Necenzūrinę leksiką vartojęs pareigūnas turės pasiaiškinti valdžiai | Kas vyksta Kaune

Necenzūrinę leksiką vartojęs pareigūnas turės pasiaiškinti valdžiai

/ STOP kadras

Sekmadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų išplatintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas policijos pareigūnų ekipažas, vartojęs necenzūrinę leksiką, kelio neatlaisvinusio vairuotojo atžvilgiu. Paaiškėjo, jog pareigūnai vyko į skubų iškvietimą, bet toks elgesys, policijos atstovų teigimu, yra netoleruotinas, o pareigūno veiksmai bus vertinami Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnų.

„Traukis, balvone, b**t“, – vaizdo įraše girdimos susierzinusio pareigūno replikos.

Internautai po vaizdo įrašu pasidalijo į dvi nuomones. Vieni palaikė pareigūnus ir negailėjo kritikos iš kelio nepasitraukiančiam automobiliui, o kiti teigė, jog pareigūnai taip elgtis neturėtų net tokiu atveju.

Bus vertinamas pareigūno elgesys

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalą informavo, jog pareigūnų ekipažas vyko į iškvietimą dėl galimų muštynių Raudondvario plente. Ji patikino, jog pareigūnų elgesys netoleruotinas ir bus vertinamas atitinkamai.

„Kauno apskr. VPK vadovybė akcentuoja, kad toks pareigūnų elgesys, t.y. tokia vartojama leksika – netoleruotina.

Vakar vėlai vakare pasklidus vaizdo įrašui, kuriame pareigūnas vartoja necenzūrinę leksiką – jau šiandien ryte jo tiesioginiai vadovai įpareigoti tiek šiam pareigūnui, tiek ir kitiems kolegoms priminti pareigūnams galiojančias etikos normas“, – teigė O. Vaitkevičienė.

Policijos atstovės teigimu, pareigūno veiksmus vertins Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnai.

Ką daryti pamačius švyturėlius?

Primename, jog pagal Kelių eismo taisykles, eismo dalyviai privalo nedelsdami duoti kelią artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais ir jų lydimoms transporto priemonėms.

Artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais ir jų lydimoms transporto priemonėms kelias duodamas ir avarinis koridorius sudaromas tokia tvarka:

– kelyje, kuriame viena kryptimi yra viena eismo juosta, transporto priemonių vairuotojai privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje, kai jo nėra, – prie dešiniojo važiuojamosios dalies krašto;

– kelyje, kuriame viena kryptimi yra dvi ar daugiau eismo juostų, kraštinėje kairėje eismo juostoje ta pačia kryptimi judančių transporto priemonių vairuotojai privalo pasitraukti kuo kairiau prie pat važiuojamosios dalies, skirtos važiuoti ta kryptimi, atitinkamo krašto ir sustoti, o kitose eismo juostose, kurios yra dešiniau nuo kraštinės kairės eismo juostos, ta pačia kryptimi judančių transporto priemonių vairuotojai privalo pasitraukti kuo dešiniau, dešiniojo važiuojamosios dalies krašto arba kelkraščio link ir sustoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA