Konservatoriams laimėjus Seimo rinkimus, premjero poste jie toliau matytų I. Šimonytę - Kas vyksta Kaune

Konservatoriams laimėjus Seimo rinkimus, premjero poste jie toliau matytų I. Šimonytę

BNS / Dominykas Biržietis 2024/08/29 12:46
Ingrida Šimonytė / ELTA, J. Elinsko nuotr.
Ingrida Šimonytė / ELTA, J. Elinsko nuotr.

Jeigu valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija laimėtų Seimo rinkimus, į ministrų kabineto vadovus toliau būtų siūloma dabartinė premjerė Ingrida Šimonytė.

Tokią poziciją ji ketvirtadienį išsakė „Žinių radijuje“ paklausta, ar toliau matytų save premjerės poste.

„Toks dabar yra mūsų matymas. Tas yra iš esmės deklaruota rinkiminiu sąrašu ir tuo, kad aš sąrašą vedu“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Tai reiškia, kad jeigu konservatoriai formuos koaliciją, tikėtina, tuomet koalicijos partneriams bus siūlomas toks variantas, kad Vyriausybei vadovaučiau aš“, – pridūrė premjerė.

Ji taip pat pažymėjo, kad „viskas yra žmonių rankose“, kurie išreiškia pasitikėjimą tam tikrai politinei jėgai ir sprendžia, kas Lietuvoje bus valdžia, premjerai, kaip jie keisis.

„Aš žiūriu į tai labai blaiviai. Baigsis rinkimai, bent jau pirmas turas, ir tada matysime, apie ką reikia dabar galvoti, o apie ką galvoti nereikia“, – sakė I. Šimonytė.

Rugpjūčio pradžioje paskelbtame „Spinter tyrimų“ partijų reitinge TS-LKD užėmė trečią vietą, 10,1 proc. respondentų nurodžius, kad balsuotų už šią partiją.

Antra – pirmą kartą rinkimuose dalyvausianti Remigijaus Žemaitaičio vadovaujama „Nemuno aušra“, už kurią praėjusį mėnesį būtų balsavę 10,2 proc. apklaustųjų, populiariausia – Lietuvos socialdemokratų partija, palaikoma 12,9 proc. respondentų.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA