Lietuvos zoologijos sodas kviečia kartu švęsti 86 gimtadienį – Kas vyksta Kaune

Lietuvos zoologijos sodas kviečia kartu švęsti 86 gimtadienį

Krokodilas./Lietuvos zoologijos sodo nuotr.
Krokodilas./Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Atsinaujinęs Lietuvos zoologijos sodas kviečia visus gamtos ir gyvūnijos mylėtojus kartu paminėti 86-ąjį gimtadienį. Šventiniai renginiai vyks liepos 1 d. (pirmadienį), nuo 11 val. Svečių laukia įvairūs nemokami edukaciniai užsiėmimai, aktyvios veiklos ir staigmenos.

„Džiaugiamės, kad po 3 metų pertraukos kauniečius ir miesto svečius galime vėl pakviesti paminėti Lietuvos zoologijos sodui svarbią dieną – 86-ąją įkūrimo sukaktį. Svečių lauks tikrai įdomi programa – veiklos ras tiek mažieji, tiek suaugę lankytojai“, – sako Lietuvos zoologijos sodo direktorė Gintarė Stankevičė, kviesdama apsilankyti Lietuvos zoologijos sodo gimtadienio renginiuose.

Lankytojai galės susipažinti su Lietuvos zoologijos sode gyvenančiais gyvūnais ir sudalyvauti jų pristatyme. Išskirtinai šią dieną 14:30 val. vyks Palšųjų grifų bei Rausvųjų pelikanų pristatymas. Grifai yra vieni seniausi zoologijos sodo gyventojų – čia jie gyvena nuo 1938 metų.
Lankytojai taip pat galės plačiau susipažinti su Lietuvos zoologijos sodo įkūrėjo Tado Ivanausko itin mėgtu paukščiu – gerve. Norintys daugiau sužinoti apie gerves, kviečiami dalyvauti Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro pristatyme apie tradicija tapusį gervių stebėjimo pėsčiųjų žygį „Pagervinėkime“, išmokti išsilankstyti savo origami gervę. Edukacinius užsiėmimus ves ir Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus edukologai.

Svečių lauks ir egzotariumo gyvūnų, kupranugarių, ūdrų, žirafų pristatymai. Šventės dalyviai galės stebėti skruzdėdos maitinimą. Detali renginio programa skelbiama čia.

Beždžionėlė./Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Šventinės linkmybės prasidės 11 val. ir truks visą dieną. Lankytojai kviečiami sudalyvauti „Mimų teatro“ pasirodyme, pramogose su edukacinio pramogų centro „CurioCity“ animatoriais, svečių lauks „AHA“ liūtuko staigmenos, leidyklos „Vaiga“ ir „Taler“ dovanos, galimybė sukti „Druskininkų Rasos“ laimės ratą. Visi gimtadienio dalyviai galės sudalyvauti nemokamose edukacijose. Koks gi gimtadienis be torto – svečiai bus vaišinami „Sedujos“ tortu ir gaivinančiais „Aurum“ ledais.

Vaikai, kurie itin domisi gamta ir gyvūnais, kviečiami susipažinti su vasaros dienos stovyklomis ir jose dirbančiais edukologais. Pristatymo metu mažieji lankytojai galės sudalyvauti vabzdžių viešbučio gamyboje ir aktyviose pramogose kartu su „Yogi.Frogi – Joga vaikams“.

Stovyklomis susidomėjusių jaunųjų gamtos mylėtojų lauks ne tik pažintis su Lietuvos zoologijos sodo gyvūnais, natūralių gyvūnų buveinių stebėjimas Ąžuolyno parke, Aplinkos praturtinimo (užimtumų) gyvūnams gamyba, patekimas į Lietuvos zoologijos sodo užkulisius, bet ir kitos aktyvios pramogos, veiklos bei žaidimai. Daugiau informacijos apie vasaros stovyklas galima rasti čia.

Primename, kad garsaus gamtininko, biologo, profesoriaus Tado Ivanausko ir kitų to meto gamtos entuziastų pastangomis, pirmasis šalyje zoologijos sodas vartus lankytojams atvėrė dar 1938 m. liepos 1 d. Apsilankyti Lietuvos zoologijos sode galima kasdien 10:00-20:00 val. (pirmadieniais nuo 11:00 val.).

Norint dalyvauti nemokamuose gimtadienio renginiuose, būtina įsigyti bilietą į Lietuvos zoologijos sodą. Bilietus įsigyti galima čia arba Lietuvos zoologijos sodo kasose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA