Kaune kvepia Kalėdomis: šventinę atmosferą kuria spindinčios dekoracijos | Kas vyksta Kaune

Kaune kvepia Kalėdomis: šventinę atmosferą kuria spindinčios dekoracijos

R. Tenio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kalėdinę atmosferą šiais metais galima išties pajusti visame mieste. Šventinių dekoracijų, žybsinčių švieselių nestinga pagrindinėse miesto gatvėse, parkuose ir ant tiltų.

Šiais metais šventiškai papuošti ir kauniečiams kalėdinę atmosferą kuria Kalniečių, Draugystės, Santakos, Santarvės bei Dainavos parkai. Taip pat kalėdinės švieselės džiugina Muzikinio teatro sodelyje bei Kauno pilyje, pagrindinėse miesto aikštėse – Rotušės, Steigiamojo Seimo bei Vienybės.

„Didžioji dalis dekoracijų ir lempučių girliandų naudojamos pakartotinai, jomis papuošti M. K. Čiurlionio ir Panemunės tiltai, Parodos kalnas, Tunelio gatvės apšvietimo atramos ir kitos miesto gatvės“, – Eltai perduotame komentare sakė Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Jaukiai spindi ir eglučių sodelis šalia Kauno miesto savivaldybės, kur ant kalėdinių eglučių galima pamatyti ir virš miesto praskridusio angelo pabarstytų baltų plunksnų.

Keliaujant link pagrindinio Kauno Kalėdų simbolio kauniečius bei miesto svečius šventiškai nuteikia nušvitusi Laisvės alėja, Senamiestis.

Reprezentacinės miesto erdvės puošybai šiais metais panaudota apie 150 įvairaus dydžio plunksnų – didesnės formuoja tarsi vartus į Rotušės aikštę. O angelo pabarstytų ir nutūpusių plunksnų galima pamatyti tiek visoje aikštėje, tiek ir Senamiestyje.

Kaip teigė daugiau nei 10 metų Kauno eglutės puošyba apsiimanti menininkė Jolanta Šmidtienė, šiemet, kai pasaulį kausto įvairios nelaimės, norėjosi sukurti lengvumo jausmą, todėl ir eglutė puošiasi plunksnomis.

Miesto puošmeną, plunksnuotą žaliaskarę, puošia ne tik šimtas plunksnų, bet ir beveik 6 kilometrai lempučių. O pagrindinis akcentas – eglutės viršūnė, kuri primena angelo sparnų apkabinimą.

Eglutės įžiebimo koncertas ir pačios žaliaskarės bei Rotušės aikštės papuošimų išpildymas miestui atsieis 330 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA