R. Žemaitaitis „Nemuno aušros“ rezultatus vadina nuostabiais - Kas vyksta Kaune

R. Žemaitaitis „Nemuno aušros“ rezultatus vadina nuostabiais

BNS / Greta Zulonaitė 2024/10/14 01:02
Remigijus Žemaitaitis / G. Skaraitienės / BNS nuotr.
Remigijus Žemaitaitis / G. Skaraitienės / BNS nuotr.

Partijos „Nemuno aušra“ lyderis Remigijus Žemaitaitis partijos rezultatus Seimo rinkimuose vadina nuostabiais, daugiamandatėje apygardoje tikisi surinkti 13 proc. balsų.

„Taip jau yra, kad tie rezultatai yra nuostabūs ir aš bet kokiu atveju džiaugiuosi, – pirmadienio naktį partijos rinkimų štabe žurnalistams sakė R. Žemaitaitis. – Aišku, miestai pareis, kaip ir sakiau. Džiaugsiuosi, jeigu bus 12-13 procentų, tai bet kokiu atveju yra didelė pergalė.“

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus balsus 1769 apylinkėse iš 1947, už „Nemuno aušrą“ balsavo beveik 16 proc. rinkėjų. Tai kol kas jiems duotų 14 mandatų iš 70-ties daugiamandatėje apygardoje.

„Plius labai džiaugiuosi vienmandatininkais. Jeigu tie rezultatai dar toliau taip ir tvirtinsis, tai mes antrame ture galime turėti 12-15 vienmandatininkų. Tai yra labai labai daug“, – sakė R. Žemaitaitis.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė pirmadienio naktį paskelbė su Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderiu Sauliumi Skverneliu nutarusi formuoti valdančiąją koaliciją po spalį įvykusių Seimo rinkimų.

Kiek anksčiau ji sakė dėl koalicijos ketinanti kalbėtis ir su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu.

Į susitikimą nepakviestas R. Žemaitaitis sakė dėl to besijaučiantis „labai normaliai“.

„Aš džiaugiuosi, kad jie tą daro koaliciją. Aš skaičiuoti moku, nežinau, gal kažkas matematiką yra prametę arba galvoja, kad Seime valdančiąją daugumą sudaro 54 Seimo nariai“, – ironizavo jis.

Anot R. Žemaitaičio, remiantis dabartiniais rezultatais, socialdemokratams, „valstiečiams“ ir demokratams trūksta balsų valdančiajai koalicijai sudaryti.

„Jeigu jie su 54, tai tvarkoje. Jeigu pas juos ateina Liberalų sąjūdis, tai noriu pažiūrėti Ramūną Karbauskį, kaip su Liberalų sąjūdžiu darbuosis, o jeigu dar ateis Laisvės partija, tai žinokit tikrai popkornų didelį puodą nusipirksiu ir stebėsiu visus ketverius metus jų darbą“, – teigė politikas.

Paklaustas, ar mano, kad durys į koaliciją jam uždarytos, jis atsakė, kad „žmonės, kurie užsidaro duris, jie gyvenime nieko tada nebegali kurti“.

„Žmogus kuriantis atsidaro duris ir bando kažką gero padaryti. To aš norėčiau palinkėti centro-kairės jėgai, jeigu norime mes įveikti liberalus ir konservatorius“, – sakė R. Žemaitaitis.

Politikas sakė besitikintis, kad 2027 metais vyksiančiuose savivaldos rinkimuose 10 arba 12 „Nemuno aušros“ partiečių gali tapti merais.

„Kaip žinote, politikoje laikas bėga labai greitai, tai tie žmonės, kurie buvo šiandien vienmandatininkai, tai tikėtina, kad jų didžioji dalis bus kandidatai į merus, jų rezultatai yra stulbinantys – „Nemuno aušra“ yra arba antroje, arba trečioje vietoje“, – kalbėjo jis.

R. Žemaitaitis, kalbėdamas apie rinkiminį laikotarpį, graudinosi ir teigė dešimt mėnesių juodai dirbęs.

„Kada tu šeimos nematai, jaučiausi šiek tiek kaip fūristas arba išvažiavęs į Angliją užsidirbti butui ir grįžti į Lietuvą“, – sakė jis.

Šie parlamento rinkimai pernai lapkritį įsikūrusiai partijai – pirmi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA