Išskirtinių dovanų rasite čia – Kauno „Akropolyje“ tris dienas vyks mados ir grožio mugė | Kas vyksta Kaune

Išskirtinių dovanų rasite čia – Kauno „Akropolyje“ tris dienas vyks mados ir grožio mugė

Kalėdinėje mados ir grožio mugėje „Design for Life“ pasitiks žinomi ir pamilti Lietuvos kūrėjai / Organizatorių nuotr.

Prieš didžiąsias metų šventes, magiškiausiu laiku, unikalumu ir estetika pasižymintys Lietuvos kūrėjai susiburs Kauno „Akropolyje“ Kalėdinėje „Design for Life“ mugėje. Gruodžio 15–17 dienomis vyksiančioje mugėje bus galima įsigyti išskirtinių rankų darbo dovanų, ypač jei pritrūko laiko jomis pasirūpinti anksčiau.

Svarbiausia – išskirtinumas

Žėrintys juvelyrikos gaminiai, rankomis tapyti natūralaus šilko drabužiai ir aksesuarai, kalėdinės dekoracijos ir užburiantys namų bei gardžių kepinių – morengų, meduolių, obuolių sūrio – kvapai gruodžio 15–17 dienomis užpildys antrąjį prekybos centro aukštą Griunvaldo alėjoje.

„Įprastai metų pabaiga – ypač intensyvus metas, kuomet visi skuba užbaigti darbus ir pasiruošti šventėms. „Design for Life“ mugė, vykstanti likus kiek daugiau nei savaitei iki Kalėdų, yra puiki proga įsigyti išskirtinių, rankų darbo dovanų. Jas visus metus ruošė žinomi Lietuvos kūrėjai ir tikrai turi, kuo nustebinti ir pradžiuginti mūsų lankytojus“, – neabejoja Brigita Kuodytė, Kauno „Akropolio“ valdytoja.

Pasak renginį organizuojančios bendrovės „Festivus“ projektų vadovės Aurelijos Kazlauskienės, siekiama, kad mugės lankytojai galėtų rinktis iš plataus spektro dovanų idėjų visai šeimai: nuo kūrėjų ir dizainerių darbų, tradicinių amatų gaminių iki įvairių konditerinių skanumynų ir gardėsių: „Svarbiausia tai, kad mugėje galima bus įsigyti ne tik įvairios produkcijos, bet ir jau paruoštų dovanų rinkinių, kuriuos liks tik padėti po kalėdine egle.“

Ieškantys su meile paruoštų dovanų kviečiami į mados ir grožio mugę. Organizatorių nuotr.

Sužavės rankų darbo dovanomis

Kauno „Akropolis“ lankytojus kalėdinėje mados ir grožio mugėje „Design for Life“ pasitiks jau žinomi ir pamilti Lietuvos kūrėjai.

Mugėje dalyvausianti moderniu požiūriu į gintarą išsiskirianti prekės ženklo „Ketri Amber Jewelry“ kūrėja Ina Kaminskienė pasakoja, jog mugėje siūlys įsigyti modernius, minimalistinius sidabrinius papuošalus su Baltijos gintaru, kurį savo kūryba ji stengiasi pristatyti moderniai, šiuolaikiškai.

Kiekvienas „Ketri Amber Jewelry“ papuošalas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek išskirtinei progai. Minimalistines grandinėles, apyrankes, auskarus ar kitus papuošalus, pašnekovės žodžiais, mielai nešioja įvairaus amžiaus moterys – papuošalai su gintaru išpopuliarėjo ir tarp jaunų žmonių. „Tokios mugės yra itin puiki proga pabendrauti su klientais tiesiogiai, sudaryti galimybes apžiūrėti papuošalus gyvai, kartu išgirsti prekės ženklo istoriją, o tai sukelia geras asociacijas, užsimezga ryšys. Gintaras skleidžia šilumą, tad tokia dovana – tarsi šilti linkėjimai artimam žmogui“, – kalbėjo kūrėja.

Kalėdinėje mados ir grožio mugėje „Design for Life“ bus galima įsigyti „Ketri Amber Jewelry“ papuošalų / Asmeninio archyvo nuotr.

Dar vieni mugės dalyviai – iš Širvintų rajono atvykę šeimos ūkio „Strazdų žaliasis auksas“ šeimininkai Titas ir Eglė Vertelkos. Kaip pasakojo E. Vertelkė, į mugę atsiveža šių metų naujovę – koncentruotų kanapių arbatos pastilių su uogomis ir imbierais bei ypač populiarių kalėdiniu laikotarpiu dovanų rinkinių.

Pasak pašnekovės, mugė – puiki vieta susitikti su klientais, jiems papasakoti apie savo šeimos ūkį ir puoselėjamas vertybes, pasidalinti, kuo gali būti naudingos kanapės, leisti išbandyti jau pamėgtus ir naujai sukurtus produktus. Klientai mėgsta dovanoms įsigyti produktų rinkinių, taip pat itin populiari kanapių druska, dar vadinama „Žemaitiška spirgine“ – be jos seniau neapsieidavo nė vienos Kūčios.

Mugėje bus galima įsigyti rankų darbo indų iš akmens masės keramikos / Organizatorių nuotr.

Taip pat mugėje bus galima įsigyti prekės ženklo „Garbanota“ įkūrėjos menininkės Dovilės Aleksonės kūrinių – tapybos darbų, perkeltų ant kuprinių, krepšelių, rankinių, kosmetinių, stalo padėkliukų.

Kaip pasakojo menininkė, mugėse ji – dažna viešnia, tad šiemet jau spėjo pastebėti, jog, artėjant Kalėdoms, dovanoms aktyviausiai perkami krepšeliai pirkiniams arba kosmetinės. Visi „Garbanotos“ gaminiai – ilgaamžiai, nesunkiai prižiūrimi, o tapybos darbų, kuriuos galima perkelti ant galanterijos gaminių, jau sukaupta daugiau kaip 200.

„Design for Life“ mugėje iš viso dalyvaus net 60 lankytojų pamėgtų kūrėjų: „Amber Jewelry“, „RenéDeco“, „GG Unique“, „Lavande Provence“, „Candle Family“, „zabela design“, „Selado“ ir kiti. Dovanų ieškotojai galės rinktis iš žėrinčių juvelyrikos gaminių, unikalių aksesuarų moterims ir vyrams, šventinių ir ne tik namų interjero detalių, įvairių dovanų rinkinių, prekių mažiesiems, gardžių kepinių smaližiams. Mugės dalyviai paruoš ypatingų šventinių pasiūlymų ir nuolaidų.

Kalėdinė „Design for Life“ mugė vyks gruodžio 15–17 dienomis, nuo 10 iki 21 val. Kauno „Akropolio“, antrame aukšte, Griunvaldo alėjoje. Renginys – nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA