Iki kraštų užpildytoje namų arenoje „Žalgiris“ parodė charakterį | Kas vyksta Kaune

Iki kraštų užpildytoje namų arenoje „Žalgiris“ parodė charakterį

/ G. Bitvinsko nuotr.

Andrea Trinchieri treniruojamas Kauno „Žalgiris“ (8-14) pasiekė dar vieną pergalę Eurolygoje. Pilnutėleje „Žalgirio“ arenoje kauniečiai rezultatu 98:75 (20:14, 23:21, 23:20, 32:20) įveikė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahce“ (13-9).

Jau pačioje susitikimo pradžioje po Brady Maneko ir Edgaro Ulanovo tritaškių, keturių Lauryno Biručio taškų ir keturių taiklių Edmondo Sumnerio baudos metimų, žalgiriečiai įgijo dviženklį pranašumą – 14:1. Baudų metimais taškus rinko Keenanas Evansas ir Rolandas Šmitas, vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo Lukas Lekavičius, bet turėtas pranašumas sumažėjo – 20:14.

Dar šešis taškus surinko L. Birutis, greitą ataką dvitaškiu užbaigė ir tritaškį nuo lentos smeigė K. Evansas, o R. Šmitas taip pat pataikė iš toli – 34:18. Kevarriusas Hayesas galingai įdėjo iš viršaus ir pridėjo dvitaškį, rezultatyvų reidą po krepšiu surengė K. Evansas, o Arnas Butkevičius paleido taiklų tritaškį – 43:35.

Po du taškus pelnė L. Birutis ir Tomas Dimša, B. Manekas pasižymėjo dvitaškiu su varžovo pražanga, o K. Evansas sumetė du baudų metimus – 52:40. Keturis taškus surinko L. Lekavičius, po dvitaškį įmetė L. Birutis, E. Ulanovas, K. Hayesas ir R. Šmitas, o A. Butkevičius taškus rinko baudų metimais – 66:55.

B. Manekas lemiamą ketvirtį pradėjo dviem tritaškiais iš kampo, baudų metimus sumetė K. Evansas ir E. Ulanovas, o R. Šmitas surinko penkis taškus iš eilės – 80:66. Dvitaškiais atakas užbaigė B. Manekas ir L. Birutis, keturis taškus surinko A. Butkevičius, aštuonis taškus iš eilės surinko K. Evansas, L. Lekavičius dar įmetė dvitaškį ir žalgiriečiai šventė įspūdingą pergalę – 98:75.

„Žalgiris“: K. Evansas 21 (7 rez. perd.), L. Birutis 16 (10 atk. kam.), B. Manekas 14 (3 per. kam.), R. Šmitas 12, A. Butkevičius 9, L. Lekavičius 8, E. Ulanovas 6 (5 rez. perd.), K. Hayesas 6, E. Sumneris 4 (4 rez. perd., 2 per. kam.), T. Dimša 2, D. Giedraitis 0, D. Lavrinovičius 0,

„Fenerbahce“: S. Wilbekinas 22, J. Motley 15.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA