„Autokausta“ pradėjo dar vienas statybas Kaune: iškils viadukas už 7,65 mln. eurų – Kas vyksta Kaune

„Autokausta“ pradėjo dar vienas statybas Kaune: iškils viadukas už 7,65 mln. eurų

Naujo viaduko vizualizacija / Kauno sav. nuotr.
Naujo viaduko vizualizacija / Kauno sav. nuotr.

Per paskutinius metus pradėjęs dviejų tiltų per Nemuną statybas, Kaunas imasi kito užsibrėžto tikslo – viaduko su greitėjimo ir lėtėjimo juostomis virš magistralės A1. Naujasis transporto mazgas ateityje suteiks galimybę patogiai įvažiuoti į miestą nuo Vilniaus pusės ir išvykti Klaipėdos kryptimi. Kitapus Islandijos plento beveik 2 hektarų plote jau baigiami statybų teritorijos paruošimo darbai.

Miesto savivaldybė statybos darbus vykdys valstybinėje žemėje. Kiek anksčiau sudaryta bendradarbiavimo sutartis su tuometine Lietuvos automobilių kelių direkcija (dabar „Via Lietuva“). Sprendimui projektuoti bei statyti vadinamąjį Ašigalio viaduką pritarusi ir Kauno taryba, rašoma Kauno savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Pagerins susisiekimą

Ties Ašigalio gatve suprojektuota skirtingų lygių sankryža su lėtėjimo ir greitėjimo juostomis. Įgyvendinus projektą, vairuotojams bus lengviau pasiekiamas Briedžių tako kvartalas, Eigulių mikrorajono dalis kitapus Islandijos plento.

Pėstieji ir dviratininkai greitai ir saugiai galės patekti į Kleboniškio mišką, naudojantis visiškai nauju pėsčiųjų–dviračių taku.

Šiuo metu nuo miesto centro pasiekti A1 magistralę Klaipėdos kryptimi galima aštuoniomis jungtimis. Pusė jų – ties Šilainiais, prekybos centru „Mega“ ir Nerimi. Po du susisiekimo mazgus turi Dainavos mikrorajonas ir Palemonas.

Naująjį viaduką statys tarp penkių viešojo konkurso dalyvių geriausią kainos ir kokybės santykį pateikusi bendrovė „Autokausta“. Rangovai įsipareigojo darbus atlikti už 7,65 mln. eurų. Statyboms numatyta lygiai 12 mėnesių.

Veiksmas statybų aikštelėje

Pirmieji darbai būsimo viaduko prieigose užvirė dar 2017–2018 metais. Suformavus žiedinę sankryžą ir dviem kryptimis sujungus Ašigalio gatvę su magistraliniu keliu, atsirado papildomas įvažiavimas ir išvažiavimas iš miesto. Atverta jungtis su A1 magistrale palengvino kauniečių susisiekimą su Kalniečių ir Eigulių mikrorajonais bei suteikė naują išvažiavimą Vilniaus kryptimi.

Įgyvendinant pirmąjį projekto etapą atlikta ir daugiau darbų – suformuoti kelio pylimai bei nutiestos požeminės komunikacijos.

Artėjant viaduko statyboms, jau beveik baigta ruošti maždaug 2 ha ploto teritorija Kleboniškio pusėje ten suprojektuotiems nuvažiavimams su žiedine sankryža.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA