Kauniečiai plūsta pasimėgauti sakuromis (foto) – Kas vyksta Kaune

Kauniečiai plūsta pasimėgauti sakuromis (foto)

Kaune pražydo sakuros. 2024-04-09, Kaunas (Erikas Ovcarenko/BNS)

Kiek anksčiau nei įprastai pražydusios sakuros kauniečius ir miesto svečius jau kelias dienas vilioja į Nemuno salą.

Pastarosiomis dienomis kauniečiai fotografuojasi rožinių žiedų fone, įamžina ir savo mylimus augintinius. Čia pat romantiškai nusiteikę miestiečiai taip pat pietauja, vakarieniauja ar net sportuoja.

Sakuros Kaune du dešimtmečius įprastai pražysdavo balandžio viduryje arba dar vėliau. Pasak Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodo medelyno darbuotojų, pastarųjų metų klimatas Lietuvoje yra tinkamesnis augti sakuroms, nes esą rečiau pasitaiko šaltų žiemų, kurių anksčiau buvo galima tikėtis dažniau.

Nemuno saloje sakuros buvo pasodintos 2003 m., pažymint Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių sukaktį. Japoniškos vyšnios augo prie pat Nemuno, tarp pėsčiųjų tiltų, tačiau paspaudus šalnoms jų liko vos kelios.

2018-ųjų rudenį, užbaigiant šventinę Sugiharos savaitę, saloje pasodinta pusšimtis naujų sakurų – palei pėsčiųjų taką suformuota tvarkinga medžių alėja.

Sakūros Nemuno saloje
Sakuros prie pėsčiųjų tilto / R. Tenio nuotr.

Praėjusių metų rudenį užbaigus Nemuno salos aplinkos atnaujinimą, sakuros buvo pasodintos ir parkelyje netoli pėsčiųjų tilto.

KTU studentų miestelyje – pavasariškos nuotaikos

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad kovo pabaigoje sakuros pražydo ir prie „Santakos“ slėnio. Kaip skelbė Kauno miesto savivaldybė, palei atnaujintą Studentų gatvę pasodintos 137 sakuros.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA