Dalis renginių iš „Žalgirio“ arenos persikels į Sporto halę – Kas vyksta Kaune

Dalis renginių iš „Žalgirio“ arenos persikels į Sporto halę

BNS 2024/02/23 14:30
Kauno sporto halė / Kaunas.lt nuotr.

Dariaus ir Girėno stadioną bei Kauno sporto halę 15 metų valdys bendrovė „Žalgiris Group“ – įmonė penktadienį pasirašė 39,3 mln. eurų vertės koncesijos sutartį su Kauno savivaldybe. Į Sporto halę numatoma perkelti dalį renginių iš „Žalgirio“ arenos.

„Kauno arenos“ specialiai stadiono ir halės koncesijai įsteigta bendrovė „Žalgiris Group“ įsipareigojo savivaldybei mokėti 324 tūkst. eurų per metus, šią sumą kasmet indeksuojant infliacijos dydžiu, penktadienį paskelbė savivaldybė.

Praėjusią savaitę priimtame Kauno tarybos sprendime įvardijama bendra koncesijos vertė – 39,3 mln. eurų. Tiek valdytojas planuoja gauti pajamų per 15 metų. Iš šių pajamų bendrovė savivaldybei sumokės beveik 5 mln. eurų nuomos mokesčio.

„Organizuodami šimtus koncertų, rungtynių ir kitų renginių Kauno „Žalgirio“ arenoje, „Žalgirio“ arenos baseine ir Kauno ledo rūmuose sukaupėme patirties ir užmezgėme santykius su įvairiomis sporto organizacijomis ir federacijomis. Dabar norime žinias ir patirtį pritaikyti Dariaus ir Girėno stadione ir Kauno sporto halėje, kartu sudarydami sąlygas mėgautis aukščiausio lygio renginiais ir Kauno gyventojams bei svečiams“, – pranešime sakė „Žalgiris Group“ atstovas Saulius Balnanosis, vadovausiantis stadionui ir halei.

Pasak S. Balnanosio, „Žalgirio“ arenos tinklelis šiuo metu yra perkrautas, tad dalį koncertų ketinama perkelti į Kauno sporto halę – didžioji dalis jos renginių bus skirta neformaliam ugdymui ir švietimui.

Už maždaug 1,9 mln. eurų „Žalgiris Group“ turės įsigyti papildomos įrangos ir baldų, taip pat prižiūrėti objektų aplinką, sudaryti veiklų tinklelį – anot S. Balnanosio, šiuo metu dėliojamas stadiono užimtumo tinklelis 2025 metams.

Pastate numatoma įrengti rūbines ir kitas patalpas, kavinę, barus, restoraną, kuris veiks ir ne renginių metu. Stadiono 3,2 tūkst. kv. metrų ploto biuruose įsikurs kelios įmonės.

Bendra koncesininko investicijų suma sieks virš 2,5 mln. eurų.

Dariaus ir Girėno stadione daugumą savo namų rungtynių žais „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas, S. Balnanosio teigimu, vyksta diskusijos su Lietuvos futbolo federacija dėl galimybės rengti daugiau futbolo rinktinės varžybų.

Anot S. Balnanosio, tiek stadione, tiek halėje kauniečiai galės sportuoti ir poilsiauti, halėje bus įrengta atvira rezervavimo sistema, kurioje bus galima rezervuoti sporto erdves badmintonui, tinkliniui, krepšiniui, salės futbolui, tenisui ir kitoms veikloms.

Koncesijos konkurso laimėtoja pasirinkta pagal didžiausią pasiūlytą metinį mokestį miestui, mažiausią vidutinę svertinę kapitalo kainą (7 proc.) ir mažiausią investicijų kainą.

Kol vyko koncesininko paieškos, stadioną bei sporto halę prižiūrėjo Kauno sporto mokykla „Startas“.

Rekonstruotas Dariaus ir Girėno stadionas atidarytas 2022 metų spalį. Galutinė stadiono statybų kaina siekia apie 43 mln. eurų. Jo vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidėjo iki 15 tūkst., per koncertus stadione gali tilpti iki 30 tūkst. žmonių.

Kauno sporto halė po trejus metus trukusios 9,7 mln. eurų vertės rekonstrukcijos atidaryta 2022 metų rugsėjį.

„Kauno arena“ yra laimėjusi Ledo rūmų Kaune nuomos konkursą, taip pat valdo Nemuno saloje įsikūrusią „Žalgirio“ areną su šalia 2022 metais atidarytu 50 metrų ilgio baseinu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA