Prezidentas ragina sureguliuoti teisinę bazę dėl butpinigių kariams | Kas vyksta Kaune

Prezidentas ragina sureguliuoti teisinę bazę dėl butpinigių kariams

BNS / Augustas Stankevičius 2023/10/05 16:20
LR Prezidento kanceliarijos / R. Dačkaus nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį paragino sureguliuoti teisinę bazę dėl kariams skiriamų butpinigių.

Taip jis kalbėjo paaiškėjus, kad kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys šias lėšas naudojo buto nuomai iš sūnaus. Dalis kritikų tokį sprendimą vadino keliančiu interesų konflikto regimybę, o šalies vadovas tokią nuomą įvardino kaip klaidą.

„Reikia išspręsti teisinės bazės klausimus taip, kad tokių dviprasmybių ateityje nekiltų. Mes nuolat susiduriame su iššūkiais, kas yra teisinga, o kas yra teisėta. Šiuo atveju akivaizdu, tai buvo teisėta, ar tai buvo teisinga? Manau, kad ne“, – Ispanijoje žurnalistams sakė prezidentas.

„Aš manau, kad kariuomenės vadas turi teisę į normalų gyvenamą plotą, todėl turime taip sureguliuoti teisinę bazę, kad nebūtų žmonės pastatomi į tokias dviprasmiškas situacijas“, – pridūrė jis.

Naujienų portalas „15min“ antradienį pranešė, kad V. Rupšys kas mėnesį gauna beveik pusės tūkstančio eurų vadinamuosius butpinigius, už kuriuos nuomojasi butą iš savo sūnaus.

V. Rupšys tą pačią dieną pranešė nutraukiantis buto nuomos sutartį su sūnumi, nors interesų konflikto teigė nematantis. Kariuomenės vadas taip pat teigė nematantis nusižengimo dėl to, kad už valstybės skiriamas lėšas nuomojosi butą iš artimojo, nes mokėjo mažiau nei rinkos kaina, o sūnus galėtų butą Vilniuje išnuomoti brangiau.

Savo ruožtu Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė susirinkti daugiau informacijos ir įvertinti, ar pradėti tyrimą dėl kariuomenės generolo buto nuomos iš sūnaus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA