Grėsmingas incidentas prie Kauno: iš dujovežio cisternos išsiliejo dujos, baiminamasi sprogimo | Kas vyksta Kaune

Grėsmingas incidentas prie Kauno: iš dujovežio cisternos išsiliejo dujos, baiminamasi sprogimo

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2024/02/21 16:28
Asociatyvi / A. Vaitkevičiaus nuotr.

Kauno rajone, Garliavos apylinkėse trečiadienį įvyko neeilinis incidentas – automobilių stovėjimo aikštelėje prie kavinės „Armėnija“ budi visos pagalbos tarnybos. Pranešama, kad iš dujovežio cisternos dėl nesandarumo ėmė tekėti suskystintos dujos.

„Medikų brigados budi ten maždaug nuo 9 valandos ryto“, – naujienų portalą lrytas.lt informavo Kauno greitosios pagalbos stoties pamainos vyresnysis.

Dujovežis yra atvykęs iš Lenkijos. Vairuotojas sustojo pavalgyti kavinėje „Armėnija“, įsikūrusioje prie judraus tarptautinio kelio Kaunas-Marijampolė-Suvalkai.

Šalia jos veikia ir viešbutis. Atvejis yra išties pavojingas – nerimaujama, kad 18 tonų cisternoje įvykus sprogimui, padariniai gali būti siaubingi.

Teritorija aptverta „Stop“ juostomis, žmonės iš kavinės – evakuoti.

Pasak medikų, šiuo metu laukiama atvažiuojančio kito dujovežio su reikalinga įranga, kad būtų galima saugiai perpumpuoti dujas. Tarnybos budės tol, kol tai nebus padaryta.

Dujovežio vairuotojas nuotėkį pastebėjo apie 8 val. 45 min., jau būdamas aikštelėje prie „Armėnijos“. Jis nedelsdamas surinko pagalbos numerį.

Šiuo metu prie kavinės ir viešbučio budi greitosios pagalbos brigada, policijos ekipažai, ugniagesių tarnybos komandos. Kad tarnybos dar nėra išvykusios, naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė ir Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA