Didelės ugniagesių pajėgos skubėjo į Migracijos departamento Kauno skyrių | Kas vyksta Kaune

Didelės ugniagesių pajėgos skubėjo į Migracijos departamento Kauno skyrių iki sausio 2 d. stabdomas klientų aptarnavimas

Antradienio rytą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė žinia apie nelaimę Migracijos departamento Kauno klientų aptarnavimo skyriuje, A. Juozapavičiaus prospekte. Čia pirminiais duomenimis užsiliepsnojo elektros skydinė, skyrius praneša stabdantis darbą iki sausio 2 dienos.

„Sveiki, dega Migracijos departamentas“, – apie 7.30 val. vaizdo įrašais dalijosi skaitytoja. 8 val. kitas liudininkas fiksavo A. Juozapavičiaus prospekte rūkstantį pastatą, čia iškviestos ugniagesių pajėgos, policija, greitoji medicinos pagalba.

„Važiuodama į darbą pastebėjau gausias ugniagesių pajėgas prie migracijos tarnybos. Gal žinote, kas nutiko?“ – apie 9.30 val. tarnybos įvykio vietoje dar dirbo, tai užfiksavo ir „Kas vyksta Kaune“ fotografas.

Migracijos departamento vyriausiasis patarėjas Rokas Pukinskas 9 val. nurodė, kad ankstyvą gruodžio 19-osios rytą Kaune, A. Juozapavičiaus pr. 57 esančiame pastate, kur veikia Migracijos departamento Kauno klientų aptarnavimo skyrius, kilo gaisras.

Jis fiksuotas prieš prasidedant darbo valandoms, klientų patalpose nebuvo, tad Migracijos departamento darbuotojai nenukentėjo.

„Pirminiais duomenimis, užsiliepsnojo patalpų viduje esanti elektros skydinė, ugnis pridarė ir kitų nuostolių. Patalpos pripildytos dūmų. Atviros liepsnos nėra, tačiau ugniagesiams, ieškantiems papildomų gaisro židinių, teko išardyti dalį vidinės sienos“, – patikslino R. Pukinskas.

Dėl šios priežasties iki 2024 m. sausio 2 d. nutraukiamas visų klientų aptarnavimas Kauno skyriuje. Įprastai migracijos paslaugos čia teikiamos ir Lietuvos piliečiams, ir užsieniečiams.

Lietuvos piliečiams, rezervavusiems vizitus Kaune, rekomenduojama vykti į bet kuriuos artimiausius klientų aptarnavimo skyrius visoje šalyje. Užsienio valstybių piliečiams patariama rinktis jiems aptarnauti pritaikytus Migracijos departamento skyrius Marijampolėje, Alytuje arba Vilniuje.

Pastatas, esantis A. Juozapavičiaus pr. 57, anot R. Pukinsko, priklauso Turto bankui. Migracijos departamento Kauno skyrius, kaip ir dar kelios įstaigos, jame veikia nuomos pagrindais.

Gaisro priežastis aiškinsis ugniagesių ekspertai. Nuostoliai nustatinėjami.

Papildyta 11.25 val.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė naujienų portalui patikslino, kad pranešimas apie nelaimę A. Juozapavičiaus pr. 57 gautas 6.51 val. Pranešėjas nurodė, kad iš administracinio pastato rūksta dūmai. Išorinių gaisro požymių matyti nebuvo.

Paaiškėjo, kad pirmojo aukšto patalpos yra uždūmintos, degė medinė sienų apdaila ir elektros instaliacija. 7.01 val. iš pastato buvo išnešta moteris (sąmoninga), kuri vėliau prarado sąmonę. 7.32 val. moteris medikų automobilyje atgavo sąmonę. Nukentėjusioji dirbo valytoja, prisikvėpavo dūmų, išvežta į ligoninę.

Pastatas 40×33 m, mūrinis, 3 aukštų. Apdegė apie 50 kv. m sienų ir lubų, medinės konstrukcijos, nuardyta gipso apdaila, aprūko pirmo aukšto patalpos. Buvo uždūmintos antro ir trečio aukšto patalpos, ventiliatoriais pastatas išvėdintas.

Priešgaisrinė signalizacija, Kauno PGV duomenimis, laikinai buvo atjungta, nes vyko signalizacijos instaliacijos atnaujinimo darbai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA