„CityBee“ tris naktis laikinai ribos automobilių nuomą – Kas vyksta Kaune

„CityBee“ tris naktis laikinai ribos automobilių nuomą

„CityBee“ automobilis / Bendrovės nuotr.

Joninėms artėjant, „CityBee“ praneša naujienas – šventinio savaitgalio naktimis bus laikinai ribojamos automobilių dalijimosi paslaugos. Tokiu būdu siekiama paskatinti vartotojus ilgojo savaitgalio keliones planuoti atsakingai, nesielgti spontaniškai ir taip išvengti nelaimių kelyje.

Švęsti Jonines dalis gyventojų švęsti keliaus į kitus miestus, kiti – vyks į miškus ar prie jūros. Visgi, policijos ir medicinos darbuotojai dalijasi patirtimi, kad ilgųjų savaitgalių metu padaugėja iškvietimų – dėl neatsakingo elgesio įvyksta daugiau nelaimių, eismo įvykių.

Būtent dėl to „CityBee“ praneša, kad klientai negalės rezervuoti automobilių ir pradėti naujų kelionių birželio 21–23 d. naktimis, nuo 23 val. iki 6 val. ryto. Nuo birželio 24 d. 6 val. ryto paslaugos veiks kaip ir įprastai. Šis paslaugų ribojimas neturės įtakos vykstančioms aktyvioms kelionėms, kurias bus galima tęsti ar užbaigti.

Tokį sprendimą įmonė priima ne pirmą kartą. Pirmąją šių metų dieną – sausio 1-ąją „CityBee“ paslaugas sustabdė nuo pat vidurnakčio iki 8 val. ryto ir skatino nevairuoti būnant neblaiviems, rašoma „CityBee“ pranešime žiniasklaidai.

Ilgasis savaitgalis – daugiau įvykių

Policijos ir greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovų teigimu, ilgųjų savaitgalių metu, visuomet padaugėja iškvietimų ir nelaimingų atsitikimų.

Pasak Lietuvos policijos Viešosios tvarkos biuro viršininko Vytauto Grašio, ilgųjų savaitgalių metu, pareigūnai įvertina galimas rizikas, organizuoja ir vykdo papildomas prevencines priemones.

„Mūsų patirtis rodo, kad kaip ir kasmet per ilgąjį Joninių savaitgalį norinčiųjų pramogauti kelias dienas tikrai bus. Siekdama užtikrinti saugų eismą, mūsų komanda dar atidžiau stebės visus eismo dalyvius ir sieks išaiškinti šiurkščius ir pavojų keliančius veiksmus“, – sako V. Grašys.

Jau nuo pat birželio 17 d. bus vykdoma sustiprinta vairuotojų blaivumo ir apsvaigimo narkotinėmis medžiagomis kontrolė, greičio patikros. Didesniu budrumu pareigūnai dirbs iki pat vėlaus sekmadienio vakaro – kol bus padidėjęs automobilių eismas.

„Gyventojus, susiruošusius švęsti Jonines kviečiame būti atsakingais – neskubėti ir vairuoti tik blaiviems. Keliaujant automobiliu, nepamiršti užsisegti saugos diržų, o kelyje vengti bet kokių su vairavimu nesusijusių veiksmų: nevalgyti, neskambinti mobiliojo ryšio priemonėmis (nesinaudojant laisvų rankų įranga). Sutelkite visą dėmesį tik į kelią“, – patarimais dalijasi V. Grašys.

Jam pritaria ir Greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovė Ilona Kajokaitė.

„Visi ilgieji savaitgaliai ir masinės šventės didina nelaimingų atsitikimų ir traumų riziką, ne išimtis ir šis Joninių savaitgalis. Atitinkamai didėja ir medikų darbo krūvis. Norisi palinkėti gyventojams atsakingiau įvertinti savo galimybes, esamą situaciją, priimti teisingus sprendimus ir taip saugiai mėgautis švente“, – teigia I. Kajokaitė.

Visgi, I. Kajokaitė pabrėžia, kad aplinkinių supratingumas ir empatija didėja – žmonės atsakingiau stebi aplinką, o prireikus padeda vieni kitiems, nelieka abejingi. Tai – labai prisideda prie saugesnių švenčių.

Skatina vairuoti atsakingai

„CityBee“ Lietuvoje direktoriaus Domo Garbinčiaus teigimu, „CityBee“ prižiūri ar klientai laikosi kelių eismo taisyklių, o jas pažeidus – imasi griežtų veiksmų.

Įmonės duomenys rodo, kad didžioji dalis klientų vairuoja atsakingai, o eismo įvykiai dėl kurių kalti būna „CityBee“ vairuotojai – itin reti. Vis dėlto, jeigu eismo įvykis įvyko dėl „CityBee“ vairuotojo kaltės, įmonės patirtą žalą klientas turi atlyginti priklausomai nuo sukeltų nuostolių dydžio.

„Mūsų automobilių parkui galioja tokios pačios taisyklės kaip ir visiems kitiems eisme dalyvaujantiems automobiliams. Pažeidus kelių eismo taisykles ar įvykus eismo įvykiui visuomet glaudžiai bendradarbiaujame su policija ir perduodame turimus duomenis“, – tikslina D. Garbinčius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA