Po LP akibrokšto – organizatorių reakcija: koncertas Kaune atšaukiamas nebus | Kas vyksta Kaune

Po LP akibrokšto – organizatorių reakcija: koncertas Kaune atšaukiamas nebus

tv3.lt / aut. naujienų portalas tv3.lt 2024/02/27 12:57
Laura Pergolizzi (LP) / „Medusa Concert“ ir Soc. tinklų nuotr.

Pirmadienį vakare muzikos gerbėjus sukrėtė amerikiečių atlikėjos LP akibrokštas socialiniuose tinkluose. Lietuvoje netrukus koncertuosianti atlikėja pasirodė su Rusijos spalvų džemperiu bei pareiškė, kad pasiilgo gerbėjų rusų. Nors „Žalgirio“ arena, kurioje kovo 4 d. turi įvykti atlikėjos koncertas, pareiškė pasiruošusi jį atšaukti, renginį organizuojantys „Medusa Concert“ tam pagrindo nemato.

Naujienų portalui tv3.lt „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas pakomentavo lietuvių pyktį sukėlusią situaciją. Pasak jo, atlikėja LP socialiniuose tinkluose su Rusijos spalvų džemperiu pasirodė vedama emocijų, tik norėdama išreikšti meilę visiems savo klausytojams.

„Vakare pamatėme jos žinutę, informavome atlikėjos vadybą ir paklausėme, kas čia vyksta. Jie viską greitai suprato, įrašą pašalino ir įdėjo kitą žinutę. Situacija paprasta – po koncerto įvyko susitikimas su klausytojais, kur gerbėjos rusės priėjo prie atlikėjos su gražia istorija, kaip pasiuvo jai bliuzoną, seniai norėjo padovanoti, tačiau dėl karantino negalėjo to padaryti.

Vedama emocijų atlikėja apsirengė bliuzoną ir leptelėjo, kaip myli visus gerbėjus ir yra jų pasiilgusi“, – komentavo R. Knabikas.

„Medusa Concert“ vadovas neslėpė tikintis, kad tokia rusų gerbėjų dovana – gerai apgalvota provokacija.

Tačiau R. Knabikas atskleidė, kad koncerto atšaukti neketina. Pasak jo, tam nėra pagrindo, nes atlikėja neišreiškė jokio palaikymo Rusijos klausimu.

„Koks pagrindas atšaukti koncertą? Tik dėl to, nes ji susitiko su gerbėjais rusais? Aišku, tokie veiksmai tikrai ne laiku ir ne vietoje. Pas mus žmonės stipriai reaguoja, tačiau reikia suprasti, kad amerikiečiai yra atitrūkę, jie taip paprastai nesupranta, kokia yra mūsų situacija. LP neišreiškė jokio palaikymo Rusijai, tiesiog pasigavo ant emocijų su neva gražia gerbėjų istorija“, – kalbėjo R. Knabikas.

Organizatoriai atsiprašė už atlikėjos klaidą

Kiek vėliau „Medusa Concert“ žiniasklaidai išplatino oficialų pareiškimą, kuriame atsiprašė už artistės klaidą.

„Vakar naktį socialinėje medijoje pasirodžius nevienareikšmiškam dainininkės LP vaizdo įrašui, nedelsiant kreipėmės į atlikėjos vadybą su prašymu skubiai paaiškinti situaciją. Norime pabrėžti, kad koncertų organizatorius „Medusa Concert“ griežtai smerkia Rusijos agresiją ir visada palaikė, palaiko ir palaikys Ukrainą. Visi mūsų agentūros darbuotojai, lygiai taip pat kaip ir visa Lietuva, visa širdimi yra su karo niokojama šalimi ir jos didvyriais, tad internete pasirodęs vaizdo įrašas mus suglumino ir supykdė ne mažiau nei kitus Lietuvos žmones.

Dovana, kuria LP buvo apsivilkusi savo storiuose, atlikėjai buvo įteikta susitikimo su gerbėjais metu. Mes manome, kad tai buvo atvira šalies agresorės gerbėjų provokacija, nes pagauta emocijų po koncerto ir dalindamasi vaizdo įrašu, amerikietė net nepagalvojo, kad atviruko data sutampa su karo Ukrainoje metinėmis.

Atlikėja LP turi šimtus tūkstančių gerbėjų visame pasaulyje. Po pokalbių su artistės vadyba, paaiškėjo, kad atlikėja labai gailisi dėl tokio savo neapdairumo ir apgailestauja, kad net nepagalvojus, galėjo įžeisti tiek daug žmonių. Ypač turint omeny, jog LP visada garsėjo nuoširdumu, jausmingumu, empatija ir besąlygiška meile visiems.

Dainininkė niekada nepalaikė šalies agresorės ir visa širdimi palaiko ukrainiečius. Tą ji ir pasakė savo video, kuris buvo įkeltas šiąnakt, suvokus savo klaidą. Todėl kartu su dainininke Laura Pergolizzi (LP), koncerto organizatorius „Medusa Concert“ nuoširdžiai atsiprašo visų už akivaizdžią artistės klaidą ir linki Ukrainai pergalės!“, – rašoma oficialiame pranešime.

Primename, kad vaizdo įrašus atlikėja pirmadienį paskelbė socialiniame tinkle „Instagram“. Atlikėja viename vaizdo įraše nusifilmavo vilkėdama džemperį su Rusijos vėliavos spalvomis. Įraše LP pasakojo, kad tokį džemperį jai sukūrė fanai iš Rusijos.

Kitame vaizdo įraše LP parodė iš Rusijos fanų gautą laišką. Jis parašytas vasario 24-ąją – dieną, kai minimos Rusijos agresijos prieš Ukrainą metinės. Būtent 2022 m. vasario 24 d. Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą.

Vaizdo įrašuose LP pareiškė, kad pasiilgo fanų iš Rusijos ir apgailestavo dėl dabartinio pasaulio.

Laura Pergolizzi / Soc. tinklų nuotr.

Vaizdo įrašus LP ištrynė

Socialiniuose tinkluose kilo audra, pašiurpo ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio LP fanai. Po atlikėjos įrašais socialiniuose tinkluose pasipylė komentarai, raginantys ją nebevažiuoti į Lietuvą ir kitas šalis.

Po kelių valandų LP ištrynė įkeltus vaizdo įrašus apie Rusiją ir paskelbė vieną trumpą vaizdo įrašą, kuriame apie Rusiją nebeužsiminė.

„Esu dėkinga ir didžiuojuosi savo fanais iš viso pasaulio. Žinau, kad yra daug ukrainiečių Baltijos šalyse ir noriu, kad jie žinotų, kaip jus palaikau ir jumis didžiuojuosi. Palaikiau jus visada ir myliu, laukiu jus pamatyti artimiausiomis savaitėmis“, – trumpai tarė ji.

„Žalgirio“ arena: esame pasiruošę atšaukti koncertą

Į kilusį skandalą sureagavo ir „Žalgirio“ arena, kurioje LP netrukus turėtų koncertuoti.

„Šiuo metu aiškinamės situaciją su koncerto organizatoriais ir, informacijai pasitvirtinus, esame pasiruošę atšaukti suplanuotą atlikėjos koncertą „Žalgirio“ arenoje. Daugiau informacijos ir komentarų pateiksime artimiausiu metu“, – „Facebook“ skelbia „Žalgirio“ arena.

LP koncertas Kaune turėtų vykti kovo 4 d.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA