Staigmena kauniečiams: sutemus bus galima stebėti akrobatinį skrydį su fejerverkais - Kas vyksta Kaune

Staigmena kauniečiams: sutemus bus galima stebėti akrobatinį skrydį su fejerverkais

Aviacijos šventė
R. Tenio nuotr.
Aviacijos šventė
R. Tenio nuotr.

Gegužės 18 d. Prienuose ir Kaune bus galima išvysti Lietuvos akrobatinio skraidymo grupės ANBO atliekamus triukus.

Prienų miesto šventė

Gegužės 18 d. apie 20 val. Prienuose, miesto šventės metu, virš Nemuno, prie Greimų tilto Lietuvos akrobatinio skraidymo grupė ANBO atliks sinchroninį skrydį „Sparnas prie sparno“. Tai – Kauno aeroklubo dovana.

„Aviacijoje taip vadinamas grupinis pilotažas yra vienas sudėtingiausių skraidymo elementų, reikalaujantis didelio pilotų meistriškumo ir susiskraidymo. Mokytis skraidyti kelių lėktuvų rikiuotėje pradeda jau pakankamą patirtį turintys lakūnai, o lėktuvų grupėje raityti kilpas ir kitas figūras reikia dar didesnio meistriškumo. Skrendant tokioje grupėje, atstumas tarp lėktuvų sparnų gali būti vos keli metrai, o greitis visą laiką keičiasi nuo 150 iki 350 km/val., todėl mažiausia klaidelė gali būti lemtinga“, – teigia renginio organizatoriai.

ANBO lakūnai skrenda su istoriniais lėktuvais Jak-50, kuriais prieš 40 metų skraidė pasaulio bei Europos čempionai. „Lėktuvai turi 9 cilindrų 360 arklio galių variklį ir pikiruodami gali pasiekti iki 400 km/val. greitį. Perkrova lakūnams atliekant figūras būna iki 6-7 g (tiek kartų padidėja lakūno svoris), o dar reikia preciziškai tiksliai valdyti lėktuvą, tad tokiom sąlygom tai daryti nėra taip lengva“, – informuoja renginio organizatoriai.

Žadama, jog šiame pasirodyme grupės sudėtyje skris vedantysis Rolandas Paksas, jam iš kairės – Algimantas Žentelis, o dešinėje – Robertas Noreika.

„Didžiulė patirtis ir susiskraidymas šiems lakūnams leidžia saugiai demonstruoti labai pavojingus manevrus, kurie sudaro visą pasirodymo programą. Tai tikras lėktuvų šokis danguje“, – rašoma renginio aprašyme.

Aerodrome Kaune – naktinė treniruotė

Po pasirodymo Prienuose, trijulė surengs naktinę treniruotę Kaune. Saulei nusileidus, virš S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo grupė ANBO atliks treniruočių skrydį su fejerverkais, ruošdamasi pasirodymui Palangoje.

Organizatoriai kviečia visus, kas gali atvykti į Prienus arba S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA