Vilijampolėje pirmą kartą sukomponuota įspūdinga Velykų eglutė | Kas vyksta Kaune

Vilijampolėje pirmą kartą sukomponuota įspūdinga Velykų eglutė

Greta Mižutavičiūtė 2024/03/26 13:35

Įkvėptas didžiausios pavasario šventės, floristas Modestas Vasiliauskas iš tikrų morkų ir velykinių dekoracijų sukonstravo įspūdingą eglutę. Eglutės pristatymas Vilijampolės turguje įvyko antradienio popietę, ja kauniečiai grožėtis galės velykiniu laikotarpiu.

Antradienio popietę kūrėjas M. Vasiliauskas kauniečius ir miesto svečius pakvietė į įspūdingą Velykų eglutės pristatymą. Floristas neabejojo, kad iš tikrų morkų sukonstruota eglutė įkvėps Velykų dvasią ir skatins dalintis jaukumu su artimaisiais ir draugais.

Kuriant įspūdingą eglutę, anot M. Vasiliausko, buvo panaudota apie 700 kilogramų morkų.

„Panaudota apie 3 tūkst. vienetų didesnių ir mažesnių morkų. Kadangi kai kurios morkos buvo didelės, jas prireikė pjaustyti. Eglutės aukštis yra apie 4 metrai“, – pasakojo eglutės kūrėjas, pridurdamas, kad visos eglutės kūrybai panaudotos morkos – iš vieno ūkininko.

Modestas Vasiliauskas / R. Tenio nuotr.

Sulaukęs klausimo, kodėl buvo sukomponuota eglutė, o ne, pavyzdžiui, kiaušinis, M. Vasiliauskas teigė: „per Velykas visi dažo ir galbūt patys daro kiaušinius iš tam tikrų medžiagų, tačiau niekas nedaro velykinės eglutės“.

M. Vasiliauskas panašias eglutes jau yra kūręs iš agurkų bei moliūgų. Tiesa, yra įgyvendinęs ir kitų įspūdingų projektų.

„Esu daręs daug visokių projektų, ne tik eglučių. Seniau esu sukūręs ir suknelę iš lašinių. Bet eglutė pasidarė suprantamesnė, kaip mano kūrybos credo“, – antradienį pasakojo M. Vasiliauskas.

Eglutė iš morkų / R. Tenio nuotr.

Kaip teigė floristas, po parodos eglutės morkos bus grąžintos tam pačiam ūkininkui, jomis vaišinsis ūkininko auginami gyvūnai.

2021-ųjų rudenį „Kas vyksta Kaune“ rašė ir apie M. Vasiliausko sukonstruotą eglutę iš moliūgų. Tąkart ji buvo skirta Helovino šventei.

Moliūgų eglutė Vilijampolės turgavietėje

M. Vasiliauskas yra pasiekęs ir ne vieną rekordą. Lietuvos rekordų knygoje oficialiai užregistruotų M. Vasiliausko rekordų yra keturi ar penki. Kai kurių kitų registracijos procedūros nebaigtos tvarkyti, tai užima daug laiko, taip pat atsiremia į pinigus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA