Apie ateitį Kaune nekalbėjęs A. Trinchieri vėl laidė strėles į teisėjus: buvo pražanga prieš A. Butkevičių – Kas vyksta Kaune

Apie ateitį Kaune nekalbėjęs A. Trinchieri vėl laidė strėles į teisėjus: buvo pražanga prieš A. Butkevičių

delfi.lt / Mažvydas Laurinaitis 2024/06/13 08:16

Andrea Trinchieri po fiasko Lietuvos krepšinio lygos(LKL) finale ironiškai vertino paskutinių sekundžių įvykius ketvirtose serijos rungtynėse ir nepanoro kalbėti apie savo ateitį Nemuno saloje.

Trečiadienį Vilniuje Kauno „Žalgiris“ dramatiškai 87:88 krito prieš Vilniaus „Rytą“ ir pralaimėjo seriją 1:3. Paskutinį kartą vilniečiai „Žalgirį“ finalo serijoje buvo įveikę dar 2009-2010 m.

Praėjusiais metais abiem klubams prireikė penkių rungtynių, kad išsiaiškintų stipriausią. Tai jau antras kartas per paskutinius trejus metus, kai „Žalgiris“ nelaimi Lietuvos čempionato.

„Sveikinimai „Rytui“, tai buvo sunki serija. Pralaimėjome dvi rungtynes po pratęsimo, vienas – tašku. Turėjome metimus, kad laimėtume antras ir ketvirtas rungtynes. Buvo nelemta. Mano komanda atidavė viską. Nemanau, kad gali susikurti geresnį metimą mačo pabaigoje.

Žinojome, kad laukia tokios rungtynės. Grįžome į rungtynes ir turėjome šansą laimėti. Mūsų gynyba visos serijos metu buvo labai trapi. Kai praleidi daug taškų per ketvirtį ir neišnaudoji pražangų limito, nesi pasiruošęs žaisti tokių serijų. Kai praleidi penkis metimus iš po krepšio per paskutines penkias atakas, reiškia, kad tavo gynyba yra labai trapi.

Tikiu, kad „Žalgiris“ turėjo labai sunkų sezoną su daug pakilimų ir nuopuolių. Viduryje sezono atlikome gerą darbą, bet buvo sunku tai išlaikyti. Tikiu, kad turėjome žaisti geriau. Pamoka labai paprasta – priimsiu visą kritiką, esu pakankamai patyręs.

Mūsų organizacija turi pasimokyti, kad tobulėtų. Padarėme daug klaidų sezono metu. Jeigu netobulėsi, bus labai sunku. Mums reikia suprasti, kas neveikė, kad surinktume stipresnę komandą. Noriu padėkoti visiems sirgaliams, kurie mus stūmė į priekį. Esu nusivylęs rungtynių pabaiga, bet mano komanda atidavė viską, ką galėjo“, – monologą po pergalės išsakė A. Trinchieri.

„Žalgiris“ antrame kėlinyje buvo atitrūkęs 7 taškais, bet dėl pražangų ant suolo turėjo laikyti Dovydą Giedraitį su Rolandu Šmitu. Tuo pasinaudojo Marcusas Fosteris, visą seriją akylai prižiūrimas D. Giedraičio – kitų žalgiriečių dengiamas amerikietis per ketvirtį pataikė keturis tritaškius, surinko 17 taškų ir įpusėjus mačui padėjo „Rytui“ turėti trijų taškų persvarą.

Ją vilniečiai po pertraukos išaugino iki 8, bet „Žalgiris“ nesitraukė. Lemiamu metu svečius ėmė traukti Lukas Lekavičius, vienas pelnęs 12 taškų iš eilės. Vis tik paskutinės atakos metu gynėjas laisvas prametė tritaškį, galėjusį sugadinti „Ryto“ šventę.

Netrukus vilniečiai nuskuodė į priekį, bet Arnas Butkevičius dar sugebėjo perimti kamuolį ir sugerti kontaktą su Marcusu Fosteriu. Teisėjai nieko nefiksavo, o „Žalgirio“ atstovai ėmė aršiai protestuoti dėl to. „Ten buvo pražanga prieš Butkevičių“, – įsitikinęs A. Trinchieri.

Per paskutines dvi rungtynes niekaip nesustabdėte Marcuso Fosterio. Kas pasikeitė po pirmų dviejų mačų?, – žurnalistai paklausė A. Trinchieri.

Jis sužaidė dvi puikias rungtynes, bet šį vakarą padarėme labai daug klaidų ir buvo gėda. Gauti metimą iš po krepšio buvo labai skaudu. Turime atiduoti pagarbą jam, jis yra puikus žaidėjas ir serijos MVP.

Kas iš jūsų žaidimo atėmė Keenano Evanso trauma?

Mes negalėjome rasti tėkmės puolime, ypač žaidžiant du prieš du. Kai prarandi lyderį, prarandi daug mažų ir didelių dalykų. Bet noriu pabrėžti, kad mes turėjome pakankamai, kad laimėtume seriją.

Minėjote, kad „Žalgiris“ turi pasimokyti iš klaidų. Kokios tai klaidos?

Turime atlikti šio sezono analizę. Ši serija pasakė labai daug. Galime slėptis už K. Evanso ir tai bus didžiausia klaida, kurią galime padaryti. Jis buvo mūsų lyderis aikštėje, už jos jis taip pat buvo labai svarbus. Visi žiūrėjo į jį. Bet tikiu, kad turėjome pasirodyti geriau. Tai pirmas žingsnis, kurį turime atlikti.

Ką išmokote per šį pusmetį Kaune?

Išmokau daug, bet dar turiu tą suvirškinti. Man yra labai skaudu būti neteisingoje istorijos pusėje. Tai šeštas ar septintas kartas, kai „Žalgiris“ nelaimi LKL. Ir tai yra lyg tatuiruotė, kuri liks ant mano odos iki kito sezono. Ką išmokau – turi tobulėti. Tai, ką darėme šiais metais, nebus gana.

Mačo pabaigoje pykote dėl epizodo su A. Butkevičiumi. Tai buvo desperacija ar tikrai ten kažką įžvelgėte?

Tai nebuvo desperacija. Ten buvo pražanga prieš A. Butkevičių. Paprašiau pažiūrėti tai. Jis perėmė kamuolį ir buvo kontaktas. Norėjau, kad tai būtų peržiūrėta, bet man buvo pasakyta, kad teisėjai jau duše.

Nežinojau, kad tarp teisėjų turime Usainą Boltą. Tai buvo lyg pokštas, klausiau, kur yra teisėjai. Rungtynių komisaras yra tikras džentelmenas, jis sutiko su manimi, surado teisėjus. Situacija buvo labai aiški ir norėjau, kad jie pažiūrėtų paskutinę akimirką.

Kaip manote, ar žaidėjai turėjo pakankamai motyvacijos po sezono Eurolygoje?

Nesutinku. Niekada neleidžiu, kad švieslentė apibrėžtų mano darbą. Tikiu, kad tai nebuvo motyvacijos klausimas, o krepšinio elementų. Jeigu neturėtume motyvacijos, pralaimėtume 10-15 taškų. Manau, kad mano komanda buvo motyvuota.

„Ryto“ legionieriai žaidė daug naudingiau nei jūsų.

Nevertinu žaidėjų pagal pasą, o pagal jų pasirodymą. Juos įvertinsime rytoj, 9 valandą ryto.

Ar šis pralaimėjimas verčia mąstyti apie ateitį Kaune?

Mąstau apie savo ateitį kiekvieną dieną. Serija nenuspręs mano likimo. Šiuo metu aš nesu svarbus. Ką tik pralaimėjome finalą, kūnas vis dar šiltas. Žinau, kad man „Žalgiris“ labai rūpi. Atėjau, bandžiau padėti, padariau daug klaidų, bet dabar nėra metas kalbėti apie mane.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA