoms bei sprendimams.
Ar būtina kalti sausus faktus? Anaiptol! Svarbiausia – ugdytis gebėjimą suprasti, kaip praeities įvykiai veikia mūsų dabartį ir ateitį.

Apie istoriją kaip įrankį, padedantį kurti sąmoningesnę, geresnę ateitį kiekvienam iš mūsų, bibliotekoje bus kalbama su Vytauto Didžiojo karo muziejaus direktoriaus pavaduotoja, istorike Kristina Petrauske.

Teneapgauna Jūsų ausies rimtai skambančios solidžios pareigos. Kristina nežada istorinių duomenų perkrautos ir žiovulį varančios paskaitos. Į biblioteką kviečiama susipažinti su socialinių tinklų „Instagram“ ir „Tik Tok“ žvaigžde, įrodžiusia šiuolaikiniams lietuviams, kad edukacinė medžiaga Lietuvos istorijos tema neprivalo būti nuobodi ir sunki, o socialiniai tinklai – išties puiki terpė tokiai informacijai aktualizuoti ir jaunimui pritraukti.

30 tūkst. sekėjų „Instagrame“ ir 69 tūkst. sekėjų „Tik Toke“ turinti Kristina, socialiniuose tinkluose naudojanti Chistorikės pseudonimą, kviečia kalbėti apie praeitį įtraukiai, nes prieinamai pateikta istorija yra raktas į supratimą, kas vyksta aplink mus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA