Atsinaujinęs Lietuvos zoologijos sodas atveria duris lankytojams: kiek kainuos bilietai? | Kas vyksta Kaune

Atsinaujinęs Lietuvos zoologijos sodas atveria duris lankytojams: kiek kainuos bilietai?

Lietuvos zoologijos sodas / KMS nuotr.

Lapkričio 13-ąją (pirmadienį) po daugiau nei dvejus metus trukusios renovacijos duris lankytojams atvers atsinaujinęs Lietuvos zoologijos sodas. Internetinėje zoologijos sodo svetainėje jau paskelbtos ir bilietų kainos.

Pirmadienį nuo pat 11 val. kauniečiai galės pasižvalgyti po atsinaujinusias erdves, susipažinti su naujai atvykusiais ir pasiilgtais senbuviais zoologijos sodo gyvūnais.

Visą šventinę zoologijos sodo atidarymo savaitę (lapkričio 13-18 dienomis) lankytojus pasitiks ne tik atsinaujinusios erdvės bei naujai atvykę gyvūnai. Lankytojų taip pat lauks ir išskirtinės veiklos: filmų seansai, knygų pristatymai, edukacijos, teatriniai užsiėmimai, koncertas ir daugybė kitų užsiėmimų visai šeimai, tiek mažiems, tiek dideliems.

Kaip skelbėme anksčiau, per visą Lietuvos zoologijos sodo gyvavimo laikotarpį jo pagrindinis tikslas buvo išsaugoti retas ir nykstančias gyvūnų rūšis bei šviesti visuomenę apie gamtosaugą. Ši misija vienareikšmiškai išliks pagrindinė ir po rekonstrukcijos, o 2024 metais atkurtas pilnateisio Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacijos (angl. European Association of Zoos and Aquaria – EAZA) nario statusas suteiks dar daugiau galimybių prisidėti prie buveinių ir gyvūnų rūšių išsaugojimo ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Bilietų kainos

Internetinėje Lietuvos zoologijos sodo svetainėje būsimi jo lankytojai jau gali matyti ir bilietų kainas, kurios, lyginant su kainomis prieš renovaciją – šiek tiek pakitusios:

* Vaikams iki 3 metų – nemokama;

* Vaikams nuo 3 iki 18 metų – 5 Eur;

* Suaugusiems – 10 Eur;

* Studentams, asmenims turintiems 30-55 proc. darbingumo lygį, neįgaliesiems, pensinio amžiaus žmonėms – 5 Eur;

* Sodo lankymo bilietas tėvams su trimis ir daugiau vaikų (nuo 3 iki 18 metų) – 23 Eur.

Palyginimui, 2021 m. prieš uždarant zoologijos sodą renovacijai, bilietas vaikams 5–16 m., moksleiviams, studentams, pensininkams, neįgaliesiems, asmenims, turintiems 30–55 proc. nedarbingumo lygį kainavo 3 eurus. Suaugusiųjų bilietas kainavo perpus pigiau – 5 eurus, o tėvai su trimis ar daugiau vaikų (nuo 5 iki 16 m.) sode galėjo apsilankyti už 17 eurų.

Lietuvos zoologijos sodas / KMS nuotr.

Šiais metais Lietuvos zoologijos sodas lankytojams taip pat siūlo edukacines programas:

* Edukacinė programa iki 5 asmenų – 40 Eur;

* Edukacinė programa nuo 6 iki 30 asmenų grupei – 60 Eur;

* Gimtadienio edukacinė programa (darbo dienomis iki 16 val. (iki 30 asmenų, trukmė – 2 val., laiko pratęsimas negalimas, įėjimo kaina neįskaičiuota) – 180 Eur;

* Gimtadienio edukacinė programa (darbo dienomis nuo 16 val. ir savaitgaliais (iki 30 asmenų, trukmė – 2 val., laiko pratęsimas negalimas, įėjimo kaina neįskaičiuota) – 250 Eur.

Lankytojai taip pat gali užsisakyti ir ekskursijas: iki 5 asmenų – 30 Eur; nuo 6 iki 30 asmenų grupei – 40 Eur; anglų kalba iki 5 asmenų ( +5,00 Eur papildomai už kiekvieną žmogų, įėjimo kaina neįskaičiuota) – 50 Eur; anglų kalba nuo 6 iki 30 asmenų grupei – 70 Eur. Įėjimo kainos prie nurodytųjų nėra įskaičiuotos.

Lietuvos zoologijos sodo istorija

Lietuvos zoologijos sodas Tado Ivanausko iniciatyva įkurtas 1938 m. Iki 1958 m. vadintas Kauno zoologijos sodu. Nuo 1959 iki 1991 m. – Respublikinis zoologijos sodas, nuo 1992 m. – Lietuvos zoologijos sodas.

„Sumanymas įsteigti Kaune zoologijos sodą jau labai seniai užgimė mano galvoje. Buvo tai anais laikais, kai per savo išvykas į Kauną pradėjau pažinti vaizdingas miesto apylinkes. Buvau susižavėjęs Girstupio slėniu, Marvelės upelio pakraščiais, Vytauto ąžuolynu. Prisiminiau, kad ir Adomas Mickevičius buvo susižavėjęs šiomis Kauno grožybėmis, ir ėmiau svajoti, kad šios vietos būtų mūsų visuomenei ir naudingos…“ – 1935 m. sakė T. Ivanauskas.

T. Ivanaukas / Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus archyvo nuotr.

1938 m. liepos 1 d. 17 val. oficialiai buvo atidarytas Zoologijos sodas. Atidarymą iniciavo — gamtininkas prof. Tadas Ivanauskas, Kauno miesto burmistras Antanas Merkys, Žemės ūkio ministras Stasys Putvinskis, fizikas prof. Ignas Končius ir astrofizikas dr. Antanas Juška, rašoma Lietuvos zoologijos sodo internetinėje svetainėje.

Į šią iškilmingą šventę tuo metu atvyko daug to meto švietimo, politikos, visuomenininkų bei spaudos atstovų ir kitų kviestų svečių. Prie originalių sodo vartų dar prieš atidarymą susirinko keli šimtai žmonių. Jankevičius, viceburmistras pik. Rusteika, daug profesorių, valdinių įstaigų vadovų, visuomenininkų, spaudos atstovai ir kitų kviestų svečių.

1958-aisiais Kauno zoologijos sodui suteiktas Respublikinio zoologijos sodo vardas. Itin svarbūs 1989 metai, kai Kauno zoologijos sodas tapo pilnateisiu EAZA (Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija) nariu.

1992 m. Kauno zoologijos sodui suteiktas Lietuvos zoologijos sodo vardas. Zoologijos sodas priimtas į nykstančių gyvūnų europinio veisimo programą (EEP) – tai sodui suteikė galimybę išplėsti veiklą.

2021-aisiais zoologijos sodas užsidarė ilgai lauktai renovacijai, o šiemet 85-erių metų istoriją menantis Lietuvos zoologijos sodas vėl atveria vartus lankytojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA