„Banguokim Birštone“ šventėje geros nuotaikos netrūko – užsieniečiai siuntė net meilės bučinius – Kas vyksta Kaune

„Banguokim Birštone“ šventėje geros nuotaikos netrūko – užsieniečiai siuntė net meilės bučinius

Modestas Patašius 2024/06/08 11:09
Kurorto šventė „Banguokim Birštone“ / M. Patašiaus nuotr.

Birštone nuvilnijo kurorto šventės „Banguokim Birštone“ pirmieji renginiai. Kaip ir kasmet ji prasidėjo tradicine, vietinės bendruomenės bei svečių eisena nuo Kurhauzo iki savivaldybės. Ji džiugino ne tik vietinius, bet ir kurorto svečius.

Nenorėjo „bezdžioniauti“ Kauno mero

Dar nepajudėjus eisenai panorau „kažkaip kitaip“, ne minioje, įamžinti merę Nijolę Dirginčienę.

Paprašiau ją papozuoti prie eisenos pradžioje stovinčių tautiniais rūbais apsirengusių jaunuolių laikančių kurorto herbą.

Merė malonai sutiko, tačiau pozavo… Labai jau statiškai, nuleidusi rankas. Pasakius, kad taip „negražu“, paprašiau padaryti kažkokį linksmą gestą, na, kad ir tokį kokį mėgsta Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, iškeltu aukštyn nykščiu.

Nusišypsojusi merė švelniai pakratė garbanas ir atsiprašiusi, kad „nebezdžioniaus“ laikinosios sostinės mero, vietoje prašomo gesto pamojavo lyg sveikindamasi ranka.

Netrūko teatralizuotų elementų

Eisena pajudėjo. Oras ir nuotaika visų buvo išties puiki, tačiau bene labiausiai visus linksmino du kurorto SPA viešbučiai, nuotaiką kėlę teatralizuotais elementais.

„Royal Spa Residence“ eisenos priekyje važiavo automobilis, kurio priekaboje buvo įsitaisęs Neptūnas su trijomis undinėlėmis.

Kurorto šventė „Banguokim Birštone“ / M. Patašiaus nuotr.

Kad būtų linksmiau, visos kelionės per kurortą metu garsiai grojo linksma muzika bei vis kartojamas „nemirtingas“ Sauliaus Prūsaičio hitas „Prie ežerėlio“.

Linksmai visus nuteikė ir „Vytautas Mineral Spa“ automobilis, vežantis baseiną, kuriame putose taškėsi daili triko apsirengusi mergina, praeiviams siūlydama mineralinio vandens buteliukus.

„Šie du viešbučiai visada pateikia žiūrovams per šventes kažką neįprasto“, – sakė Birštono turizmo informacijos centro vadovė Rūta Kapačinskaitė.

Vokiečių turistai buvo sužavėti

Šurmuliuojančią koloną entuziastingai palaikė ir ją stebėję vietiniai gyventojai bei kurorto svečiai.

Netoli kurorto bažnyčios ją stebėję vokiškai kalbanti garbaus amžiaus pora iškart krito į akį.

Jie buvo tiek sužavėti, kad ne tik mojavo rankomis, bet ir garsiai sveikino praeinančiuosius, siųsdami jiems oru meilės bučinius „Bist cool, wir lieben dich…“ (Esate šaunuoliai, mes mylime jus…). Paklausus iš kur jie, atsakė, kad Gerhardas ir Ana iš Vokietijos vyndarių krašto Mozelio slėnių ir dabar keliauja per Baltijos šalis.

„Kelionėje jau esame trečias mėnuo. Pradėjome ją nuo Švedijos, tada persikėlėme laivu į Estiją, buvome Latvijoje, dabar štai čia Lietuvoje. Visko matėme per savo šią kelionę, labai patiko šis kurortas ir ši eisena išties nuostabi“.

Dirba daug iš kitų miestų

Pasibaigus eisenai prie savivaldybės belaukiant sveikininimų bei šventinio koncerto vėl pakalbinau merę N. Dirginčienę.

„Kurorte gyvena keturi tūkstančiai žmonių, tačiau stebint didžiulę eiseną susidarė įspūdis, kad jų gerokai daugiau?“.

„Tikra tiesa, Birštone be vietinių daug dirba žmonių iš Kauno, Prienų, Alytaus… Tad mūsų Birštonas – ne tik vietiniai gyventojai. Ir dėl to labai smagu“, – džiaugėsi merė, palinkėjusi visiems sėkmės, sveikatos bei, kad pildytųsi visi jų norai.

Kurorto šventė „Banguokim Birštone“ / M. Patašiaus nuotr.

Šventėje sutikta Širvintų merė Živilė Pinskuvienė su šeima, paklausta koks miestelis, Birštonas ar Širvintos jai gražesnis, ilgai nemąstė ir atsakė diplomatiškai – „Tiek Širvintos, tiek Birštonas, tiek visi Lietuvos miestai ir miesteliai yra be galo gražūs“.

Nustebino ir vėl oreiviai

Kurorto šventės metu anksti rytais ir vakarais dangų nudažydavo įvairiaspalviai oro balionai. Vyko XXXII – asis Lietuvos karšto oro balionų čempionatas. Oreiviai maloniai visus nustebino ir penktadienio vakarą. Nors ir dulkė nemalonus lietutis jie kurorto gatvėmis pravažiavo su liepnojančiais oro balionų degikliais.

„Oi, visko gyvenime matėme, tačiau tokių važiuojančių fejerverkų dar niekad…“ – aikčiojo iš nuostabos netoli sanatorijos „Versmė“ stebėję oreivių ugnies šou keli garbaus amžiaus vyriškiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA