Kauno vairuotojai suglumę: kiek eismo juostų yra važiuojant per P. Vileišio tiltą? | Kas vyksta Kaune

Kauno vairuotojai suglumę: kiek eismo juostų yra važiuojant per P. Vileišio tiltą?

Važiuojant per P. Vileišio tiltą link pilies žiedo, ne retam vairuotojui iškilo klausimas, kelios eismo juostos yra šioje vietoje? Įvažiuojant į pilies žiedą, kelio ženklinimas nurodo vieną juostą, o vėliau atsiranda dar dvi eismo juostos. Nuo tilto važiuojantys automobiliai netelpa į juostas, kyla avarinės situacijos. Savivaldybė teigia, kad šią dilemą artimiausiu metu išspręs.

„Nelabai į temą, bet manau aktualus klausimas (klausimai). Kiek yra juostų važiuojant link pilies žiedo ant tilto? Vieni sako 1, kiti putojasi ir sako, kad 2, tai kurie teisūs? Kaip veikia išdažytas raudonai išsišakojimas? Nes ten daug vietos interpretacijai…“ – „Kas vyksta Kaune“ grupėje klausė Kauno vairuotojas.

Po įrašu pasipylė prieštaraujančių komentarų, dauguma teigė, jog visą gyvenimą per šį tiltą visi važiavo dvejomis juostomis, o keletas vairuotojų teigė, jog per tiltą link žiedo derėtų važiuoti viena eismo juosta.

„Visą gyvenimą važiuoju, kaip 2 juostos link žiedo – netelpat, važiuokit su dviračiais vadinasi. Užvažiuoji 2 juostom ir pasidaro po 1, ane?“, – juokėsi vienas komentatorius.

„Geras klausymas. Aš vietinė, niekada nesusimąsčiau, kad galėtų būti 1 juosta. Visada važiuoju kaip 2“, – rašė kita vairuotoja.

„Laikiausi C kategoriją, instruktorius sakė, kad ten viena juosta pagal KET“, – užtikrintai rašė vyras.

Kelių eismo taisyklėse eismo juosta įvardijama, kaip „kelių horizontaliojo ženklinimo linijomis (toliau – ženklinimo linijos) ir (arba) kelio ženklais pažymėta arba nepažymėta išilginė važiuojamosios kelio dalies juosta, kurios pločio pakanka automobiliams važiuoti viena eile.“

Taip pat, taisyklėse rašoma, kad „vairuotojas, atsižvelgdamas į greitį, privalo laikytis tokio atstumo, kad neatsitrenktų į priekyje važiuojančią transporto priemonę, jeigu ji būtų stabdoma, taip pat palikti tokį tarpą iš šono, kad eismas būtų saugus.“

Kelio ženklai, važiuojant nuo pilies žiedo link Raudondvario plento, nurodo, kad eismas vyks dvejomis eismo juostomis. Tačiau, važiuojant nuo Raudondvario plento, kelio ženklas yra prieš Brastos g. sankryžą, kuriame nurodoma, kad sankryžoje eismas vyks dvejomis juostomis. Pravažiavus sankryžą, vairuotojus taip pat pasitinka horizontalusis kelio ženklinimas, atskiriantis dvi eismo juostas, bet užvažiavus tiltą jis baigiasi, o už tilto, horizontalus ženklas nurodo vieną eismo juostą.

Kyla avarinės situacijos

„Eilinė diena pilies žiede. Situacijos iniciatorius MAO649“, – apie vos išvengtą eismo įvykį „Kas vyksta Kaune“ grupėje dalijosi vairuotojas.

Vaizdo įraše matyti, kaip nuo tilto atvažiavęs automobilis į žiedą rikiuojasi į trečiąją juostą į kurią įlėkė kitas automobilis. Pažymėtina, jog avarinę situaciją sukėlęs automobilis į žiedą įvažiavo iš šalutinio kelio.

„Tai, kad video autorius irgi ne kažką. Labai sunku išspręsti dilemą, kuria juosta važiuoti. O gal tiesiog važiuokim apsižergę abi juostas? Būtų, kaip normalus, važiavęs pirma juosta, nebūtų kilęs šis incidentas“, – rašė komentatoriai.

Artimiausiu metu pasirodys kelininkai

Apie sunkumus šioje atkarpoje pasiteirauta Kauno savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Martyno Matusevičiaus, kuris spalio 25 dieną teigė, jog ženklinimas artimiausiu metu bus patobulintas.

„Siekiant aiškesnio organizavimo, artimiausiu metu, kai tik leis oro sąlygos, bus patobulintas horizontalusis ženklinimas įvažiuojant į žiedinę sankryžą“, – teigė jis.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA