Kaunietis įvardijo atnaujinamos Nemuno salos trūkumus: džiaugtis bus galima tik rudenį | Kas vyksta Kaune

Kaunietis įvardijo atnaujinamos Nemuno salos trūkumus: džiaugtis bus galima tik rudenį

Kaunas.lt it Skaitytojo nuotr.

Kauniečiai su nekantrumu laukia Nemuno saloje naujai įrengtų sporto ir kitų laisvalaikio erdvių. Dar nepasibaigę rekonstrukcijos darbai miestiečiams jau kelia klausimų, užkliuvo tinklinio aikštelės, šiukšlių dėžių trūkumas. Tačiau Kauno miesto savivaldybės atstovai ramina ir prašo šiek tiek laiko – atnaujinti Nemuno salos aplinką planuojama iki šių metų spalio pabaigos.

„Naujos aikštelės prie „Žalgirio“ baseino, nėra nei vienos pastatytos šiukšliadėžės, iš trijų aikštelių tik dvi, kur galima žaisti – vienos konstrukcijos pakėlimo tinklo nėra, tinklai uždėti kaip mokykloje, smėlis – dviejose aikštelėse dar normalus, bet trečioje, šalia tako, smėlio frakcija tik žalotis!“ – naujai įrenginėjamo sporto aikštyno trūkumus šią savaitę vardijo skaitytojas.

Tuo metu Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad naujos erdvės sportui Nemuno saloje dar nebaigtos įrengti.

„Atnaujinti Nemuno salos aplinką planuojama iki šių metų spalio pabaigos. Iki to laiko čia bus sumontuotos ir šiukšliadėžės, ir visa kita projekte numatyta mažoji architektūra. Taip pat ir sporto aikštelės“, – teigė R. Savickienė.

Nemuno salos parkas atsinaujins iš esmės

Primename, kad Nemuno saloje esantis parkas bus atnaujintas iš pagrindų. Kaip suplanuota Nemuno salos parko rekonstrukcijos projekte, bus nutiesti nauji takai, atnaujinti suoliukai, šviestuvai, įrengtos papildomos žaliosios zonos, sporto aikštelės, didžiulė ekstremalaus sporto trasa, 200 vietų amfiteatras, pontoninė prieplauka laivams, interaktyvios vaikų žaidimų aikštelės ir paplūdimio zona.

Lankytojų patogumui, Nemuno saloje suprojektuotos ir trys geriamojo vandens stotelės bei automatinis tualetas.

Interaktyvios vaikų žaidimų aikštelės

Kaip nurodoma parko rekonstrukcijos projekte, naujoje laisvalaikio erdvėje bus įrengtos dvi interaktyvios vaikų žaidimų aikštelės:

Pirmasis įrenginys – interaktyvus atminties lavinimo žaidimas – daugiafunkcinis išmanusis įrenginys lavinantis fizinį aktyvumą, taktiką, loginį mąstymą, skatinantis kūrybiškumą, įtraukiantis į komandinius žaidimus ir ugdantis reakciją.

Antrasis įrenginys – 4 interaktyvūs futbolo vartai – tai sporto aikštelė, daugiafunkcinis išmanusis sporto įrenginys taip pat lavinantis fizinį aktyvumą ir kitas vardintas savybes.

Nemuno sala / Kaunas.lt nuotr.

Sporto ir laisvalaikio erdvės

Sporto aikštelių zonoje projektuojamos trys krepšinio, tinklinio ir teniso aikštelės.

Kaip pažymima projekte, šalia aikštelių numatoma įrengti lauko tualetą, skirtą sporto aikštynų lankytojams. Taip pat numatoma galimybė naudotis „Žalgirio“ arenos daugiafunkcinio vandens centro infrastruktūra (dušais ir WC).

Šiame aktyvaus poilsio komplekse projektuojama ir moderni velotrasa.

Parke taip pat atsiras 200 vietų lauko amfiteatras su scena. Amfiteatras bus įrengtas įkomponuojant jį į esamą šlaitą Nemuno saloje. Šalia amfiteatro projektuojama apskritimo formos scena.

Mokslo ir inovacijų centras / Kaunas.lt nuotr.

Mokslo ir inovacijų centras

Balandžio pabaigoje pranešta, kad finišo link artėja ir Mokslo bei inovacijų centro statybos darbai.

„Jau įrengtos visos monolitinės konstrukcijos: poliai, sienos, grindys, sumontuotos lauko vitrinos, apšiltintas stogas. Pastato viduje ryškėja planetariumo kontūrai. Jame lankytojai bus kviečiami ne tik į kosmoso pažinimo keliones, bet ir virtualių projekcijų programas“, – rašė Kauno miesto savivaldybė.

Tąkart pranešta, kad jau parengtas ir nuolatinės ekspozicijos planas bei pradėti gaminti eksponatai – iš viso numatyta įrengti 140. Planuojama, kad jie Kauną pasieks šį rudenį.

Anot savivaldybės, parodos muziejuje bus suskirstytos į 7 nuolatines temas: žmogaus kūnas ir sveikata, maistas, gamta ir aplinka, atliekos ir tarša, energija, transportas bei komunikacija. Lankytojai galės lavinti savo kūrybiškumą atlikdami bandymus ir tyrimus.

Čia bus įrengta ir speciali paroda mažiausiems (3-6 metų) lankytojams, pritaikyta jų poreikiams ir pažinimui.

Anksčiau skelbta, kad pirmuosius lankytojus Mokslo ir inovacijų centras turėtų priimti jau šių metų pabaigoje.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA