Laisvės alėjoje nupjauta paskutinė ligota liepa | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje nupjauta paskutinė ligota liepa

Moderato Patašini 2024/03/06 18:18
M. Patašini nuotr.

Trečiadienio popietę Laisvės alėjoje netoli legendinės „Spurginės“ buvo baigti senų ligotų liepų šalinimo darbai. Buvo nupjautos 23 nugyvenusios savo amžių liepos. Šiuos darbus vykdę bendrovės „Gatvių apšvietimas“ pjovėjai sakė, kad darbai užtruko pusantros paros.

„Spurginė ko gero jaunesnė nei ši liepa, bet ji tebeveikia dar vis“, – šmaikštavo darbininkai.

Šiandien į Petrašiūnų šiluminę elektrinę buvo išvežti trys sunkvežimiai nupjautų liepų medienos. Susmulkinus ji bus panaudota šilumos gamybai.

Ankstesniais metais ne kartą mieste buvo kilę nemaži konfliktai su miesto žaliąjį rūbą saugančiais kauniečiais. O kaip šįkart?

„Oi, viskas vyko ramiai. Nebuvo nei vieno atvejo, kad kažkas dėl to piktintųsi“, – sakė liepų pjovėjai.

Dar daugiau, ne vienas kaunietis išvydęs nupjautos liepos išpuvusį kelmą džiaugėsi, kad neatsitiko nelaimė.

„Viena moteris net truputį piktinosi kodėl tos nusenusios liepos neišpjautos anksčiau, nes net nuo menkiausios audros jos griūdamos galėjo mirtinai sužaloti praeivius“, – pasakojo darbininkai.

Įsišnekėjus pjovėjai iš portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalisto sužinojo, kad netrukus jų vietoje bus pasodintos naujos liepos atvežtos iš Vokietijos. Vyrai gerokai nustebo išgirdę, kad viena liepa kainuos 2500 eurų.

„Baikit juokauti, tokius milžiniškus pinigus… Nejaugi Lietuvoje jau liepos neauga, kad reikia pirkti iš Vokietijos?“ – stebėjosi vienas iš pjovėjų.

Paaiškinus, kad tai ne bet kokie, o brandūs, daug metų auginti sodinukai, vyriškis susimąstė: „Nežinau, nežinau, manau vistiek labai daugׅ“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA