„Kraujobusas“ atvyko į Garliavą: donorai galės dar patogiau dovanoti kraujo | Kas vyksta Kaune

„Kraujobusas“ atvyko į Garliavą: donorai galės dar patogiau dovanoti kraujo

KRS nuotr.

Nacionalinis kraujo centras (NKC) pirmą kartą šalies istorijoje įsigijo autobusus su specialia įranga, kuri naudojama kraujo donorystės procesui organizuoti. Pirmasis Kauno rajone šį „kraujobusą“ išbandė vicemeras Paulius Visockas. Vicemeras pasidžiaugė, kad nuo šiol donorai galės dar patogiau dovanoti kraujo, nepaisant metų laiko ir oro sąlygų.

„Džiugu, kad gyvybės išsaugojimui toks svarbus aukojimo procesas, priartėjo dar arčiau žmonių“, – teigė P. Visockas, neatlygintai kraujo davęs jau 7-tą kartą.

Naujieji autobusai turi specialias keturgubas kraujo maišų sistemas ir kitą svarbiausią įrangą, reikalingą sklandžiam kraujo donorystės procesui užtikrinti, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Taip pat juose yra įrengtos 3 specialios minkštos pusiau gulimos padėties kėdės donorams, kur jie galės patogiai įsitaisyti aukodami kraują.

Autobusuose yra sumontuota moderni šildymo ir vėsinimo sistema, kad būtų galima sudaryti komfortiškas sąlygas donorams ir darbuotojams, taip pat paaukotam kraujui laikyti. Taip pat ir specialūs pirmosios pagalbos rinkiniai, kad NKC komanda būtų pasirengusi suteikti būtinąją pagalbą, jei tik jos reikėtų gyventojams, t. y. ne tik donorams.

Skaičiuojama, kad per dieną viename iš kraujo donorystės autobusų galima maksimaliai surinkti 27 litrus kraujo iš 60 donorų – tokiam maksimaliam kiekiui yra pritaikyta įranga.

Apie išvykų datas visoje Lietuvoje pranešama NKC interneto puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA