„Vinted“ tęsia plėtrą – atidarytas biuras Kaune | Kas vyksta Kaune

„Vinted“ tęsia plėtrą – atidarytas biuras Kaune

Vinted Biuras Kaune / Pranešimo autorių nuotr.

Didžiausia Europos internetinė naudotų mados prekių tarpusavio prekybos platforma „Vinted“ plečiasi ir atidarė biurą Kaune. Šiuo metu jame jau dirba per 100 specialistų, o dar per 20 pozicijų – atviros, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šiuo metu „Vinted“ Kaune ieško programuotojų (backend, web, software, mobile, data), inžinierių, duomenų mokslo specialistų ir komandų vadovų.

Naujame bendrovės biure Kaune specialistai dirba hibridiniu būdu – į biurą jiems rekomenduojama ateiti kelias dienas per savaitę. Taip pat leidžiama 90 dienų per metus dirbti būnant kitose šalyse, iš kurių 21-ą galima būti už ES ribų. Šį principą „Vinted“ taiko visuose savo biuruose.

Vinted Biuras Kaune / Pranešimo autorių nuotr.

„Kadangi dirbame hibridiniu būdu, kauniečius įdarbindavome ir iki šiol. Naujai atidarytas vietinis biuras leis geriau atliepti esamų ir būsimų kolegų poreikius – čia įrengtos šiuolaikiškos ir patogios darbo vietos, gausu erdvių susitikimams su kolegomis ir bendram laisvalaikiui, todėl galima palaikyti bendruomeniškumo jausmą. Taip pat biuras Kaune gali prisidėti prie technologijų bendrovių plėtros šiame mieste. Įmonėje dirba per 100 kauniečių, tad matome, kad Kaune gyvena tikrai nemažai puikių specialistų, kurie gali reikšmingai prisidėti prie „Vinted“ misijos ir sprendimų, kuriuos naudoja dešimtys milijonų tarptautinės bendruomenės narių.

Galimybės dirbti su tokio dydžio auditorija mūsų rinkoje yra tikrai dar gana retos. Šiuo metu ieškome dar bent poros dešimčių naujų kolegų būtent Kaune, tad džiaugiamės, kad vis daugiau šiame mieste gyvenančių technologijų srities talentų gali prisiliesti prie „Vinted“ kuriamų produktų ir jų vystymo“ , – teigia Ieva Kuniejūtė, „Vinted“ technologijų srities talentų pritraukimo direktorė.

Ieva Kuniejūtė / Pranešimo autorių nuotr.

Naujasis „Vinted“ biuras įsikūrė „Drobės fabrike“ – 20 000 kv. m. dydžio moderniai atnaujintame tarpukario architektūros komplekse Šančių mikrorajone, kuriame kuriasi ir kitos technologijų bendrovės bei startuoliai. „Vinted“ naujai duris atvėrusiame verslo komplekse nuomojasi 657 kv. m. dydžio patalpas, kuriose vienu metu gali dirbti 100 darbuotojų.

„Naująjį „Vinted“ biurą įrengėme istoriniame „Drobės fabriko“ pastate. Šis naujam gyvenimui prikeltas architektūros perlas buvo pertvarkytas į erdves, kurios puikiai atitinka „Vinted“ biurų standartus. Mus sužavėjo čia tvyranti atmosfera, kurioje puikiai dera istorija ir dinamiškam darbui pritaikytos darbo vietos, kurios tikrai prisidės prie išskirtinės darbuotojų patirties kūrimo.

Kai renkamės naują vietą, stengiamės apgalvoti, kaip ši vieta papildys darbuotojų rutiną, kokią patirtį jie suteiks. Naujasis biuras Kaune tikime, kad suteiks įkvėpimo ir papildomų pajėgumų mūsų augančiai komandai Kaune“, – pasakoja „Vinted“ darbo vietos patirties vadovė Ieva Užkurnienė.

Ieva Užkurnienė / Pranešimo autorių nuotr.

Istorines patalpas „Drobės fabriko“ komanda įrengė industriniu stiliumi, galvodama apie bendroves ir bendruomenes, kurios čia įsikurs.

„Atnaujindami apleistas patalpas didžiausią dėmesį skyrėme efektyviam erdvių panaudojimui. Siekėme, kad jos atitiktų dirbsiančių čia mąstymą ir poreikius. „Drobės fabriko“ patalpos skirtos ne tik verslui – čia galima organizuoti ir įvairiausius susibūrimus, renginius.

Drobės Fabrikas / Pranešimo autorių nuotr.

Mūsų tikslas buvo sukurti erdvę, kurioje būtų patogios darbo sąlygos, susiburtų bendruomenės, kurioms svarbūs bendruomeniškumo, tvarumo ir bendros gerovės principai. Žinome, kad „Vinted“ šie aspektai yra svarbūs, todėl džiaugiamės, jog ši bendrovė plėtrai Kaune pasirinko mūsų patalpas ir prisijungė prie kitų čia įsikūrusių technologijų bendrovių“, – teigia „Drobės fabriko“ projektų vadovė Rima Čivaitė.

Iš viso organizacijoje šiuo metu dirba daugiau nei 1800 žmonių – nuo 2022 metų jų skaičius „Vinted“ grupėje išaugo daugiau nei 500 profesionalų. Bendrovė biurus turi ne tik Lietuvoje, bet ir Berlyne, Hamburge ir Amsterdame. Šiuo metu vien Lietuvoje „Vinted“ turi daugiau nei 100 atvirų pozicijų programavimo, duomenų mokslo, rinkodaros ir kitų sričių specialistams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA