Prieš koncertą Kaune – atlikėjos LP akibrokštas: džiaugėsi dovanomis iš Rusijos | Kas vyksta Kaune

Prieš koncertą Kaune – atlikėjos LP akibrokštas: džiaugėsi dovanomis iš Rusijos

Lrytas.lt, Kas vyksta Kaune 2024/02/27 08:55
Laura Pergolizzi / Soc. tinklų ir „Medusa concert“ nuotr.

Likus savaitei iki garsiosios JAV dainininkės LP koncerto „Žalgirio“ arenoje – netikėtas atlikėjos akibrokštas. Pirmadienį LP savo socialiniuose tinkluose pasidalino vaizdo įrašu, kur dėkoja už gerbėjų iš Rusijos padovanotą džemperį. Toks 42-ejų atlikėjos sprendimas Lietuvoje sukėlė didžiulį pasipiktinimą.

Ant baltos spalvos džemperio, kurio viduryje – laivas su Rusijos vėliavos spalvų burėmis, o per vidurį – atlikėjos vardas LP – užrašytas jos oficialaus gerbėjų Rusijoje pavadinimas.

Laura Pergolizzi taip pat dalinosi kartu su džemperiu gautu atviruku. „Tai džemperis, kurį užsakiau tau kaip mūsų gerbėjų klubo dovaną už 2020 metų turą, kuris niekada neįvyko. Kas galėjo pagalvoti… Gyvenimas jau nebėra toks pats, bet, laimei, meilė gyvuoja ilgiau. Šis džemperis negali gulėti sandėlyje amžinai. Manau, kad jau atėjo laikas tau jį turėti. Tegul jis apsupa tave šiluma, leidžia tau jaustis jaukiai, ypač, kai oras prastas“, – tokie žodžiai parašyti atviruke, kurį pasirašė Olga.

Taip pat nurodoma ir data – 2024 metų vasario 24 diena. Pasirašyta data – praėjus lygiai dvejiems metams po to, kai Rusija surengė plataus masto invaziją į Ukrainą, taip pradėdama ilgą ir daugybės gyvybių bei likimų pareikalavusį karą.

Reaguodama į gautą dovaną iš Rusijos atlikėja neslėpė džiaugsmo. „Nuostabu, patinka“, – sakė ji. Parodžiusi atviruką LP sureagavo į faktą, kad 2020 metų turas neįvyko „Man labai gaila, situacija užknisa. Pasaulis irgi ilgisi Rusijos žmonių“, – teigė atlikėja.

Tačiau nei atviruke, nei atlikėjos žodžiuose apie karą Ukrainoje tiesiogiai kalbėta nebuvo.

Laura Pergolizzi / Soc. tinklų nuotr.

Kauno „Žalgirio“ arenoje atlikėja LP koncertuos kovo 4 dieną. Į kilusį skandalą sureagavo ir „Žalgirio“ arenos valdytojai.

„Žalgirio“ arena atkreipė dėmesį dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie dainininkės LP galimą santykį su šalimi-agresore, – rašoma socialiniame tinkle „Facebook“ išplatintoje žinutėje. – Šiuo metu aiškinamės situaciją su koncerto organizatoriais ir, informacijai pasitvirtinus, esame pasiruošę atšaukti suplanuotą atlikėjos koncertą „Žalgirio“ arenoje. Daugiau informacijos ir komentarų pateiksime artimiausiu metu.“

Tiesa, kilus milžiniškai pykčio bangai pati atlikėja sukūrė papildomą įrašą, kuriame kreipiasi į ukrainiečius ir kalba apie būsimus koncertus.

„Sveiki visi, sveikinimai iš Kopenhagos. Aš labai didžiuojuosi ir esu dėkinga už savo gerbėjus visame pasaulyje. Žinau, kad daug Ukrainos pabėgėlių yra Baltijos šalyse. Noriu, kad mano ukrainiečiai fanai žinotų, kaip juos palaikau. Visada jus palaikiau, myliu jus ir labai viliuosi jus pamatyti per artimiausias savaites. Ačiū už visą jūsų palaikymą ir nekantrauju jus pamatyti“, – kalbėjo atlikėja.

Antradienį apie 6 valandą ryto „Facebook“ dar buvo galima pamatyti paskutinę „dovanų iš Rusijos“ vaizdo įrašo dalį, kur LP rodo jai užrašytą atviruką, gautą kortelę su parašais.

Į situaciją sureagavo ir kultūros ministras Simonas Kairys.

„Mane vis pribloškia tas neapsakytas naivumas… Gerbiama LP, laiškas iš rusijos, tai laiškas iš pragaro, laiškas iš žmonių, kurie akli nekaltų žmonių žudynėms. Muzika, kūryba visada yra apie taiką, niekada apie karą. Aš nelinkęs galvoti, kad LP yra kažkokia putino fanė, turbūt šiuo atveju kalbame ne apie tai.

Bet toks naivumas, nesupratimas, konteksto nevertinimas labai liūdina. Ir čia yra mūsų pareiga atkreipti į tai dėmesį ir nenustoti garsiai kalbėti“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė ministras.

Tuo metu LP koncerto organizatorius „Medusa concert“ socialiniuose tinkluose užblokavo visų įrašų komentarus, susijusius su LP pasirodymu Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA