50-oje prioritetinio sąrašo vietoje buvusi Kauno gatvė tvarkoma jau dabar – Kas vyksta Kaune

50-oje prioritetinio sąrašo vietoje buvusi Kauno gatvė tvarkoma jau dabar

Kauniečiai džiaugiasi, kad darbai Piliakalnio gatvėje pagaliau matomi – atnaujintas asfaltas. Vis dėlto Kauno savivaldybė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad jokių kitų darbų šiemet šioje gatvėje nenumatyta.

Praėjusią savaitę Piliakalnio gatve važiavęs naujienų portalo skaitytojas pranešė apie gatvės atsinaujinimą ir teiravosi, kiek laiko remonto darbai dar truks.

Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patikslino, kad Piliakalnio gatvės remonto darbai prasidėjo gegužės mėnesį, o darbų pabaiga planuojama birželio viduryje.

„Jokia paslaptis – Piliakalnio gatvės dangos būklė buvo prasta. Įvertinę didelį eismo intensyvumą ir suprasdami, kad rekonstrukcijos reikės laukti dar bent keletą metų, inicijavome tik viršutinės asfaltbetonio dangos atnaujinimo darbus“, – tikino A. Pakalniškis.

Tiesa, jis pridūrė, kad šiemet jokių kitų darbų šioje gatvėje tikėtis nereikėtų – daugiau nieko nenumatyta.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad dar vasario mėnesį Kauno taryba svarstė klausimą „Dėl Kauno miesto gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros darbų 2024–2026 metų prioritetinio sąrašo patvirtinimo“, kuriame numatyta remontuoti beveik 200 Kauno gatvių.

Pagal tąsyk patvirtintą Kauno gatvių tvarkymo eiliškumą Piliakalnio g. buvo 50-oje vietoje, tačiau gatvę remontuoti netikėtai pradėta dar šiemet.

Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas „Kas vyksta Kaune“ paaiškino, kad prioritetiniame remontuojamų gatvių sąraše numatyta Piliakalnio gatvės rekonstrukcija.

„Tačiau dėl „Rail Baltica“ planuojamų darbų Piliakalnio gatvės zonoje, rekonstrukcija atidedama iki kol bus įgyvendintas „Rail Baltica” projektas“, – komentavo A. Pakalniškis.

Primename, kad Kaune gatvių remonto ir priežiūros darbai vykdomi pagal parengtą 2024–2026 metų prioritetinį sąrašą. Pasak Kauno savivaldybės, kasmet sutvarkoma dešimtys kelių, atsižvelgiant į kategoriją, eismo intensyvumą, visuomeninių bei medicinos įstaigų, darželių ir mokyklų kiekį, išsidėstymą, užstatymo intensyvumą ir svarbą miestui funkciniu požiūriu.

„Pastaraisiais metais, sutvarkę didžiąją dalį centrinių gatvių, vis labiau darbų apimtis plečiame į atokesnius mikrorajonus. Remonto sulauks visos miesto seniūnijos“, – patikino Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Savivaldybė primena, kad kauniečiai turi galimybę konkrečių gatvių tvarkymo procesus paspartinti, teikdami prašymą ir prisidėdami savo lėšomis. Platesnė informacija teikiama el. paštu: [email protected].

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA