Nufilmuota, kaip Laisvės alėjoje sodinamas medis sužalojo darbininką | Kas vyksta Kaune

Nufilmuota, kaip Laisvės alėjoje sodinamas medis sužalojo darbininką

Laisvės alėjoje sodinant naująsias liepas, vieną iš jų keliant iš sunkvežimo, nutrūko ją laikantis diržas ir ši užvirto ant šalia stovinčio „Kauno gatvių apšvietimo“ darbuotojo.

Liudininkų teigimu, vyras sušuko iš skausmo ir negalėjo pajudėti dėl prispaudusio medžio. Kitiems darbininkams ir aplinkiniams žmonėms pribėgus padėti pakelti užvirtusią liepą, vyras liko ant grindinio.

Nukėlus medį, žmonės neleido vyro judint, kad nebūtų padaryta daugiau žalos. Kiti ėmė kviesti greitąją pagalbą.

Vyras ėmė mėlynuoti, jis negalėjo judėti.

Greitoji pagalba užtruko atvykti į įvykio vietą, liudininkų teigimu, teko laukti beveik 15 minučių.

„Kol kas iš darbuotojų paaiškinimus ima kolega, tai ką sakė paaiškės, kai bus paimti paaiškinimai. Šio įvykio tyrimas palengvinamas tuo, kad yra video įrašas. Dažniausiai tai yra lengviau ir aiškiau nustatyti aplinkybes ir priežastis.

Pagal įrašą matyti, kad darbai buvo atliekami nesaugiai. Įvyko nelaimingas atsitikimas darbe ir matosi, kad darbus buvo galima organizuoti saugiau. Pagal bendrus saugos ir sveikatos reikalavimus darbdavys turi aptverti visa pavojingą zona. Šiuo atveju kaip matome zona turi būti didesnė nei medžio kėlimo zona. Aptverta tiek, kiek aptverta. Tai yra vienas iš pažeidimų. Medis šį kartą virto į šitą pusę, galėjo virst į kitą pusę, galėjo virst ant einančių žmonių. Jis galėjo virst ir nesužaloti žmogaus ir taip galėjo įvykti“, – po nelaimingo atsitikimo komentavo Valstybinės darbo inspekcijos Kauno teritorinio skyriaus vedėjas
vyriausiasis darbo inspektorius Adas Baliukevičius.

Primename, kad penktadienio vidurdienį į Laisvės alėją rinkosi smalsuoliai, norintys pažiūrėti kaip sodinamos naujos liepos, vietoj anksčiau iškirstų ligotų medžių Laisvės alėjoje.

Kovo 6-ąją Laisvės al., netoli legendinės „Spurginės“, buvo baigti senų, ligotų liepų šalinimo darbai – nupjauti 23 savo amžių nugyvenę medžiai.

Kaip jau rašyta, nupjautų liepų mediena buvo išgabenta į Petrašiūnų šiluminę elektrinę, susmulkinus ji turėjo būti panaudota šilumos gamybai.

Viena, apie 20-30 metų Vokietijoje auginta, liepa su specialiai suformuotomis šaknimis Kaunui kainuos apie 2500 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA