Inovacijų parodoje Kaune – pasaulinės technologijų naujienos | Kas vyksta Kaune

Inovacijų parodoje Kaune – pasaulinės technologijų naujienos

„TECH TOP 2023“ paroda / R. Tenio nuotr.

Jau 7-ojoje „TECH TOP 2023“ parodoje – daugiau nei 50 inovatyvių įrenginių, kurių didžiąją dalį lietuviai galės pamatyti pirmą kartą. Paroda šiais metais keliasi į Kauną ir vyksta prekybos ir pramogų centre „Akropolis“, trečiame aukšte netoli „Topo centro“. Čia apsilankę žmonės galės pamatyti technologiškai pažangiausius įrenginius, padedančius gerai jaustis, tvariai judėti, pramogauti, gaminti elektrą namie ar išmaniai gaminti valgį.

Tarp ryškiausių parodos žvaigždžių – iš ateities nužengęs, futuristinio dizaino „BMW CE 04“ motoroleris, per 2,6 sek. pasiekiantis 50 km/h greitį, kurį įkrauti nuo 20 proc. iki 80 proc. galima kaip naujausius telefonus – vos per 45 minutes. Parodoje taip pat galima išvysti „Fuell Folld-1“ dviratį, kuris su savo elektrine pavara gali įveikti iki 110 km atstumą, o jo padangos leidžia važiuoti net smėliu.

Parodoje gausu ne tik žaidimams skirtų robotų, bet ir robotų, kurie leidžia gaminti valgyti ar tvarkytis išmaniau. Pristatomas sprendimas, kaip reiktų planuoti šiuolaikinius namus ir kaip dulkių siurblių-robotą su visa išsivalymo sistema paslėpti balduose. Mėgstantiems išmaniai gaminti patiks „XIAOMI“ gaminimo robotas, kuris gali pasverti ingredientus, smulkinti, kepti, virti garuose, virti žemoje temperatūroje, troškinti, plakti kremus, visa tai valdoma 8 colių liečiamo ekrano pagalba.

„TECH TOP 2023“ paroda / R. Tenio nuotr.

Parodoje rasite ne vieną įrenginį, kuris padės geriau jaustis. Vienas tokių – išmanusis QAIO veidrodis, kuris rodo trenerių pratimus, o tuo pat metu galite matyti, kaip tiksliai jums tuos judesius pavyksta atkartoti. Taip pat dviratį – treniruoklį su didžiuliu jutikliniu ekranu interaktyvioms treniruotėms ar „RENPHO“ akių masažuoklį, kuris ne tik atpalaiduoja pavargusias akis bet ir leidžia masažo metu klausyti atpalaiduojančios muzikos.

Daug dėmesio pristatant technologijų naujienas šioje parodoje skiriama augintiniams. Ypač įspūdingai atrodo išmanioji kačių kraigo dėžutė, kuria be žmogaus priežiūros katė gali naudotis net iki 15 dienų. Akį traukia ir kelioninis krepšys katei, kuris turi viską, kas būtina ilgose kelionėse – kondicionierių, reguliuojamą šviesą ar ventiliatorių. Taip pat pamatysite išmanųjį maisto ir vandens dozatorių ar išmanųjį žaislą katėms, kuris lavina katės gaudymo įgūdžius bei neleidžia nuobodžiauti.

„TECH TOP 2023“ paroda / R. Tenio nuotr.

Inovacijų parodoje galima išvysti įspūdingus, Lietuvoje pirmą kartą pristatomus „LG OLED“ televizorius. Mėgstančius pramogauti sudomins išlenkimo kampą keičiantis LG Odyssey Ark gaming monitorius įspūdingas „Asus ROG Strix Scar 18“ Gaming kompiuteris su naujausiu „Intel“ procesoriumi, apdovanotas „If design awards“ bei „2023 Red dot“. Kiti išskirtiniai įrenginiai – laikinų tatuiruočių spausdintuvas, elektrą gaminti žygiuose ar namuose leidžiančios saulės baterijos bei daugelis kitų.

„TECH TOP“ paroda prekybos centre Kauno „Akropolis“ vyks iki lapkričio 19 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA