Eiguliuose ta pati problema kartojasi užburtu ratu | Kas vyksta Kaune

Eiguliuose ta pati problema kartojasi užburtu ratu

Skaitytojo nuotr.

Eigulių mikrorajono gyventojai skundžiasi ne pirmą kartą matomu siaubingu vaizdu Sukilėlių prospekte. Kauniečiai nepatenkinti, kad perpildyti konteineriai nėra ištuštinami laikantis numatyto grafiko, tačiau UAB „Kauno švara“ turi tam paaiškinimą.

„Prie Sukilėlių pr. 89 nesulaukiam komunalininkų. Vėjas drabsto, varnos įnirtingai darbuojasi. Sukilėlių pr. 89, link raudono, platėjančio namo“, – spalio 26-ą dieną dėl laiku neištuštinamų konteinerių skundėsi naujienų portalo skaitytojas.

Šiandien, lapkričio 17-tą dieną, tas pats skaitytojas pasidalijo, kad situacija kartojasi – tuo pačiu adresu esantys konteineriai vėl yra perpildyti, „Kauno švaros“ darbuotojai neatvyko numatytu laiku jų sutvarkyti.

„Kartojasi šiukšlynas prie Sukilėlių pr. 89, einant link raudono, neįprastų formų dvylikaaukščio. Vėl savo grafiku neatvyko šiukšlininkai – turėjo būti būti ketvirtadienį, 11.05 val. Šiandien, penktadienį, konteineriai perpildyti, varnos ir vėjai siaučia. Skambinome švaros kontorai 8 800 20 000 13 valandą“, – pasakojo naujienų portalo skaitytojas.

Jo teigimu, gyventojai baiminasi, kad „Kauno švaros“ darbuotojai šiandien darbą baigs anksčiau, konteinerių taip ir neištuštinę, o savaitgalį gyventojams teks „grožėtis“ tragišku, antisanitarišku vaizdu šalia namų.

„Kauno švaros“ atstovė spaudai informavo, kad ši problema bendrovei yra žinoma ir labai aktuali, dėl šio adreso vargstama. Visų vargų priežastimi, bendrovės teigimu, yra tapę ne vietoje pastatyti ir prie konteinerių darbuotojams privažiuoti trukdantys automobiliai.

Prie konteinerių privažiuoti „Kauno švarai“ trukdo automobilis / „Kauno švaros“ nuotr.

„Mišrių ir kitų atliekų konteinerių ištuštinimas laiku – efektyvaus atliekų tvarkymo dalis, todėl bendrojo naudojimo atliekų konteineriuose yra įmontuoti davikliai, skirti atliekų užsipildymo lygiui konteineryje matuoti. Išmanioji sistema matuoja konteinerių užsipildymo lygį ir tokiu būdu praneša, kiek konteineryje yra atliekų. Programa ne tik persiunčia visus duomenis belaidžiu ryšiu, tačiau prognozuoja, kada atliekų konteineris bus pilnas, todėl visada sužinome pirmieji apie apypilnius atliekų konteinerius.

Situacija dėl Sukilėlių pr. 89 (Sukilėlių pr. 87, 87A) užsipildžiusių atliekų konteinerių yra puikiai žinoma ir labai problematiška – nuolatos vėluojame aptarnauti, nes negalime privažiuoti dėl užstatytų automobilių“, – komentavo bendrovės atstovė spaudai.

Bendrovės teigimu, tiek lapkričio 16 d., tiek ir šiandien, darbininkai neturėjo galimybės privažiuoti prie atliekų konteinerio dėl netvarkingai sustatytų automobilių arba tiesiog automobiliais užstatytų konteinerių. Lapkričio 16-ąją bendrovė kreipėsi į policiją, tačiau šių transporto priemonių patraukti nepavyko.

Pagal Atliekų Tvarkymo taisyklių 86.6 punktą atliekų turėtojai (gyventojai) turi užtikrinti, kad šiukšliavežė netrukdoma privažiuotų prie atliekų konteinerių aikštelių.

Visgi, kaip kiek vėliau informavo bendrovė, šiandien vieną komunalinių atliekų konteinerį ištuštinti pavyko.

Skaitytojo nuotr.

„Mane informavo, kad visgi pavyko ištuštinti vieną komunalinių atliekų konteinerį (jie yra du, sudubliuoti). Mūsų vairuotojai atliekas kėlė per šalia sustatytus automobilius – ypatingai sudėtingomis sąlygomis.

Antras konteineris taip ir liko perpildytas, niekaip nebuvo įmanoma jo ištuštinti. Maloniai prašome sudaryti sąlygas mūsų darbuotojams ištuštinti atliekų konteinerius. Dėkojame už supratingumą“, – pranešė „Kauno švara“ atstovė spaudai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA