Kompozitorius G. Kuprevičius švenčia 80 metų jubiliejų – Kas vyksta Kaune

Kompozitorius G. Kuprevičius švenčia 80 metų jubiliejų sveikina prezidentas, ministrė pirmininkė

Giedrius Kuprevičius / Delfi.lt /V. Skaraičio nuotr.

Balandžio 8 d. kaunietis kompozitorius, visuomenininkas, pedagogas, Lietuvos mokslų akademijos emeritas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas prof. Giedrius Kuprevičius švenčia 80 metų jubiliejų.

Šia garbia proga maestro sveikina Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Esate tūkstantmete istorija turtingą Lietuvą ir lietuvių mitą kasdieniu savo kūrybiniu judesiu permąstantis ir netikėtas vizijas siūlantis kūrėjas. Kompozitorius, kurio muzika formavo ir iki šiol formuoja mūsų perspektyvas, vertybinius pasirinkimus ir, svarbiausia, smalsumą pažinti mus supantį pasaulį“, – rašoma valstybės vadovo sveikinime.

Pasak Prezidento, G. Kuprevičiaus kūryba – išskirtinai literatūrinė, ne tiek papildanti, kiek išskleidžianti, struktūruojanti kino ar scenos veiksmą. Nuo Kauno kariliono, grupės „Argo“ iki į kiekvieno mūsų mintis grįžtančių „Kregždučių“ ar didžiųjų operos kūrinių – neaprėpiama kūrybinė ir intelektualinė energija steigia menininkus, kuriais seka ir pasitiki tautos.

Šalies vadovas padėkojo G. Kuprevičiui už pedagoginę, pilietinę ir visuomeninę mūsų visų pasaulius praturtinančią veiklą, už tikrai laisvo žmogaus pavyzdį, kurį stebėti ir kuriuo stebėtis yra dovana. Prezidentas palinkėjo kompozitoriui šviesių kūrybinių įkvėpimų ir šiltų kasdienių susitikimų.

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė irgi viešai pasveikino kompozitorių, pedagogą, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Giedrių Antaną Kuprevičių garbaus 80-ojo jubiliejaus proga.

„Ilgametis kruopštus ir atsakingas darbas, neabejotinas muzikinis talentas leido sukurti nepaprastų kūrinių, pasižyminčių vaizdingumu, literatūrinėmis nuorodomis ir subtilumu, skleisti muzikos grožį ir galią. Savo turtingu žinių ir patirties bagažu dalijotės ir su jaunaisiais muzikos pasaulio talentais, padėjote jiems augti, skleistis ir mokytis iš savo srities profesionalo. Linkiu netylančios vidinės muzikos ir kasdienybės, pilnos malonaus ir harmoningo skambesio”, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

Nacionalinis Kauno dramos teatras irgi siunčia linkėjimus garbiam kompozitoriui:

„Šiandien kompozitorius Giedrius Kuprevičius pasitinka 80-mečio jubiliejų! Kokia dovana, jog teatras yra kompozitoriaus muzikoje, o maestro muzika skamba teatre! Ilgiausių metų! Šia proga kviečiame pasiklausyti G. Kuprevičiaus atliekamos melodijos iš spektaklio „Barbora Radvilaitė” ( 1972 m., rež. Jonas Jurašas), – rašoma teatro socialiniame tinkle.

https://www.facebook.com/DramosTeatras/videos/1666428750762728

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA