Pravieniškių kalėjime sužalotas pareigūnas, jis išvežtas į Kauno klinikas - Kas vyksta Kaune

Pravieniškių kalėjime sužalotas pareigūnas, jis išvežtas į Kauno klinikas

delfi.lt / Dainius Sinkevičius 2024/06/20 16:51
Asociatyvi / D. Sinkevičiaus nuotr.
Asociatyvi / D. Sinkevičiaus nuotr.

Ketvirtadienio popietę Pravieniškių 1-ajame kalėjime buvo sužalotas pareigūnas, jis išvežtas į Kauno klinikas, pranešė Delfi.lt šaltiniai.

Pirminiais duomenimis, incidentas įvyko apie 13 val. KTP patalpose, kuriose laikomi nuteistieji už įvairius nusižengimus, taip pat ir tie, kuriems įkalinimo įstaigoje būtina užtikrinti saugumą.

„Pareigūnas buvo įspėtas, kad jį subadys“, – sakė vienas nuteistasis.

Apie tai, kad prieš pareigūną panaudos smurtą, Kuršėnų globos įstaigoje augęs nuteistasis šį įspėjo dar ryte po kilusio konflikto.

Vėliau, anot liudytojų, kai nuteistajam buvo leista išeiti iš kameros pasiimti drabužių, jis nuėjo į tarnybines patalpas ir netikėtai užpuolė pareigūną – kelis kartus dūrė savadarbiu peiliuku. Jį, kaip teigia nuteistieji, greičiausiai jis atsinešė iš lauko, kai buvo išvestas pasivaikščioti.

Sužalotas pareigūnas iš kalėjimo buvo išvežtas į Kauno klinikas, apie jo būklę kol kas nepranešama.

Po pareigūno sužalojimo nuteistajam kameroje buvo uždėti antrankiai, dėl įvykio turėtų būti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kad kalėjimo prižiūrėtojas buvo užpultas ir sužalotas, patvirtino ir Pravieniškių 1 kalėjimo direktorius Linas Nanartavičius, daugiau apie tai informacijos turėtų pateikti Lietuvos kalėjimų tarnyba.

Delfi.lt žiniomis, pareigūną užpuolęs nuteistasis yra keletą kartų teistas dėl vagysčių, fizinio smurto sukėlimo, žiauraus elgesio su gyvūnais. Neoficialiai užsimenama, kad šiuo metu jam yra pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl labai sunkaus nusikaltimo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA