Į keblią situaciją patekusiai kaunietei teko prasibėgti – Kas vyksta Kaune

Į keblią situaciją patekusiai kaunietei teko prasibėgti

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ istorijos apie susidūrimą su kebliomis situacijomis, neradus mieste viešųjų tualetų, pasiekia jau ne pirmą kartą. Šįsyk portalo skaitytoja gamtos šauksmą išgirdo būdama prie Kauno pilies stotelės, tačiau netoliese neradus viešojo tualeto kaunietei teko prasibėgti.

„Norėčiau pasiteirauti. Turėjome svečių iš kito miesto ir „atsiko gyvenimas“ – prireikė WC būnant prie Kauno pilies stotelės, tad teko bėgti į kavinę, nes seniau buvusių viešų tualetų nebėra. Gal žinote kodėl?“ – teiravosi naujienų portalo skaitytoja.

Kaip teigė Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, viešasis tualetas prie Kauno pilies buvo skirtas autobusų vairuotojams. Dabar jie dėl didesnio patogumo naudojasi tualetu Jonavos g. 1.

„Kaune veikia 4 automatiniai viešieji nemokami tualetai: Santakos parke, Nemuno saloje ir Ąžuolyne. Mokami tualetai įrengti Čečėnijos Nepriklausomybės ir Rotušės aikštėse, taip pat Jonavos g. 1.

Nauji automatiniai tualetai bus įrengti Kovo 11-osios parke, Sąjungos aikštėje ir Sargėnų dvaro parke“, – nurodė A. Pakalniškis.

Be to, pasak A. Pakalniškio, miesto parkuose, paplūdimiuose, galinėse viešojo transporto stotelėse ir kitose miestiečių lankomose vietose ištisus metus yra eksploatuojami bei prižiūrimi 102 biotualetai.

Kasmet miesto tualetų priežiūra atsieina maždaug iki 180 tūkst. eurų, priklausomai nuo darbo trukmės (vasarą biotualetai valomi kur kas dažniau nei įrastai).

Kaune taip pat veikia ir mokami viešieji tualetai, pasinaudojimas tualeto paslaugomis Čečėnijos Nepriklausomybės, Rotušės aikštėse ir Jonavos g. 1 kainuoja 50 centų.

„Per metus surenkama apie 12-18 tūkst. eurų. Surenkama suma priklauso nuo mieste vykstančių renginių ir turistų skaičiaus. Primename, kad biotualetai yra nemokami“, – komentavo A. Pakalniškis.

Primename, kad dėl viešųjų tualetų stygiaus kauniečiai į naujienų portalą kreipiasi jau nebe pirmą kartą. Praėjusiais metais skaitytoja pranešė, jog atvykus į miesto centrą susidūrė su keblia situacija neradusi, kur atlikti gamtinių reikalų – pasivaikščiojimo kelyje esą nepasipainiojo nė vienas viešasis tualetas.

„WC už milijoną naudojasi „išrinktieji“? Pavydėjau savo šuniui…“ – vaizdingų pareiškimų negailėjo moteris.

Tąsyk A. Pakalniškis naujienų portalą tikino, kad dar du viešieji tualetai pradės veikti Neries ir Nemuno santakos bei Nemuno salos parkuose.

Jis taip pat teigė, kad automatiniai tualetai numatyti ir Naujakurių g. 78 B skvere, Vaišvydavos, Kovo 11-osios parkuose. Šių teritorijų tvarkymo darbai, anot jo, turėjo prasidėti 2023 m., o pradėti veikti – šiemet.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA