Kauniečiai atrado būdą, kaip už aukščiausios kokybės odontologų paslaugas susimokėti mažiau | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai atrado būdą, kaip už aukščiausios kokybės odontologų paslaugas susimokėti mažiau

Ilona Šimkevičienė / Organizatorių nuotr.

Į Garliavoje įsikūrusią modernią odontologijos kliniką šiandien pacientai atvyksta ne tik iš Kauno, bet ir kitų aplinkinių miestų. Vieni šią kliniką pasirenka išskirtinai dėl specialistų kompetencijos ir itin aukštos paslaugų kokybės, kiti akcentuoja ženklų paslaugų kainų skirtumą.

„Garliavos odontologijos centro” (GOC klinikos) vadovė ir įkūrėja Ilona Šimkevičienė sako, kad toks populiarumas buvo netikėtas prieš kelerius metus, o šiandien tai kokybiško darbo ir nuoširdaus požiūrio į pacientą rezultatas.

– Kaune ir aplinkiniuose rajonuose yra daugybė odontologijos klinikų. Kodėl visgi ryžotės atidaryti dar vieną?

– Apie odontologijos klinikos atidarymą su vyru Simonu kalbėjome daug ir ilgai, nes matėme realų poreikį aukštesnės kokybės odontologinių paslaugų, ne tik iš gydymo pusės, bet ir lankstumo bei pacientų aptarnavimo atžvilgiu. Todėl didelis rinkoje esančių klinikų skaičius mūsų negąsdino, nes mes vertinome tik tas klinikas, kurios kaip ir mes, gali pasiūlyti viską kompleksiškai.

/ Organizatorių nuotr.

– Kokia buvo jūsų tobulos klinikos vizija?

– Kai po ilgų diskusijų priėmėme sprendimą realizuoti idėją, sutarėme, kad viską darysime vadovaudamiesi viena pagrindine taisykle – kursime tokią kliniką, kurios pacientais mes patys norėtume būti.

Visų pirma mums buvo svarbu suburti aukštos kompetencijos gydytojų komandą, kuriai būtų malonu dirbti kartu ir kuri galėtų suteikti itin kokybiškas paslaugas mūsų pacientams. Vėliau galvojome apie tai, kaip kiekvienam iš specialistų sukurti maksimaliai patogią ir modernią darbo vietą.

Kai sustygavome šiuos procesus, visą dėmesį sutelkėme į išskirtinių sąlygų sukūrimą pacientams. Taip atsirado atsiskaitymas dalimis, kompensuojamų paslaugų programa, garantijos gydymui, skubi pagalba tą pačią dieną, gydymas su intravenine sedacija ir kitos privilegijos, kurios mūsų pacientams suteikia didesnę pasirinkimo laisvę ir komfortą.

– Nemaža dalis pacientų į „GOC kliniką” atvyksta iš Kauno ir net Vilniaus. Kaip manote kodėl?

– Pagrindinė priežastis – kainos ir kokybės santykis. „GOC klinikoje” gydymas ir diagnostika atliekami pasitelkiant moderniausią įrangą, visų procedūrų metu naudojamos išskirtinai tik pačios kokybiškiausios medžiagos ir priemonės, o dauguma mūsų specialistų turi sukaupę ne tik ilgametę praktinę patirtį, bet ir yra pasiekę išskirtinių rezultatų savo profesinėje srityje.

Jei pacientui reikalingas sudėtingesnis ir brangesnis gydymas, pasirinkimą lemiančiu faktoriumi tampa ir patrauklesnė gydymo kaina, o taip pat ir galimybės pasinaudoti medicininio lizingo paslaugomis ar klinikos suteikiama paskola be jokių mokesčių ir palūkanų.

/ Organizatorių nuotr.

– Su kokiomis problemomis į jus dažniausiai kreipiasi pacientai?

– Kadangi mūsų klinikoje dirba visų odontologijos sričių specialistai, pas mus dažniausiai atvyksta tie pacientai, kuriems reikalingas sudėtingesnis kompleksinis gydymas, apimantis skirtingas procedūras. Pacientų atžvilgiu, tai didelis privalumas, nes visos reikalingos procedūros atliekamos vienoje klinikoje, o visi gydymo veiksmai yra aptarti ir suderinti tarp specialistų. Todėl sumažėja galimų rizikų tikimybė, gydymo trukmė yra trumpesnė, eiga sklandesnė, o galutinis rezultatas kur kas geresnis.

– Ar yra tokių odontologinių problemų, kurių visgi neįmanoma išspręsti?

– Tokio atvejo mūsų praktikoje nėra buvę. Daugumą problemų galima išspręsti bent keliais skirtingais būdais. Jei situacija itin komplikuota, ji taip pat turės sprendimą, tik galbūt sudėtingesnį ir vieną.

Kai pacientas išgirsta, kad jo problema nesprendžiama, nereikėtų daryti skubotų išvadų, o vertėtų užsiregistruoti į kitą konsultaciją, pas kitą specialistą. Kartais toks situacijos įvertinimas, būna susijęs ne su pačia problema, o su klinikos galimybėmis – klinika gali neturėti tam reikalingos įrangos arba atitinkamos kompetencijos specialistų.

/ Organizatorių nuotr.

– Kokius didžiausius šiuolaikinės odontologijos privalumus jūs matote?

– Galimybes. Šiuolaikinių technologijų pagalba galima ne tik kur kas greičiau, paprasčiau ir efektyviau išspręsti visas odontologines problemas, bet ir patobulinti arba kardinaliai pakeisti visą šypseną. Šiuolaikinės technologijos taip pat svarbios ir kasdieniniame gydytojo darbe, nes jos gali palengvinti ir pagerinti daugelį procesų. Todėl mes patys nuolat stebime rinkoje atsirandančias inovacijas, o geriausias iš jų stengiamės integruoti ir savo veikloje.

Viena iš tokių technologijų – vos prieš kelis mėnesius įsigytas vienas moderniausių pasaulyje tomografų „MyRay Hyperion x9 pro” ir vienintelis tokios komplektacijos Lietuvoje, su kuriuo galime atlikti itin aukštos kokybės veido srities 3D nuotraukas, panoramines burnos ertmės nuotraukas ir ortodontiniam gydymui reikalingas cefalometrines nuotraukas.

– Visose klinikose konsultacijų kainos labai skiriasi. Ar konsultacijos kaina tikrai atspindi paslaugų kokybę ir kompetenciją?

– Konsultacijos kaina neturi nieko bendro su paslaugų kokybe ar specialistų kompetencija. Konsultacijos trukmė, jos išsamumas ir kaina priklauso tik nuo vadovų pozicijos. „GOC klinikoje” dirba vieni iš stipriausių chirurgų Lietuvoje Dr. Marius Kubilius ir Dovilė Kučiauskienė, o konsultacija pas šiuos gydytojus mūsų klinikoje nemokama. Ir tai susiję tik su mūsų požiūriu. Mes labai branginame mūsų gydytojų laiką, bet taip pat vertiname ir pacientų pasirinkimą.

– Ar pastebite, ką labiausiai vertina pacientai?

– Manau, kad visiems svarbi kokybė ir požiūris į klientą, o visa kita labai individualu. Gal dėl to ir mūsų tobulinimo procesai niekada nesibaigia, nes mes norime, kad kiekvienas pacientas „GOC klinikoje” rastų tai, kas jam asmeniškai aktualu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA