Prie Lampėdžio ežero poilsiauja tūkstančiai, bet tualetai vos keli – Puslapis 2 – Kas vyksta Kaune

Prie Lampėdžio ežero poilsiauja tūkstančiai, bet tualetai vos keli

Tualetai prie Lampėdžių / Skaitytojų nuotr.
Tualetai prie Lampėdžių / Skaitytojų nuotr.

Lampėdžio ežero pakrantės – lankomiausia kauniečių vieta šiltuoju metų laiku. Rekreacinė infrastruktūra čia kasmet gerėja, tačiau miestiečiai mano, kad yra kur tobulėti – poilsiautojai pasigenda viešųjų tualetų.

„Noriu paklausti, kodėl prie Lampėdžio paplūdimio nėra nei vieno viešo WC? Kaip visiems atrodo, kur visi atlieka gamtinius reikalus? Į ežerą! Taip, tūkstančiai žmonių su vaikais visą dieną nugulę smėlį.

Yra vienas WC, kuriam rakto reikia prašyti pas kavinės administraciją. Nors bio būdeles pastatykite vasarai. Gyvename 21 amžiuje, o sisioti reikia į ežerą, kuriame ir mirkstame. Gėda!“ – pastabomis dalijosi Lampėdžių paplūdimyje poilsiavęs kaunietis Mindaugas.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, prie Lampėdžių paplūdimio, netoli „Uno“ parko, yra eksploatuojami ir prižiūrimi 2 biotualetai. Vienas jų skirtas neįgaliesiems.

„Neįgaliesiems pritaikytas tualetas pastatytas ir Gervių g. Lampėdžių kempingo pusėje, prie Raudondvario pl. 161B, yra eksploatuojamas 1 biotualetas, pritaikytas neįgaliesiems. Biotualetai valomi 2 kartus per savaitę. Esant karštam orui, atsižvelgiant į temperatūrą, per savaitę valomi ir 5 kartus“, – teigė A. Pakalniškis, pridurdamas, kad minėti biotualetai eksploatuojami ištisus metus.

Tualetai prie Lampėdžių

Anot miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, pastatyti papildomų tualetų prie Lampėdžio ežero savivaldybė kol kas neplanuoja.

Pagrindinė poilsio vieta

Ežerėlis Lampėdis, esantis Kauno miesto vakaruose, pamažu virto karjeru, o kiek vėliau ir visu Lampėdžio ežeru, kuris šiandien džiugina miesto gyventojus ar svečius. Šiltuoju sezonu Lampėdžiai iki šiol yra pagrindinė miesto rekreacijos vieta, kurioje poilsio mėgėjai renkasi kasdien.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad šiais metais Lampėdžio ežero pietinėje dalyje planuota sutvarkyti paplūdimio teritoriją ir įrengti naują rekreacinę infrastruktūrą. Šiuos darbus iki rugpjūčio už 1,4 mln. eurų turėjo atlikti statybos kompanija „Autokausta“.

Kauno mieste veikia trys oficialūs paplūdimiai: Kauno marių, Panemunės ir Lampėdžių. Kauno rajonas turi du oficialius paplūdimius buvusiame karjere Kulautuvoje ir Vilkijos apylinkių seniūnijoje prie Dubysos.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA