Penktadienį visoje šalyje stiprinamas policijos darbas: turi svarbų prašymą gyventojams | Kas vyksta Kaune

Penktadienį visoje šalyje stiprinamas policijos darbas: turi svarbų prašymą gyventojams

ELTA 2023/10/13 09:14
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį visoje šalyje stiprinamas policijos darbas prie žydų bendruomenės objektų, praneša policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Kai kuriuose miestuose tam pasitelktos papildomos pajėgos, visuomenė taip pat raginama stebėti aplinką prie tokių objektų ir, kilus įtarimams, pranešti apie tai pareigūnams, sako R. Matonis.

„Šiandien tikrai visuose objektuose bus daug daugiau pareigūnų (…). Ypatingai sekame ir viešąją erdvę, socialinius tinklus ir stebime, ar nėra indikacijų, kad kiltų koks nors pavojus Lietuvoje gyvenantiems žydams. Tai kol kas tokių indikacijų nėra“, – LRT radijui penktadienį teigė R. Matonis.

„Pareigūnai šiandien turi truputį kitokius nurodymus, instruktažus, kad tikrai atsakingai būtų į tai (galimus išpuolius – ELTA) sureaguota. (…) Kai kuriuose miestuose dirbs ir daugiau pareigūnų, pavyzdžiui, Klaipėdoje yra pasitelkti ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Tai tikrai jų šiandien turėtų matytis daugiau“, – pažymėjo policijos atstovas.

Jis taip pat ragina aktyvesne būti ir visuomenę ir pranešti apie pastebėtus įtartinus asmenis ar veiksmus prie žydų bendruomenei reikšmingų objektų.

„Jei kas nors pastebės įtartinų asmenų, besilankančių aplink žydų objektus, sinagogas, kitose vietose, tai tikrai (raginame – ELTA) kuo skubiau paskambinti pagalbos telefonu 112“, – paragino R. Matonis.

„Reikia būti budriems. Tikrai į tai žiūrime rimtai, atsakingai ir esame pasiruošę užtikrinti žmonių saugumą“, – pridūrė jis.

Kaip skelbta anksčiau, penktadienį policija aktyviai bendradarbiauja su Valstybės saugumo departamentu, Viešojo saugumo tarnyba, vyksta susitikimai su žydų bendruomenės atstovais.

Teroristinės grupuotės „Hamas“ lyderis Khaledas Meshalas paragino spalio 13 d., penktadienį, išeiti į gatves, palaikyti Izraelį užpuolusią „Hamas“. Po šių pareiškimų socialiniuose tinkluose ėmė plisti raginimai tądien pulti žydus bei su žydų bendruomene susijusius objektus.

Kaip portalui „Delfi“ sakė Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazijos vadovė Ruth Reches, gimnazijos atstovė kreipėsi į policiją dėl grasinimų, bet esą policijos dėmesio nesulaukė. Ji teigė, kad galiausiai nutarta, kad pamokos penktadienį gimnazijoje vyks nuotoliniu būdu, o prie pastato budės mokinių tėvai.

Policijos teigimu, patruliavimas prie žydų bendruomenei reikšmingų objektų yra sustiprintas jau nuo šeštadienio, kai į Izraelį įsiveržė teroristinė grupuotė „Hamas“.

ELTA primena, kad spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA