Jungtinis stipendijų konkursas moterims tyrėjoms jau sulaukė nemažo susidomėjimo – Kas vyksta Kaune

Jungtinis stipendijų konkursas moterims tyrėjoms jau sulaukė nemažo susidomėjimo

Baltijos šalių mokslų akademijos, bendradarbiaudamos su Latvijos, Lietuvos ir Estijos nacionalinėmis UNESCO komisijomis, rengia jungtinį stipendijų konkursą moterims tyrėjoms. Konkursą laimėjusios devynios iškilios moterys mokslininkės (po tris – iš kiekvienos paminėtos valstybės) gaus 7000 eurų siekiančias stipendijas už įvykdytus darbus ir tolesniems tyrimams jų mokslo srityse.

Jungtinės stipendijos „Women in Science Baltic Fellowship“ tikslas – remti Baltijos šalių jaunas moteris, siekiančias karjeros mokslinių tyrimų srityse.

Visose trijose šalyse dvi stipendijos bus skirtos gamtos mokslų, technologijos mokslų, medicinos ir sveikatos mokslų srityse – viena doktorantei ir viena mokslų daktarei, o viena stipendija Estijoje bus skirta ir daktarei socialinių mokslų srityje, taip pat viena stipendija Lietuvoje – daktarei socialinių ar humanitarinių mokslų srityse.

Paraiškas kviečiamos teikti tyrėjos, kurios dabar studijuoja doktorantūroje universitetuose arba mokslinių tyrimų įstaigose Baltijos šalyse, arba kurios doktorantūros studijas baigė ne daugiau kaip prieš septynerius metus ir dirba Baltijos šalies universitete arba mokslinių tyrimų įstaigoje.

Kandidačių iš Lietuvos paraiškos konkursui teikiamos (iki liepos 7 dienos) Lietuvos mokslų akademijos elektroninėje paraiškų sistemoje.

Jei tik prireiktų, pasirengęs būsimoms konkurso dalyvėms suteikti papildomą informaciją Lietuvos mokslų akademijos Organizacinio skyriaus vadovas dr. Andrius Bernotas šią savaitę naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ patikslino, kad nuo gegužės 31-osios, kai prasidėjo paraiškų priėmimas, internete fiksuota virš 600 peržiūrų.

„Konkursu domisi ir atskiros pareiškėjos, ir universitetų padaliniai. Toks jungtinis, savo tematika plačios apimties stipendijų konkursas, galima sakyti, rengiamas pirmą kartą. Anksčiau panašus renginys vykdavo tik techninių disciplinų mokslininkėms, humanitarės negalėdavo dalyvauti. Pastaraisiais metais ne viena Lietuvos mokslininkė yra įrodžiusi, jog verta stipendijos pagal „L’Oréal Baltic“ ir UNESCO programą „Moterims moksle“. Tikime, kad ir dabar paskelbtas konkursas nestokos dalyvių. O tarp jų tikrai bus trys Lietuvos jaunos talentingos mokslininkės, vertos jungtinės Baltijos šalių mokslo stipendijos“, – teigė dr. A. Bernotas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog pasaulyje garsios kosmetikos firmos „L’Oréal Baltic“ stipendijos 2017-2022 m. laikotarpiu buvo paskirtos 10 Lietuvos mokslininkių, tarp kurių yra ir universitetų Kaune atstovių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA