Šlienavos tikintieji viliasi atnaujinti savo šventovę | Kas vyksta Kaune

Šlienavos tikintieji viliasi atnaujinti savo šventovę

Šlienavos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčia / KRS nuotr.

Sekmadienį Šlienavos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje vyko ypatinga ceremonija – Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila konsekravo naują bažnyčios altorių: tepė aliejumi, krizma, smilkė smilkalais, šlakstė šventintu vandeniu. Buvo aukojamos Šv. Mišios.

Sakyklą ir altorių, kuriame pavaizduota Paskutinės vakarienės scena, pagamino Rolandas Abramovas ir Raimondas Atrakimavičius, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Altorius yra ypatingas objektas, bažnyčios ašis, prie kurios telkiasi tikinčiųjų bendruomenė. Tikiuosi, kad ateityje šie jūsų maldos namai bus dar gražesni“, – kalbėjo vyskupas, dėkodamas Kauno rajono merui Valerijui Makūnui ir jo komandai už dėmesį bažnytiniam paveldui.

Šv. Mišios Šlienavos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje / KRS nuotr.

Šlienavos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios klebonas Rimas Pilypaitis pranešė, kad padedant savivaldybei parengtas šventovės rekonstrukcijos projektas. „Yra altorius, bus ir bažnyčia. Tikiu, kad vasarą galėsime pradėti darbus“, – šypsojosi klebonas. Šiuos jo žodžius palydėjo plojimai.

„Šiandieniniame pasaulyje yra daug agresijos, vienišumo, socialinės atskirties, priklausomybių. Jas įveikti be tikėjimo labai sunku. Tai suprato ir jūsų protėviai, šioje vietoje prieš 300 metų pastatę koplyčią, o vėliau ir bažnyčią. Dabar atėjo laikas šiai vietai atsinaujinti. Linkiu vilties, tikėjimo, kantrybės ir Dievo palaimos šioje kelionėje“, – susirinkusiesiems kalbėjo V. Makūnas.

Valerijus Makūnas / KRS nuotr.

R. Pilypaitis dėkojo bažnyčios aktyvui, choristams, parapijoje gyvenantiems ir bendruomenei talkinantiems vicemerui Antanui Nesteckiui ir ūkininkui Audriui Banioniui, kurio iškepti duonos kepaliukai buvo teikiami kaip padėkos simboliai už gerus darbus.

Antrojo pasaulinio karo metais prie senosios Šlienavos koplyčios buvo pradėta statyti būsimosios bažnyčios navų dalis. Jai rąstus suaukojo aplinkinių kaimų gyventojai. Du šoninių navų altorius 1945 m. sukūrė tautodailininkas Kazimieras Škėma.

Šlienavos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčia / KRS nuotr.

Buvusiai koplyčiai pailginti 1959 m. buvo panaudoti nugriautos Kampiškių bažnyčios rąstai. 1960 m. klebono pareigas pradėjo eiti buvęs Sibiro tremtinys kunigas Vaclovas Radzevičius. 1961 m. iš Kampiškių kaimo buvo atvežta varpinė ir 1970 m. pastatyta.

1962 m. klebono pastangomis pavyko parsivežti vieną iš Kaune sovietų uždaromos Įgulos bažnyčios altorių ir jį pastatyti Šlienavos bažnyčioje. 1997 m. čia klebonauti pradėjo kunigas Vytautas Vaičiūnas. Jis atnaujino šventovę, išpuoselėjo aplinką. 1999 m. virš pagrindinių durų ant aštuonių gelžbetoninių polių pastatytas 9 m aukščio bokštas, kuriame įtaisyta Švč. Mergelės Marijos statula.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA