Festivalyje „Akacijų alėja“ – baltųjų kirų ir varnų giesmės bei dainos apie mokyklų neturintį mėnulį – Kas vyksta Kaune

Festivalyje „Akacijų alėja“ – baltųjų kirų ir varnų giesmės bei dainos apie mokyklų neturintį mėnulį

Akacijų alėja 2022 / D. Čėplos nuotr.
Akacijų alėja 2022 / D. Čėplos nuotr.

Nemokamas bardų, dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalis „Akacijų alėja“ šiais metais savo gerbėjus pasitiks su išskirtine programa. Liepos 13 d. Kauno rajono kurortiniame Kulautuvos miestelyje savo pasirodymus surengs žymūs Lietuvos scenos atlikėjai.

Kasmet daugiau nei 10 tūkstančių gerbėjų iš visos Lietuvos sukviečiantis festivalis šiais metais paruošė ypatingą programą, kuri puikiai atspindi festivalio dvasią. Kaip teigia festivalio prodiuseris, atlikėjas Kazimieras Likša, tikimasi sulaukti tūkstantinės bardų ir gyvos muzikos mylėtojų auditorijos, rašoma „Akacijų alėjos“ pranešime žiniasklaidai.

„Sunku patikėti, kad Akacijų alėjos festivaliui šiais metais sukanka 24 metai. O aš pats jau aštuonis metus turiu garbės prodiusuoti šį reiškinį. Ir kiekvienais metais aš negaliu atsigrožėti ta atmosfera, kuri susikuria nuostabiam Kulautuvos miestelyje. Matyt jau nieko daugiau negaliu pasakyti. Festivalis turi savo klausytoją ir gerbėją. Jis žino, kaip čia viskas būna iš tiesų. Ir mes to klausytojo visada laukėm, laukiam ir lauksime“ , – teigia Kazimieras Likša.

Atskleidžiami festivalio atlikėjai

Šiais metais festivalio programoje savo pasirodymus surengs tiek „Mažosios akacijos“ dalyviai, tiek ir scenos grandai. Festivalio organizatoriai nusprendė šiais metais atskleisti visas kortas iš karto ir pristatyti visus atlikėjus, kurie šiais metais pasirodys festivalyje. Scenoje savo pasirodymą surengs atlikėja Alina Orlova, aktorius ir atlikėjas Aidas Giniotis, Gediminas ir Ainis Storpirščiai, dvynių sesių duetas Baltos varnos, linksmasis atlikėjas Baltasis Kiras, grupės Garbanotas vokalistas Šarukas, buvusios grupės Airija lyderis ir savo solinę karjerą toliau tęsiantis ir iš Airijos atvyksiantis Darius Mileris – Nojus, festivalio prodiuseris bei atlikėjas Kazimieras Likša, LRT televizijos bei radijo laidų vedėja Aistė Plaipaitė bei jaunasis atlikėjas Ignas Lapienis.

„Esu laimingas, jog pavyko suburti šiuo atlikėjus į šių metų festivalio programą. Visuomet norisi apjungti klasiką su šiuolaikiniu pasauliu. Turime bene garsiausius šalies bardus, tačiau šalia jų keliauja ir šių dienų jaunimo atlikėjai, kurie puikiai demonstruoja, ką reiškia gebėjimas apjungti tekstą su melodiją. Džiaugiuosi, kad festivalyje daug prasmės ir tikrų emocijų. O visa tai sukuria tikra ir nuoširdi muzika“,- pasakojo festivalio prodiuseris Kazimieras Likša.

„Akacijų alėja“ – nemokamas dainuojamosios poezijos festivalis, nuo 2001 metų vykstantis kurortiniame Kulautuvos miestelyje. Tai pats kultūringiausias festivalis ant žolės, skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa.

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA